Blogger Vriendenboek #100

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Bianca van Bookalicious Journey in de spotlight.

Naam:
Bianca

Leeftijd:
23

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik doe nu een master Communicatie- en informatiewetenschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Binnen deze master volg ik de richting Schrijven en ik leer daarbij vooral hoe je zo effectief mogelijke teksten kunt schrijven. Echt heel erg interessant. Hiervoor heb ik een bachelor Taalwetenschap gedaan.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Lezen is wel echt mijn favoriete hobby, maar daarnaast natuurlijk ook nog bloggen en schrijven.

Je favoriete eten:
Ik heb niet echt één favoriete gerecht, maar je kan me altijd blij maken met lasagne (of met chocolade haha)

Je lievelingskleur:
Rood

Verzamel je (naast boeken) iets?
Nee niet echt. Al heb ik ook redelijk wat boekenleggers.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik denk dat dat Harry Potter en de steen der wijzen is. En ja natuurlijk heb ik die gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?

Een echte miskoop is het niet, want ik had het boek nodig voor mijn studie. Maar ik kwam echt niet door Alleen met de goden van Alex Boogers heen. Achteraf gezien had ik liever het ebook gekocht, want dat was de helft goedkoper en dan had ik mooi de rest van het geld kunnen besteden aan een boek dat ik echt wilde lezen.

Luister je naar audio-boeken?
Ik heb eigenlijk nog nooit naar een audio-boek geluisterd, maar ik denk niet dat het wat voor mij is, omdat ik veel te snel afgeleid raak. Als ik een boek lees, moet ik soms ook echt een bladzijde teruglezen, omdat ik iets gemist heb en ik denk dat ik met een audio-boek nog minder geconcentreerd ben en dus nog meer mis.

Heb je een favoriet genre?
Lastig, lastig. Ik kan natuurlijk vals spelen en Young Adult zeggen, maar dat is wel een beetje flauw, omdat er natuurlijk heel veel genres binnen YA zijn. Ik ga dan toch voor fantasy, want dat lees ik denk ik wel het meest en ik vind het ook heerlijk om mezelf in een hele andere wereld onder te dompelen.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Ehh welk boek niet haha. Mijn whislist is echt veel te lang, maar op dit moment wil ik wel heel graag De donkere kroon (Het tweede deel in de Glazen troon-serie) van Sarah J. Maas kopen. Ik las namelijk van de week De glazen troon uit en wil eigenlijk wel heel graag verder lezen in dit verhaal.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb niet echt een systeem. Sowieso heb ik al op twee plekken een boekenkast: één bij mijn ouders en één op mijn kamer in Amsterdam. Mijn favoriete boeken heb ik allemaal in Amsterdam staan, maar deze kast is niet zo groot, dus inmiddels liggen er ook al stapels boeken op de kast (vooral ook omdat ik net jarig ben geweest en ik mijn nieuwe boeken nog een plaatsje moet geven). Verder heb ik series en alle boeken van een auteur bij elkaar staan.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik denk een beetje fifty-fifty. Ik hou echt heel erg veel van fysieke boeken, vooral om ze in mijn boekenkast te hebben staan, maar ik vind een ereader stiekem wel iets fijner lezen. Dit komt vooral omdat ik heel erg snel pijn in mijn handen krijg als ik lang een boek vasthoudt en dan kan ik natuurlijk niet lekker lang achter elkaar lezen.

Heb je een favoriet boek?
Nee, nee, nee deze vraag kan ik toch niet beantwoorden. Hoe durf je dat te vragen aan een boekenwurm. Als ik het echt moet beantwoorden dan kies ik voor Harry Potter. Nog niet echt kiezen met zeven boeken maar oké. Mijn favoriete boek dat ik de afgelopen tijd las, is Misschien ooit van Colleen Hoover, dat boek raakte me namelijk echt heel erg en ik zat best wel in een kleine leesdip daarna.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik denk rond de honderd ongeveer.

Wat is je laatst gekochte boek?
De laatste boeken die ik gekocht heb zijn: De glazen troon, Alice in zombieland, Misschien ooit en Everything Everything. Deze vier boeken kocht ik allemaal in één bestelling. Het laatste boek dat ik gekregen heb is de geïllustreerde editie van Harry Potter and the Philosopher’s stone die kreeg ik van mijn vriend voor mijn verjaardag.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Harry Potter. Ik ben gewoon opgegroeid met die boeken en die geweldige wereld heeft er voor gezorgd dat ik lezen echt helemaal geweldig vond.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik vind de covers van de Firebird-trilogie echt prachtig.

 

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Ik las heel veel van Carry Slee vroeger. Mijn hele jeugd las ik boeken van haar. Ze heeft ook echt boeken voor alle leeftijden geschreven, dus hoe oud je ook bent als kind, je kunt altijd iets van Carry Slee lezen. Daarnaast las ik ook de boeken van Francine Oomen en van Jaques Vriens heel graag als kind.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Zonder twijfel: J.K. Rowling.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik herlees niet zo vaak boeken, want er zijn namelijk genoeg andere leuke boeken die ik nog wil lezen. Maar er is één boekenserie die ik bijna elk jaar wel weer een keer herlees en dat is, verrassend na de voorgaande antwoorden, Harry Potter.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ik wil boeken altijd uitlezen. Ook als ik er niet heel veel aan vind. Daarom komt het soms nog wel eens voor dat ik een boek niet met heel veel plezier meer uitlees, maar ik kan niet echt een concrete voorbeeld noemen. Ik las laatst wel een boek dat ik om een hele andere reden niet uit wilde lezen. Ik wilde namelijk niet dat de serie echt afgelopen zou zijn, omdat ik nog niet klaar was om de wereld waarin het verhaal zich afspeelde los te laten. Dat was De sleutel, de finale het laatste deel in de Engelsfors-trilogie.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
B – Breakfast at Tiffany’s – Truman Capote
I – Ignite me – Tahereh Mafi
A – Alice in wonderland – Lewis Caroll
N – Norwegian Wood – Haruki Murakami
C – Cinder – Marissa Meyer
A – Alleen op de wereld – Hector Malot

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #100”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.