Blogger Vriendenboek #90

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Saar van Mademoiselle Saar in de spotlight.

Naam: Saar

Leeftijd: 23 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb Office Management gestudeerd en ben nu bezig met de opleiding Apothekersassistent.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ik ga elke week naar de kunstacademie en probeer ook voldoende tijd te nemen om te bewegen en te sporten.

Je favoriete eten: Pizza margarita

Je lievelingskleur: babyroze, munt en wit

Verzamel je (naast boeken) iets?
Niet echt. Ik heb een hele tijd nagellak verzameld, maar die fase is ondertussen wat gepasseerd.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Eén van mijn oudste boeken, is Mathilda van Roald Dahl. Toen ik jonger was heb ik hem verschillende keren gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Voordat ik het eerste boek van Deborah Harkness had uitgelezen, had ik het tweede boek “De schaduw van de nacht” al gekocht. Omdat het eerste boek heel dik was en niet al te vlot las, heb ik best wel spijt dat ik het tweede al heb gekocht.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, ik heb het nog nooit uitgeprobeerd.

Heb je een favoriet genre?
Een favoriet genre heb ik niet echt. Ik wissel graag al eens af van thema. Romantische boeken zonder actie vind ik maar niets. Ik hou van een boek met veel actie en spanning. Eentje die je doet nadenken over dingen en waar je ook iets van leert, zoals bijvoorbeeld sci-fi boeken of boeken over tijd- en dimensiereizen. Ze mogen wel niet té technisch zijn. Ook boeken over zombies of een goede thriller kan ik appreciëren.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
“Een miljoen werelden met jou” van Claudia Gray. De vorige twee boeken heb ik al gelezen en vond ik heel goed. Ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Helaas komt het boek pas in mei uit in het Nederlands, nog even wachten dus. (Hier ben ik zelf ook heel nieuwsgierig naar. De eerste twee delen heb ik graag gelezen en ik hoop echt ontzettend dat de trilogie ook even knap wordt afgerond.)

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb een boekenkast in mijn slaapkamer, waar ik mijn meest recente boeken heb staan, de boeken die ik nog niet heb gelezen en series die ik nog niet heb afgemaakt. Boven in ons huis heb ik nog een grotere boekenkast. Hier staat de rest van mijn verzameling. De boeken staan er willekeurig, maar boeken van series zet ik wel bij elkaar.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees vooral fysieke boeken, hoewel ik ook een e-reader heb. Ik verkies het lezen van een fysiek boek omdat ik ervan hou om een pagina om te slaan en te zien waar je ergens in het boek zit. Ik hou van een mooie cover en herlees graag eens de achterflap of blader er graag eens doorheen. E-books zijn beter voor het milieu en de portemonnee en ik heb al getwijfeld om volledig over te schakelen naar het digitale tijdperk, maar ik krijg het precies niet over mijn hart.

Heb je een favoriet boek?
Hoewel Twilight en The hunger games een speciaal plekje in mijn hart hebben, vind ik het boek “Stalker” van Lars Kepler ook heel goed. Onlangs heb ik “Dark Matter” gelezen van Blake Crouch. Die behoort nu ook tot mijn favoriete boeken.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
De cover van het boek Entwined vind ik enorm mooi. Het heeft details van blinkend zilver, met een prinses in een prachtig kleed op de foto. De cover past ook perfect bij de sfeer van het boek. Ook de cover van Fantastic Beasts vind ik prachtig.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Het aantal zal ongeveer liggen tussen de 100 en 200. Ik heb ze wel nog nooit geteld 😉

Wat is je laatst gekochte boek?
Ik heb onlangs drie boeken online gekocht, namelijk Wayfarer, De man die de tijd meenam en Hof van mist en woede.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Mijn eerste boekenserie die ik gelezen heb, was Twilight. Hierna was ik verkocht aan het lezen van boekenreeksen. Ook The hunger games vond ik geweldig. De serie was toen nog onbekend, wat ervoor zorgde dat ik steeds opnieuw zulke pareltjes wou ontdekken.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Roald Dahl

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
J.K.Rowling. Naast alle Harry Potter boeken, heb ik ook het boek Fantastic Beasts en Harry Potter en het vervloekte kind in mijn collectie zitten.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Geen. Meestal herlees ik een boek niet, omdat ik steeds nieuwe verhalen wil ontdekken. De Twilight boeken heb ik twee keer gelezen, alsook Remember me? van Sophie Kinsella.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Als een boek me niet kan bekoren, raak ik zelden tot aan het einde. Meestal lees ik het dan niet uit en verdwijnt het terug in mijn boekenkast of gaat het naar de kringloopwinkel. Het valt zelden voor dat ik een heel slecht boek lees, omdat ik meestal reviews op voorhand opzoek op internet, maar ik heb er wel enkele. Zo heb ik het boek “de100 jarige man die uit het raam klom en verdween” nooit uitgelezen. De Hobbit heb ik ook tegen mijn zin uitgelezen.

Ook ben ik een aantal boekenseries begonnen, die ik waarschijnlijk nooit ga afmaken, zoals Studie van gif, Illuminae en Rode koningin.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

Spotgaai van Suzanne Collins
Across the universe van Beth Revis
A million suns van Beth Revis
Remember me? van Sophie Kinsella

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #90”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.