Blogger Vriendenboek #89 Lisanne

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Lisanne van Oh My Book in de spotlight.

Naam: Lisanne Hoekstra

Leeftijd: 21

Wat studeer je of heb je gestudeerd?

Ik heb journalistiek gestudeerd en ben onlangs afgestudeerd.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Naast lezen is bloggen een hele grote hobby. En alles wat daarbij komt kijken, schrijven, foto’s maken, bezig zijn met de technische kant. Ook ben ik een enorme muziekliefhebber en draai ik graag plaatjes op mijn platenspeler.

Je favoriete eten
Italiaans; pizza, pasta, lasagna… kom maar op!

Je lievelingskleur:
Blauw

Verzamel je (naast boeken) iets?
Sinds ongeveer een half jaar verzamel ik vinyl. Ik vind het echt heel tof dat oude platen weer helemaal hip zijn nu. Ik ben dol op Spotify, maar het heeft toch wel net even wat meer om een prachtige plaat in je handen te hebben.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?

Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Ik denk dat ik best een aantal boeken in mijn kast heb staan die er echt al jaren ongelezen in staan.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja, ik heb Happy Life van Mascha Feoktistova gekocht, maar dit boek viel me enorm tegen. Buiten het feit dat de verhalen in het boek me niet echt aanspraken, stond het ook vol met taalfouten en dat vind ik in een boek écht niet kunnen. Het leek haast alsof er helemaal geen eindredactie overheen was geweest.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, nooit. Ik vind het niet prettig om te luisteren naar boeken. Ik lees ze liever gewoon zelf.

Heb je een favoriet genre?
Young-adult, maar goed daar kan vanalles onder vallen. Als ik dan toch een specifiekere keuze moet maken dan ga ik voor dystopisch en contemporary.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Empress of a thousand skies van Rhoda Belezza, ik kwam dit boek gisteren tegen op Bookstagram. In eerste instantie trok de cover me heel erg aan, maar toen ik ook nog eens las dat dit boek een aanrader is voor mensen die houden van The Lunar Chronicles, was ik helemaal overtuigd.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb niet echt een hele georganiseerde indeling. Ik heb alle hardcovers min of meer bij elkaar staan, daarna de paperbacks. En alles per serie en auteur bij elkaar.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Fysieke boeken. Ik ben echt dol op mijn e-reader, maar lees toch vaker fysieke boeken simpelweg omdat ik regelmatig recensie-exemplaren ontvang.

Heb je een favoriet boek?
Dit is echt de moeilijkste vraag ooit en ik kan echt geen zinnig antwoord geven. Er zijn zoveel goede boeken. Een aantal favoriete boeken die ik onlangs heb gelezen zijn Everything, everything van Nicola Yoon, Cinder en Harteloos van Marissa Meyer en Sneeuw als as van Sara Raasch.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik denk dat ik dan kies voor mijn Harry Potter boeken, ik heb ze allemaal in hardcover in de nieuwe Engelse edities. Ze zijn echt prachtig en zijn echt pareltjes in mijn boekenkast.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Geen flauw idee. Veel dat weet ik wel. Te veel om te tellen.

Wat is je laatst gekochte boek?
Dat zijn er meerderen. The sun is also a star van Nicola Yoon en A monster calls van Patrick Ness. Naar beiden heel erg benieuwd.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Nee niet specifiek. Ik weet nog goed dat ik op de basisschool al graag las. Dan hadden we altijd van die leesuurtjes en was ik zo’n beetje de enige die daar blij van werd. Ik was er dus al vroeg bij.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Francine Oomen, ik was echt gek op de Hoe overleef ik boeken. Sommigen heb ik echt talloze keren gelezen.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?

Ik denk Cassandra Clare, wat op zich best gek is, want ik heb nog maar twee boeken van haar gelezen – de eerste twee delen van The Mortal Instruments. Die vielen me zo tegen dat ik sindsdien geen boek meer van haar heb opgepakt.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Geen, ik herlees nooit boeken, niet meer althans. Als kind dus wel, maar nu neem ik daar de tijd niet voor. Er zijn altijd zoveel boeken die ik nog wil lezen dat ik liever in een nieuw boek duik dan in een boek dat ik al gelezen heb.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja meerderen, recensie-exemplaren die tegenvielen, maar die ik uiteraard toch uit moest lezen.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Liefde & Gelato
Insurgent
Scarlet
Anna and the French kiss
Not that kind of girl
Niet te filmen
Everything, everything

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #89 Lisanne”

    1. Ik heb deze boeken zelf niet gelezen. Ze duiken hier regelmatig op in het Blogger Vriendenboek maar ik weet dus niet goed wat ik me ervan moet voorstellen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.