Auteurs Vriendenboek: Corinne Duyvis

bloggervriendenboekHet Blogger Vriendenboek kennen jullie ondertussen al. Af en toe verschijnt er echter ook een Auteurs Vriendenboek waarin dezelfde vragen worden gesteld aan een schrijver of schrijfster. Deze week stelt Corinne Duyvis, wiens boek ‘Op de rand van het niets‘ vanaf morgen in de winkelrekken ligt, zich aan jullie voer.

Naam: Corinne Duyvis

Leeftijd: 27

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb een particuliere kunstopleiding gevolgd – met nadruk op de praktijk. Héél veel modeltekenen!

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Vechtsporten, TV, met websites klooien, tekenen, games, reizen … ☺

Je favoriete eten:
Ham-kaastosti’s – mmmmmm

Je lievelingskleur:
Alles in het paars-aubergine kleurenspectrum. Wat erg makkelijk te zien is aan al mijn knalpaarse accessoires. (Woohoo, Team Purple wordt nog wat groter.)

Verzamel je (naast boeken) iets?
Magneten! Mijn koelkast zit vol met zowel souvenirmagneetjes van steden die ik heb bezocht als comic-gerelateerde magneten.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Dat zullen denk ik de boeken zijn die ik nog van mijn jeugd heb – boeken van Tais Teng of de Animorphs serie, dat soort dingen. En die heb ik zeker allemaal gelezen!

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja, vaak genoeg. Dit deed ik vooral toen ik net in de online boekenwereld belandde. Ik kocht toen veel boeken puur omdat ze aangeraden werden door mensen die ik eigenlijk niet kende. Pas toen ik zelf meer mijn smaak ontwikkelde – en vrienden kreeg met gelijksoortige smaak – begon ik keuzes te maken waar ik bijna altijd wel tevreden mee was.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, helaas – ik heb het geprobeerd maar ik kan me er niet op concentreren. En bij een audioboek kan je veel minder makkelijk eventjes de alinea herlezen.

Heb je een favoriet genre?
Scifi en fantasy, zonder twijfel.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Wanneer ik een boek wil kopen, koop ik het meestal gewoon! Dus ik kan hier niet zo één-twee-drie antwoord op geven. Telt het als ik een boek kies dat nog niet uit is? Ik kan bv. niet wachten op de eerste Legend of Korra graphic novel die in juni uit is. Korra/Asami, yesss!

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Eerst op publiek: YA, MG, en adult boeken zijn allemaal gescheiden. Dan genre: sci-fi en fantasy zijn van realistische boeken gescheiden. Binnenin die categorieën sorteer ik ze op uitgever. Dan staan alle logootjes op de ruggen mooi bij elkaar.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Voornamelijk fysiek, maar ik begin meer en meer ebooks te kopen. Dus over een paar jaar verandert dit antwoord misschien.

Heb je een favoriet boek?
neeeeeee deze vraag is te mooeeiliiijjjk waaaaroomm

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ohhh, goede vraag. Ik ben best wel gek op de cover van Shadowshaper (Daniel José Older). Die kléúren! (Oh, die is inderdaad prachtig!)

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …? Zeker meer dan 300!

Wat is je laatst gekochte boek?
Lizard Radio (Pat Schmatz) – er was een Kindle sale die ik niet kon weerstaan na alle positieve dingen die ik over het boek had gehoord. En je ziet niet veel non-binary hoofdpersonen in sci-fi!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Nee – ik lees al zoveel vanaf zo’n jonge leeftijd dat ik het niet naar één boek kan terugleiden. De eerste serie waar ik dol op was die ik me kan herinneren was de Bianca serie (Yvonne Brill).

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
K.A. Applegate – ik was helemaal verslingerd aan de Animorphs en Everworld boeken.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Seanan McGuire, waar ik de October Daye serie van heb. Ik heb daarnaast ook nog vier boeken die ze onder een pseudonym (Mira Grant) geschreven heeft. (Nu zowel Gini Koch als Corinne Duyvis deze serie heeft aangeraden wordt het toch eens tijd om dat eerste deel te lezen.)

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Als we het over recente boeken i.p.v. jeugdfavorieten hebben, dan … kan ik eigenlijk niets bedenken. Ik vind het moeilijk om tijd te maken om iets te herlezen terwijl er zoveel ongelezen boeken op me liggen te wachten. Telt het als ik mijn eigen boeken noem? Tijdens het schrijf/editproces heb ik die zo vaak gelezen dat ik ze nu bijna uit mijn hoofd ken!

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Vast wel, maar ik kan er nu niet één bedenken. De laatste paar jaar stop ik gewoon met lezen als het boek me zo tegenstaat.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ha! Grappige vraag. Dit was super leuk om samen te stellen.

Chaos, The (Nalo Hopkinson)
Once We Were (Kat Zhang)
Rogue (Lyn Miller-Lachmann)
Inheritance (Malinda Lo)
Not Your Sidekick (C.B. Lee)
NYX: No Way Home (Marjorie Liu)
Everything Leads to You (Nina LaCour)

DUFF, The (Kody Keplinger)
Under the Lights (Dahlia Adler)
Yaqui Delgado Wants to Kick Your Ass (Meg Medina)
Vicious (V.E. Schwab)
Infinite, The (Lori M. Lee)
Shadowshaper (Daniel José Older)

Mocht je de kans krijgen om een fictief voorwerp te kiezen uit eenders welk boek … Wat zou je dan kiezen en waarom?
Een toverstok uit Harry Potter. The possibilities are endless. (Um, hopelijk komt dit inclusief magie, want anders heb ik er niet zoveel aan. #muggle)

Welk gedeelte van het schrijfproces is jouw favoriet? Het begin waar je de verhaallijn opbouwt en personages introduceert of het einde waar alle losse eindjes worden samengevoegd?
Laten we het zo zeggen – altijd het gedeelte waar ik op dat moment niet mee bezig ben. 😉 Ik kan van alle onderdelen wel positieve en negatieve dingen bedenken. Ik vind het heel leuk om alles aan het begin bij elkaar te puzzelen, maar het tot één geheel zien samenkomen is ook geweldig.

Welk boek ben je momenteel aan het lezen?
Het Gym (Karin Amatmoekrim) – ja, zowaar een Nederlands boek! Dat is een tijd geleden, haha.

Indien dit mogelijk zou zijn … is er een boek dat je graag zelf zou willen herschrijven? Een einde waar je niet gelukkig mee was?
Ik heb op het moment nog maar twee boeken uit – drie in april – dus ik heb niet veel om uit te kiezen. Ik denk dat ik wel nog een keertje naar Otherbound zou willen kijken. Er is niet zozeer een specifiek hoofdstuk waar ik ongelukkig mee ben, maar ik denk dat ik ondertussen als schrijver gegroeid ben. Ik zou het allemaal wat helderder en simpelweg beter kunnen maken op zins- en alinea-niveau. (Oei, die vraag ga ik in het vervolg moeten herformuleren. Ik was immers benieuwd of Corinne Duyvis een boek van iemand anders zou willen herschrijven.)

Weet je nog waar je allereerste zelfgeschreven verhaal over ging?
Heel, heel vaagjes. Iets met een spin en een prinses? Het was een soort strip. Ik was érg jong. Mijn eerste “publicatie” was een verhaal van drie pagina’s in de schoolkrant toen ik acht was, over een schip vol met spoken. Ik lees het soms nog na om dan keihard te gniffelen.

Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw of Slytherin? (tja, ik ben nu eenmaal een Harry Potter-fan)
Slytherin. Het heeft een tijd geduurd voordat ik dit heb besloten, want ik vind ook dat ik Gryffindor-trekken heb, maar uiteindelijk ben ik toch nét iets te ambitious ☺

6 gedachten over “Auteurs Vriendenboek: Corinne Duyvis”

  1. Leuk om een auteur voor bij te zien komen. Hier ben ik stiekem ook aan het toegeven dat ik toch Slytherin ben. Dat bleek afgelopen jaar ook bij de sorteerhoed bij de lancering van Het vervloekte kind. Mijn naamgenoten boekenserie heb ik als kind gelezen, maar gek genoeg had ik totaal niks met paarden.

    1. Volgens Pottermore ben ik een Hufflepuff. Ik vond het echter wel leuk om een test te doen die bepaalde hoeveel % je in welk huis past want uiteraard ben je nooit volledig in één huis in te delen. Blijkbaar ben ik 48% Hufflepuff, 23% Ravenclaw, 21% Gryffindor en 8% Slytherin. 🙂

  2. Haha, grappig en eerlijk, haar antwoord bij haar favoriete deel van het schrijfproces 🙂 En herkenbaar! Want ook al schrijf ik geen romans, bij papers e.d. heb ik toch ook vaak dat gevoel.

    Ik blijf het altijd verrassend vinden dat mensen hun boeken op uitgeverij sorteren. Op zich niet onlogisch, maar ik ben zodanig weinig bezig met de uitgever van een boek (eigenlijk is dat niet zo sympathiek he?) dat ik totaal niet meer zou weten waar ik welk boek kan terugvinden in mijn kast 🙂

    1. Ik weet zelf ook niet uit het hoofd welk boek bij welke uitgeverij thuishoort hoor. Nu ja, bij het meer recente werk misschien nog wel, maar bij iets oudere boeken heb ik er geen flauw benul van. Bij mij staan ze dan ook enkel op genre gesorteerd.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.