Blogger Vriendenboek #77

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Mathilde van Ik vind lezen leuk & Een kloddertje roze in de spotlight.

bv-mathilde-profielNaam:
Mathilde

Leeftijd:
45

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Na de middelbare school ben ik Voeding & Diëtetiek gaan studeren, maar dat heb ik niet afgemaakt. Daarna heb ik Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd aan de universiteit in Nijmegen. Ik ben hierbij afgestudeerd op een 18e/19e-eeuwse uitgeverij van kinderboeken. Daar bleek al dat ik van lezen hou en ook kinderboeken.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ik vind het heerlijk om op reis te gaan, landen te ontdekken en foto’s te maken. Sinds kort heb ik mijn reisblog dan ook weer nieuw leven ingeblazen.

Je favoriete eten:
Ik ben dol op pasta.

Je lievelingskleur:
rood

Verzamel je (naast boeken) iets?
Nee, maar ik verzamel eigenlijk ook geen boeken. Mijn vriend en ik wonen in een klein appartement en er is daardoor weinig ruimte voor boeken. Maar ik heb wel bijna alle boeken van Hella Haasse, een van mijn favoriete schrijvers.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Kruimeltje van Chris van Abkoude. Ik heb dit boek met Sinterklaas gekregen toen ik een jaar of 10 was. Inmiddels heb ik het meerdere keren gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik kocht “De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een ikea-kast” van Romain Puertolas, omdat ik het omslag zo mooi vond en het leek mij een grappig boek. Helaas viel dit boek mij ontzettend tegen.

Luister je naar audio-boeken?
Ja, ik vind het fijn om naar een boek te luisteren als ik wandel

Heb je een favoriet genre?
Nee, ik lees eigenlijk van alles. Van kinderboeken tot Nederlandse literatuur

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Er staat eigenlijk niets op mijn lijstje.

bv-mathilde-boekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Mijn boeken staan alfabetisch.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees allebei.

Heb je een favoriet boek?
Mijn favoriete jeugdboek is “Meester van de zwarte molen” van Otfried Preussler. Dat las ik voor het eerst toen ik een jaar of 10 was en ik vond het zo spannend. En het blijft een spannend en leuk verhaal om te lezen.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Alice in Wonderland, met illustraties van Floor Rieder.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Volgens mijn exceldocument heb ik zo’n 750 boeken in de kast staan.

Wat is je laatst gekochte boek?
Louise O’Neill – Asking for it, en Dodie Smith – I captured the castle

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Nee, ik vond lezen altijd al leuk.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Thea Beckman

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Van Hella Haasse

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Meester van de zwarte molen

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Nee, want dat vind ik zonde van mijn tijd.

bv-mathilde-naamKan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ja

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #77”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.