Blogger Vriendenboek #75

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Hilde van Regenboogbui in de spotlight.

008Naam:
Hilde D.

Leeftijd:
47

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik haalde m’n graduaatsdiploma in 1990 – richting Secretariaat Management Talen (tegenwoordig heet dat Bachelor en de richting Office Management). Taal is dus zeg maar echt m’n ding ;-).

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ik ben vooral graag creatief bezig en er komt regelmatig een nieuwe creatieve hobby bij (zoals handlettering dit jaar). Daarnaast volg ik nu ook avondschool – basis naaien om ook het betere stikwerk onder de knie te krijgen.

Je favoriete eten:
Home made quiche en home made cake :-).

Je lievelingskleur:
Koningsblauw en ook wel grijsblauw zoals een dolfijn.

bv-hilde-verzamelingVerzamel je (naast boeken) iets?
Ik heb een hele tijd een verzameling gehad van blikken dozen, oude presse papiers en voorwerpen in pâte de verre of ook nog papier maché (voornamelijk doosjes). Daarvan heb ik nog een hele kleine verzameling over, het meeste deed ik echter naar de kringwinkel. Momenteel verzamel ik niet iets bepaald (naast boeken :-)).

john-steinbeck-de-parelWelk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
John Steinbeck’s ‘De parel’, een boek dat ik heb gelezen tijdens m’n middelbare schooltijd.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik koop graag boeken maar geef daar geen massa’s geld aan uit. Vaak draait een miskoop dan ook rond datzelfde ‘omdat het echt niet duur was’. Zo een boek is ‘Kinderen van de liefde’ van Marilyn French; bij nader inzien spreekt dat verhaal me nu toch niet meer zo aan.

Luister je naar audio-boeken?
Ik heb nog geen enkele keer naar audio boeken geluisterd.

Heb je een favoriet genre?
Ik lees zowel fictie als non-fictie, romans, thrillers als autobiografieën. Het hangt voornamelijk af van de mood waarin ik me bevind. Er zijn periodes dat ik de éne na de andere thriller verslind, dan weer romans enz.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Het boek ‘Herfst’ van Karl Ove Knausgard.

bv-hilde-indeling-boekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Omdat er steeds meer boeken bijkomen, een combinatie van verticale en horizontale schikking. Daarnaast heb ik ook nog een aparte plaats voorzien in de woonkamer, waar ik de boeken plaats die ik dan de afgelopen periode heb uitgelezen. Dit verandert dus regelmatig :-).

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees voornamelijk de papieren versies en vind dit toch nog nèt iets ‘gezelliger’ dan een e-book. Al heeft m’n e-reader toch zeker ook al z’n nut bewezen.

Heb je een favoriet boek?
Ik heb vele favoriete boeken, vooral boeken die ‘iets met me doen’ behoren tot mijn favorieten. Ik kan zo niet meteen bedenken welk boek als enige tot mijn favorieten behoort… Dat zou ook niet eerlijk zijn tov mijn andere favorieten.

bv-hilde-mooiste-coversWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Hier kan ik niet kiezen tussen ‘Een verschrikkelijke schoonheid’ en ‘De zwaartekracht van vogels’. Beide covers hebben iets moois vind ik.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik heb m’n boeken nog niet geteld en ik schat dat het aantal aangekochte boeken rond de 100 boeken schommelt. Daarnaast ga ik ook graag naar de bibliotheek.

Wat is je laatst gekochte boek?
Dat is een naslagwerk, met name ‘Steinz gids voor wereldliteratuur’ – een echte schat in huis voor elke boekenliefhebber :-).

in-het-maanlicht-nicci-gerrardWeet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Dat was het boek ‘In het maanlicht’ door Nicci Gerard. Voorheen was lezen een beetje een opgelegd item, met dat boek kreeg ik de microbe pas ècht opnieuw te pakken.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Als kind las ik niet zoveel. Ik herinner me vooral ‘Groene eieren met ham’ van Dr. Seuss. Om één of andere reden is dat boek me heel sterk bijgebleven. Het ligt vermoedelijk nog ergens bij m’n ouders op de zolder.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Dat zijn eigenlijk twee auteurs: Nicci Gerard (romans, de vrouwelijke helft van het schrijversduo Nicci French) en Jossi Adler-Olsen (scandi-thrillers).

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik heb nog geen enkel boek een tweede maal gelezen, dus is er ook geen enkel boek dat ik meer dan drie keer heb gelezen. Ik denk ook niet dat ik dat ga doen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Als een boek me niet echt aanstaat, leg ik het gewoon weg en lees ik het ook niet uit.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ik kan enkel m’n voornaam spellen met titels uit m’n boekenkast. Ik heb een lange achternaam en daarvoor ontbraken toch wel twee letters. Voor Hilde werd dit dus:

bv-hilde-naam-in-titels

H – Haar naam was Sarah (Tatiana De Rosnay) OF Haroen en de zee van verhalen (Salman Rushdie)
I – In het maanlicht (Nicci Gerard)
L – Laat me los (Anja Felliers)
D – De grens (Riika Pulkkinen)
E – Eva’s oog (Karin Fossum)

5 gedachten over “Blogger Vriendenboek #75”

    1. Ik vond het heel leuk dat je de vragen wilde beantwoorden Hilde. Zo leerde ik toch weer enkele nieuwe dingen bij.

  1. Leuk om nog eens eentje te lezen van een blogster die ik al volg!
    Ben heel benieuwd naar die Steinz gids voor wereldliteratuur; las er nog al over, dus misschien toch maar eens opzoeken de volgende keer ik in de bib of boekenwinkel ben 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.