Van boek naar doek: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

apmissperegrineIk hou van lezen én ik hou van boeken. Dat lijkt me geen geheim meer te zijn. Toch ben ik ook een beetje kieskeurig wat mijn leesvoer betreft. Zo gaat mijn voorkeur uit naar boeken met een mooi verhaal, een speciale setting, intrigerende personages, een originele invalshoek, een knappe lay-out, prachtige illustraties, een bijzondere sfeer, … Toen ik enkele jaren terug De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine ontdekte was ik dan ook binnen de kortste keren verkocht want – geloof het of niet – dit ene boek bevat alle eerder vermelde aspecten.

20160930_084543Tijdens het lezen bedacht ik me al dat het boek het goed zou kunnen doen op het grote doek en toen iets later bekend werd dat de filmrechten verkocht waren hoopte ik dat ze Tim Burton zouden kunnen strikken vermits hij volgens mij de ideale persoon was om op Ransom Riggs verhaal los te laten. Iets later bleek dat dit ook echt het geval was én toen ik dat las was een vreugdedansje op zijn plaats. Alleen heb ik een rampzalig evenwicht en totaal geen ritmegevoel waardoor ik mijn enthousiasme maar maar beperkte tot een gelukzalige glimlach om vervolgens te wachten en te wachten en te …

14516456_10209867339976116_5678069740899724412_nGelukkig kan je als fan al heel wat te weten komen tijdens die wachtperiode. Waar zijn ze aan het filmen, wie is er gecast om de hoofdrolspelers te vertolken, enkele screenshots, vervolgens een eerste trailer en dan is het plots zo ver. Ik was echt heel blij toen ik een mailtje van Clavis ontving met een uitnodiging voor de Avant-Première van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children.

20160930_085229Ik had het geluk dat een vriendin het zag zitten om met me naar Hasselt te rijden want anders had ik event aan me voorbij laten gaan. Een echte galajurk heb ik nu niet meteen in mijn kast hangen maar gelukkig was de Red Carpet-dresscode niet al te streng en een feestelijke outfit heb ik dan weer wel. Zodra we binnenkwamen mochten we al meteen poseren. Nu ben ik totaal niet fotogeniek dus ik vrees een beetje hoe die foto’s er gaan uitzien – al vind ik de polaroid wel een toffe herinnering aan een leuke avond. Ook de goodiebag die we bij het aanmelden kregen was erg leuk. Hoezo te veel boekige totes? Dat bestaat toch niet. Ik ben alleszins heel blij met mijn So many books, So little time-exemplaar. De smartphone-covers zijn ook erg knap en ik was al meteen allerlei (jammer genoeg onhaalbare) plannetjes aan het bedenken om die van mij er toch in te krijgen.

20160930_085011‘Jajaja, we hebben de foto’s al gezien. Maar wat vind je nu van de film?’ Wel, ik heb er echt van genoten. Het is al een hele tijd geleden sinds ik het boek las én ik merkte duidelijk dat er een aantal zaken zijn aangepast in de verfilming. Vrij grote aanpassingen zelfs maar eigenlijk stoorde dit me niet echt. Misschien komt het doordat het zo lang geleden is sinds ik het boek las, misschien doordat ik zo van de films van Tim Burton hou. In ieder geval sluit ik me wat de aanpassingen betreft graag aan bij Ransom Riggs reactie.

screen-shot-2016-09-30-at-09-21-30

Ik vond het vooral super dat het een mooi geheel werd. Net als bij Ransom Riggs’ boek lijkt het hier ook allemaal mooi op elkaar aan te sluiten. De intro, de soundtrack, de aftiteling, de sfeer van de film, de personages, de kostuums (ik vind het echt knap hoe Eva Green’s haar en outfit perfect zijn afgestemd op haar personage), …

Dankzij de film heb ik ook zin gekregen om zowel De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine als Omhulde stad te herlezen én vervolgens ook werk te maken van Bibliotheek der zielen. Ja, ik loop een ‘beetje’ achter.

Oh ja, pluspunten voor wie net als ik Tim Burton zelf zag opduiken in de film.

4 gedachten over “Van boek naar doek: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”

  1. Ik ben dus nog altijd lastig dat ik die uitnodiging heb moeten afzeggen. Voor die keer dat er eens iets leuks vlakbij huis doorgaat en niet in Amsterdam. Maar goed, volgende keer beter. Ik ben in ieder geval blij om te lezen dat het een leuke avond was en dat de film ook de moeite is.

  2. Leuk dat je uitgenodigd werd!
    Ik moet toegeven dat ik nog geen enkel boek van de reeks las en dat terwijl ik er al zoveel goeds over hoorde! Dringend eens verandering in brengen…

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.