Oh My Bookathon 2016

tbrohmybookathonAls ik me niet vergis deed ik dit jaar voor de derde keer mee aan #Ohmybookathon. Jullie weten ondertussen al dat mijn geheugen me af en toe in de steek laat. Ook dit keer ben ik dus niet 100% zeker. Nog erger zelfs … de afgelopen dagen was ik soms niet zeker of ik een gelezen boek nu wel/niet had ingevoerd. Gelukkig kan ik jullie wel met zekerheid laten weten welke boeken ik las tijdens #ohmybookathon.

factreadingentirebookstartingnewoneDit jaar heb ik me immers vooral gefocust op het lezen zelf. Uiteraard! Dat is waarschijnlijk jullie eerste reactie maar eigenlijk is dit niet zo vanzelfsprekend. Het team van Oh My Book plant tijdens deze leesmarathon immers ook heel wat extra uitdagingen, leessprints, twitterchats en winacties in. Ik durf het bijna niet te zeggen maar eigenlijk heb ik dus vooral veel gelezen en slechts aan twee winacties meegedaan. Eén van de eerste én de laatste. Vooral de wedstrijd waarmee ze #ohmybookathon afsloten spreekt me ontzettend aan. Het lijkt me heerlijk om eens zo’n Celebrate Books Box te kunnen uitpakken. Fingers Crossed dus.

Bovendien deed ik (nog steeds trouwens) tegelijkertijd mee aan de #BBBookstagram challenge en die nam toch ook een beetje tijd in beslag. Ik heb nog niet zolang Instagram maar ondertussen besef ik maar al te goed dat er soms veel tijd kruipt in zo’n boekenfoto.

quote-keepreadingVermits Iris en Lisanne zoveel tijd hebben geïnvesteerd in deze leesmarathon leek het me niet meer als normaal om toch nog eens een poging te doen bij hun challenges. Met vertraging en dus niet met de bedoeling om kans te maken op één van deze prijzen. Sommige van de opdrachten maakten me immers wel nieuwsgierig. Hoeveel boeken heb ik voorbeeld waarin een map is afgebeeld? Heb ik veel boeken rond vakantie en/of reizen? Zijn er veel pastelkleurige covers terug te vinden in mijn persoonlijke collectie? …

boekenmetlandkaartBlijkbaar heb ik véél boeken waarin een landkaart is afgebeeld. Dit is daar alvast een beperkte selectie van. Landkaarten die volledig identiek waren heb ik immers slechts één keer gebruikt. Er staan dus nog zo’n 18 andere boeken in de kast die aan deze omschrijving voldoen. Persoonlijk vind ik die van de Grisha-trilogie heel mooi.

tijdreizenparallelewereldBij het zoeken naar boeken rond het thema vakantie en op reis gaan viel het me op dat ik ontzettend veel boeken heb waarin tijdreizen en het reizen naar één of meerdere parallelle wereld(en) centraal staan. Ook van deze boeken maakte ik even een collage voor jullie.

pastelboeken

 

 

De uitdaging met pastelkleurige boeken bleek een grotere uitdaging te zijn. Gelukkig deden de paperbacks van Katie Fforde deze stapel nog wat groeien.

 

Ik beloofde jullie aan het begin van deze terugblik een lijstje van mijn gelezen boeken dus daar sluit ik dit overzicht dan ook mee af.

1. Onbereikbaar – Rebecca Yarros – 348p.

(Ik had nog maar 1,5 hoofdstuk van dit boek gelezen toen het startschot werd gegeven dus dit boek tel ik volledig mee.)

2. Marked van Sylvia Day – 116p.

3. Heksenkind – Martijn Adelmund & Iris Compiet – 159p.

4. Harry Potter Spellbook – J.K.Rowling – 40p.

5. Fantastic Beasts & Where To Find Them – J.K.Rowling – 118p.

6. Wind in de zeilen – Jill Shalvis – 416p.

7. Bound to Darkness – Lara Adrian – 298p.

8. Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover – 302p.

Acht boeken lijkt veel maar sommige van hen waren echt extreem dun. Samen telden ze zo’n 1797 bladzijden. Vermits ik oorspronkelijk dacht dat de #ohmybookathon pas van donderdag op vrijdag zou starten heb ik eerst het boek uitgelezen dat ik net gestart was. Het ziet er dus naar uit dat Caressed by ice van Nalini Singh nog iets langer in de kast zal moeten wachten want nu moet ik toch echt eerst weer wat recensieboeken lezen.

20160802_182703Oh ja, nog een klein weetje over deze editie van de #ohmybookathon … ik besloot Fantastic Beasts & Where To Find Them luidop te lezen. Vroeger had ik immers een mooi Engels accent en blijkbaar ben ik dat de afgelopen jaren kwijtgespeeld. De laatste tijd spreek ik de ene keer Engels en dan plots weer Amerikaans. Waarschijnlijk moet ik de hele Harry Potter-serie luidop lezen vooraleer dat mooie Engels terug een automatisme is geworden maar dan heb ik dus wel alvast een klein beginnetje gemaakt. 😉

3 gedachten over “Oh My Bookathon 2016”

  1. Leuk idee om een boek luidop te lezen! Zal wel een pak trager gaan, maar inderdaad een goede manier om je uitspraak te oefenen (al zal ik wel altijd een mix van Brits- en Amerikaans-Engels spreken, vermoed ik).

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.