Blogger Lovin #14

blogger-lovinAf en toe probeer ik mits deze rubriek een aantal blogposts én medebloggers in de spotlight te zetten. De ene keer is dat omdat ze me aan het lachen brachten, de andere keer omdat ze me aan het denken zetten en soms gewoon omdat ze zo mooi geschreven zijn of ik me ergens helemaal in herken, … Eén ding is zeker, elk van hen wisten ze mijn aandacht te trekken en daarom wil ik ze ook even bij jullie onder de aandacht brengen.

bl-zoujijdezeharrypottersequelswillenlezen

Zo stelde men op Sim’s Cup of Tea de vraag ‘Zou jij deze Harry Potter Sequels willen lezen?’. Sommige van hen spraken me inderdaad aan. Maar eigenlijk kan ik gewoon niet goed afscheid nemen van J.K.Rowling’s wereld. Elke reden om daar wat langer te verblijven is dus welkom.

bl-engomtwilightteherlezen

Deze blogpost van Annemieke (A Dance With Books) waarin ze een lijst samenstelde rond ‘Top Books I Feel Differently About’ zette me dan weer aan het denken. Sommige boeken die ik er eerder las zou ik nu ongetwijfeld heel anders ervaren. We zijn daar ook zeker niet de enige in. Zo heeft Lisa van Leave No Story Behind een beetje schrik om Twilight te herlezen.

bl-travellersnotebookvoorminderdan5euro

Joany van NerdyPlanner ging terug aan het knutselen en liet haar volgers zien hoe ze voor minder dan 5€ een Traveler’s Notebook kunnen maken. Annabel van Het leven van een Boekenworm deelde dan weer haar nieuwe aanwinsten en sommige van hen hebben een prachtige cover.

bl-1000vragenaanjezelf

Lieke van Make it Personal nam de draad weer op met de rubriek 1000 vragen aan jezelf die ze zelf heeft opgestart. Ondertussen zijn ook vele andere bloggers deze vragen aan het beantwoorden. Melissa van Melissa’s Bookworld neemt daar bijvoorbeeld steeds de tijd voor en beantwoord de vragen telkens uitgebreid.

bl-boekvinderchallengegeslaagd

Marcia van Oog op de Toekomst is geslaagd voor haar opdracht (Hoera!) en is momenteel volop bezig met het maken van prachtige filmpjes waarin ze boeken aan ons voorstelt. Lonneke van BringingHappiness vult normaal geen tags in maar voor deze Kort, maar krachtig of zo maakte ze een uitzondering.

bl-vriendenboekvoorvolwassenen

Ellis (ja hoor, die van Cinderellis) recenseerde een super mooi vriendenboek voor volwassenen. Zou ik een hype hebben opgestart met het Blogger Vriendenboek? 😉

bl-boekboetiekisjarig

Er werden ook enkele blogverjaardagen gevierd. Zowel Annelies van Boekboetiek en Kathleen van Verbeelding mochten enkele kaarsjes uitblazen. Net als bij Kathleen komt ook mijn 10de blogverjaardag in zicht en daar ga ik normaal een winactie rond organiseren in augustus.

favicon

Emmy van Zon en Maan deelde een overzicht van de zesde #vraaghetdeboekblogger – editie waarin dit keer boekblog taboes besproken werden.

favicon

Verder vond ik het ook heel tof om te zien hoe Verbeelding er door de jaren heen uitzag. Zo’n blogposts doen me ook beseffen dat ik zelf niet vaak van lay-out wissel terwijl Sas er dan weer een heel uitgebreide blogpost over zou kunnen schrijven. 😉

bl-tienweetjesoveronzekatten

Madelon van Book Diaries zorgde ervoor dat ook boekenfans plots interesse konden tonen voor een EK-opstelling. Annemieke van A Dance With Books gaf ons een rondleiding in haar boekenkasten. En op Nummer 44 las ik een blogpost met 10 weetjes over hun katten. Lieke had een ongelukje maar verwerkte die gebeurtenis vervolgens wel in een super leuke blogpost. Marcia deed me beseffen dat ik mijn overlevingsskills nog eens moet bijschaven door nog eens een pijl en boog in handen te krijgen en aan het oefenen te slaan. Madelon deed me er opnieuw bij stilstaan dat ik nog zoveel series niet heb uitgelezen. Op Two Owlettes werd dan weer wat Kinderpraat gedeeld. Ik vind het steeds erg leuk om die grappige uitspraken in Libelle te lezen én nu dus ook op deze blog.

bl-watikleerdenatienjaarbloggen

Daarnaast ontdekte ik ook nog wat zowel Joany als Kathleen en Lisa leerden tijdens het bloggen. Diezelfde Joany vertelde ons ook Waarom boekbloggers je boek beter verkopen (dan traditionele media).

bl-bloggenmetofzonderblogschema

Tenslotte zijn er ook nog de verschillende interessante blogposts van Vivian: Hoeveel tijd moet je in een blogpost steken? Blogtrends en blogframes op boekenblogs, Bloggen met een blogschema of bloggen wanneer je wilt?, … Ik lees die blogposts graag maar besef tijdens het lezen steeds dat ik er zelf eigenlijk niet zo mee bezig ben. Blijkbaar blog ik vooral in mijn eigen tempo en richting.

11 gedachten over “Blogger Lovin #14”

  1. Dank je voor het delen van mijn twee blogs. <3
    Ik vind het altijd wel interessant om te zien wat jou dan pakt (en wat ik stiekem dan toch weer heb gemist).

  2. O wat lief dat je mij genoemd hebt *bloost* en wat een superleuke post is dit!!!! Ik lief je blogposts altijd, ze zijn zo leuk en origineel 😀 Ik kon nog niet alle bloggers en posts dus heb even lekker gesnuffeld overal hihi

  3. ik ontdek net dat je naar me linkte, superlief 🙂 Kinderpraat keert bij mij inderdaad om de zoveel tijd eens terug 🙂

  4. Toffe verzameling! Ik vind het stiekem wel fijn dat je dit altijd op een rijtje zet; goed overzicht! En dankjewel voor het vermelden <3

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.