Blogger Vriendenboek #51

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Anneke van Een letter meer graag in de spotlight.

bv-anneke-een-letter-meer-graagNaam:
Anneke

Leeftijd:
25 (30 januari jarig)

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb de lerarenopleiding Nederlands tweedegraads gedaan.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ik kijk graag series, vind fotografie leuk (doe het alleen te weinig) en ik vind koken leuk, maar het opruimen niet… Dus ook dat doe ik niet zo vaak.

Je favoriete eten?
Nu ik zwanger ben, verandert dat echt met de dag. Ik vind echt heel veel lekker, maar wat ik de laatste tijd echt moet hebben is tijger witbrood met gesmolten kaas. Jammie! (Dat klinkt alleszins veel smakelijker als haring met slagroom en hagelslag –> de meeste bizarre combinatie die ik ooit hoorde waar iemand zin in kreeg tijdens een zwangerschap. )

bv-anneke-manuscriptaJe lievelingskleur?
Blauw

Verzamel je (naast boeken) iets?
Niet meer. Als kind verzamelde ik heel kleine kippeneieren. Ik lustte nooit het eigeel van eieren en mijn opa hield kippen. Elke keer als ik naar hem toe ging dan nam ik alle kleine eieren (2 cm lang of kleiner) mee. Dat waren er na een tijdje alleen wel erg veel.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik las vroeger boeken van de serie Heartland en ik denk dat ik die al het langst heb. Ik was in groep 7 en 8 echt zo’n paardenmeisje.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Och, zoooooo vaak. Zeker op het Boekenfestijn. Daar word je gewoon te hebberig. Dan nam ik bijvoorbeeld vier boeken mee voor twintig euro, die eigenlijk allemaal niet zo leuk waren. Had ik toch beter een wat duurder boek kunnen kopen dat ik echt graag wilde lezen.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, ook nog nooit geprobeerd. Het trekt mij niet zo. Ik vind juist de rust van lezen zo fijn.

alleenmetdegodenHeb je een favoriet genre?
Ik hou van psychologische romans. Zoals Alleen met de goden van Alex Boogers.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Ik heb op het moment best wel wat boeken op de TBR-stapel liggen, dus dan zou ik gaan voor een klassieker in een mooie uitgave. Bijvoorbeeld The Great Gatsby.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik richt mijn boekenkast heel erg op gevoel in, dus welke boeken vind ik bij elkaar passen. De ene keer is dat op genre, dan op doelgroep en dan weer op auteur. Er zit voor anderen niet echt een logica in.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
E-books zijn niks voor mij en ik lees eigenlijk altijd fysieke boeken, behalve als ik bijvoorbeeld een boek vooruit mag lezen en er een PDF’je van ontvang.

eenschitterendgebrekHeb je een favoriet boek?
Een schitterend gebrek van Arthur Japin heeft ongelooflijke indruk op mij gemaakt.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Op het Boekenfestijn kocht ik ooit twee Engelse klassiekers, beide boeken voor €2,50. Ik vind ze zo mooi dat ik ze niet durf te lezen eigenlijk.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Zeker >300. Maar ik heb in de loop der jaren ook al heel veel boeken weer weggedaan.

Wat is je laatst gekochte boek?
Gisteren was ik op de boekpresentatie van Het 2de boek van Tess en dit boek heb ik toen gekocht (en laten signeren natuurlijk!).

MatildaWeet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Matilda van Roald Dahl.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Roald Dahl dus en later J.K. Rowling.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Ik heb Harry Potter nu in het Nederlands en in het Engels, daarnaast heb ik nog wat kleinere verhalen van J.K. Rowling. Dus ik denk dat zij wint.

2016-04-29 19.40.38Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Kom ik toch weer uit op de Harry Potterserie… Maar het is elke keer weer alsof ik ze voor het eerst lees. Ik vind er namelijk elke keer weer iets anders in.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ik vind het heel moeilijk om aan een boek te beginnen en het niet uit te lezen, dus dit heb ik zeker al vaker gedaan. Vooral sinds ik recensie-exemplaren lees voor mijn blog.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
A – Alleen met de goden
N
N
E – Een schitterend gebrek
K
E

5 gedachten over “Blogger Vriendenboek #51”

  1. Wat toevallig, ik heb Arthur Japin’s Schitterend gebrek ook genoemd in mijn antwoorden op dit artikel van Liesbet. 🙂 Ik moest het boek lezen toen ik op Havo 4 zat en het maakte een impact. Ik heb hem ondertussen al een keer herlezen en ik denk echt niet dat ik dat boek ooit weg zal doen hihi <3

  2. Dat van het moeilijk vinden om een boek niet uit te lezen herken ik. Mijn laatste boek was er zo eentje (En toen schiep God Kevin) en nu vind ik het eigenlijk stom van mijzelf dat ik toch heb doorgezet. Zo’n tijdverspilling 🙂

    1. Ik had het net nog met het vorige boek dat ik las. Een aantal keer heb ik overwogen om te stoppen maar vermits het om een recensieboek ging was dat geen optie. Ik was dan ook echt blij toen ik het boek uit had en in een ander exemplaar mocht beginnen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.