Blogger Vriendenboek #44

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Monica van My Perfect Book Life in de spotlight.

 

bv-monicaNaam: Monica Haak

Leeftijd: 20 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik zit momenteel in mijn tweede jaar Pedagogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Volgend jaar afstuderen, spanneeeend!

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ja, ik ben gek op acteren. Ik ben op het toneel helemaal op mijn plek. Ook ben ik gek op dwarsfluit spelen, dansen, schrijven en chocola eten.

Je favoriete eten:
Ja, chocola dus. Of chocolate chip cookies. En qua gezond… Andijviestamppot!

Je lievelingskleur:
Roze

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik heb toen ik klein was munten en briefgeld uit andere landen gespaard, maar daar ben ik mee opgehouden toen ik erachter kwam hoeveel landen er wel niet bestaan (#lui).

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik denk dat ik dan toch op een kinderboek uitkom. O, o, Wolkewietje toch van Dick Laan staat het langst in mijn kast. En van de YA boeken is dat Girlpower van Robin Benway. Ik heb deze boeken beiden al gelezen ☺ (meerdere malen).

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Meestal koop ik pas een boek als ik er veel goeds over hoor en hem écht graag wil. Ik heb wel de serie van Gayle Forman gekocht, maar *please don’t hate* dat was niks voor mij.

Luister je naar audio-boeken?
Heb ik wel geprobeerd, maar ik ben zo snel afgeleid dat het nergens op slaat als ik een poging doe.

Heb je een favoriet genre?
Young Adult, Fantasy op één, New Adult en Chicklit daarna

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Delen 2 en 3 uit de Bijzondere Kinderen serie van Ransom Riggs! (Oh ja, die verdienen echt een plaatsje in iedere boekenworm zijn kast.)

bv-monica-boekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Oef. Ik heb al op uitgeverij gesorteerd, op achternaam van de schrijver, op lengte, op dikte, op wel/niet gelezen… Momenteel staan ze op series/standalones.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken? Liever fysieke boeken, maar voor mijn verjaardag heb ik wel een e-reader gekregen, omdat dit veel handiger is voor onderweg en op vakantie. Toch heb ik liever een echt boek vast en in de kast.

Heb je een favoriet boek?
De Edelsteentrilogie van Kerstin Gier vind ik super, Girlpower van Robin Benway ook, Rode Koningin van Victoria Aveyard en Water & Vuur van Victoria Scott. En al die andere boeken in mijn kast. (Blij dat ik niet de enige ben die goed is in het ontwijken van deze vervelende vraag. 😉 )

de-ijzerlegendesWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Jaaaa. De covers van de Iron Fey serie van Julie Kagawa natuurlijk. Die glitterige dingen vind ik super!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Euh ik denk tussen de 100 en 200. Ik geef vaak de boeken die ik niet meer hoef weg, dus ik heb alleen mijn ‘toppertjes’ nog.

Wat is je laatst gekochte boek?
Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas. Nu nog een moment vinden om erin te beginnen!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik las eigenlijk altijd al. Ik weet wel dat de eerste drie niet-kinderboeken die ik las Girlpower van Robin Benway, Joël van Carry Slee en Perfect Chemistry van Simone Elkeles waren.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Hanna Kraan, van de boze heks serie. En Simone van der Vlugt.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Van Julie Kagawa, omdat de Iron Fey serie al uit 8 boeken bestaat en ik ook de Onsterfelijken serie en de Talon serie heb.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
O, o, die Wolkewietje toch. Hahaha!

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja, die zijn er wel. Meestal stop ik met lezen als ik het niks vind, tenzij het een recensie exemplaar is. Een niet-recensie exemplaar wat ik met tegenzin heb uitgelezen was Kathy’s Boek. Ik moest gewoon weten hoe het zat, maar het was echt een verschrikkelijk boek.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Oeh, leuk! Eens zien. Matched, Ontworteld, Nodig, Inwijding, Crescendo, Alice in Zombieland

Wil jij jezelf en je blog ook graag voorstellen in het Blogger Vriendenboek? Stuur me dan gerust een mailtje. Vanaf volgende week heb ik weer plaats voor nieuwe deelnemers.

 

4 gedachten over “Blogger Vriendenboek #44”

  1. Hahaha, “Ik heb toen ik klein was munten en briefgeld uit andere landen gespaard, maar daar ben ik mee opgehouden toen ik erachter kwam hoeveel landen er wel niet bestaan (#lui).”
    Blijft leuk, deze rubriek!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.