Blogger Vriendenboek #43

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …


Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Sue van Boekenz in de spotlight.

bv-sueNaam:
Sue

Leeftijd:
nu nog 32, maar volgende week alweer 33

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Eerst ben ik opgeleid tot directiesecretaresse, maar omdat dit mij totaal niet lag heb ik mijn weg vervolgd met Integrale veiligheidskunde dat ik in 2008 heb afgesloten. Tot slot ben ik vorig jaar afgestudeerd als hogere veiligheidskundige.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Natuurlijk spelen met en voorlezen aan mijn zoon! Maar ook reizen, alhoewel het nu wel minder ver is, en in de tuin werken vind ik erg fijn.

Je favoriete eten
Gebakken krieltjes, sla en een biefstukje

Je lievelingskleur
Varieert van groen tot blauw, is een beetje afhankelijk van mijn bui 🙂

Verzamel je (naast boeken) iets?
Nee, eigenlijk niet.

hetachterhuisWelk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Oei, lastig om te bepalen. Ik denk dat ik Het Achterhuis van Anne Frank en Reis door de nacht van Anne de Vries het langste in mijn bezit heb. Beide boeken heb ik vroeger meerdere keren gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Wel vaker, maar dat is altijd een risico met een boek. Je weet nooit of het verhaal je bevalt en dat maakt het misschien ook wel leuk. Een miskoop vind ik een boek niet snel, want als ik het niet zo leuk vind, maak ik er vaak iemand anders blij mee.

Luister je naar audio-boeken?
Sinds een maandje ben ik lid van Storytel; een digitale abonnementsdienst waar je tal van audioboeken kan luisteren. Ideaal want op een werkdag zit ik twee uur in de auto. Inmiddels heb ik Up van Myrthe van de Meer geluisterd en ben ik momenteel bezig in Norwegian Wood van Murakami. Ook onder het schoonmaken vind ik het fijn om een boek te luisteren.

bv-sue-1Heb je een favoriet genre?
Thrillers en romans. Ik kan moeilijk kiezen tussen deze twee, want ik houd zo enorm van de afwisseling!

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Ik wilde graag Smelt van Lize Spit kopen, maar toevallig heb ik deze afgelopen weekend gekregen. Op dit moment heb ik geen titel in het hoofd welke in perse wil hebben. Uiteraard heb ik wel een lijstje met boeken die ik ooit nog graag wil lezen 😉

bv-sue-3Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Wij zijn een paar maanden geleden verhuisd en hebben een grote ruimte over die wij om wilde toveren tot bibliotheek. Een paar weken geleden hebben we besloten de ruimte zo te laten als die nu is (een kroeg met biljart en bar met tap…). Dit omdat de ruimte aardig verbouwd moet worden en de bijkomende kosten te hoog worden. Er is bijvoorbeeld geen centrale verwarming en het is vrij donker, daarom denk ik niet dat we er snel zullen gaan zitten. We zijn nu van plan om het zo te laten en straks voor de kinderen het ook leuk te maken. Misschien als de kinderen ooit groter zijn dat we dan de boel gaan aanpakken.

Dus nu komt er een boekenkast in de woonkamer! Alleen moeten we deze nog laten ontwerpen en laten maken. De bedoeling is dat de kast vier meter breed wordt, dus ik kan een gedeelte van mijn boeken gelukkig weer kwijt. (Niet schrikken wanneer die 4 meter brede boekenkast snel gevuld is. Ik dacht in het begin dat het jaren ging duren vooraleer ik een plaatsgebrek zou hebben vermits we een even brede boekenmuur hebben. ;)

bv-sue-2Wel is onze salontafel volgepakt met boeken. De ene kant is voor de kleine, in de andere kant staan wat ongelezen boeken van mij. Onlangs ontstaat er ook een klein stapeltje bij de televisie, dus het wordt hoog tijd dat de boekenkast zijn intrede doet. 🙂 (Ik vind jullie salontafel echt super mooi!)

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Het afgelopen jaar alleen maar fysieke boeken. Op de een of andere manier laat ik steeds vaker mijn e-reader links liggen.

Heb je een favoriet boek?
Het Negerboek van Lawrence Hill staat nog steeds heel hoog op mijn lijstje evenals Luz van Elsa Osorio en Eiland onder de zee van Isabelle Allende.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik heb werkelijk waar geen flauw idee!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Dat zijn er om en nabij 800

Wat is je laatst gekochte boek?
Dat is De mollenjager van Stephan Lang; een auteur uit Roemenie voor mijn Read the world project. Oops, ik zie net op Goodreads dat deze niet zo heel goed wordt gewaardeerd….

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Jeetje, wat een lastige vraag… Toen ik jonger was denk ik de spannende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog (Reis door de nacht, Oorlogswinter, Het Achterhuis), maar ook de boeken van De Vijf en Roald Dahl vond ik erg mooi. En wat te denken van Heksenkind van Monica Furlong? (Ik heb als kind ook een hele poos vrijwel alle verhalen uit de Tweede Wereldoorlog gelezen. Ook Roald Dahl las ik heel graag.)

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Volgens mij had ik geen specifieke voorkeur.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Ik denk van Jonathan Kellerman en Patricia Cornwell. Deze thrillers las ik altijd in de trein en omdat ze in relatieve goedkope pockets werden uitgebracht was dat perfect voor mijn studenteninkomen. Daarnaast zijn het echt steengoede thrillers!

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Geen enkel boek.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Onlangs Sluitend bewijs van Jonathan Kellerman. Helaas was dit boek niet zo goed als zijn oudere boeken.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Vast wel, maar alles zit nu nog in dozen 🙂

Wil jij jezelf en je blog ook graag voorstellen in het Blogger Vriendenboek? Stuur me dan gerust een mailtje. Binnenkort heb ik weer plaats voor nieuwe deelnemers.

4 gedachten over “Blogger Vriendenboek #43”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.