Foto-update #63

fotoupdate1Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

inprovisatiekoken

Onverwachts in mijn eentje eten én niet echt iets in huis gehaald  … dan maar koken met wat voorhanden is.

noodplanbijslechtedag

Ik had een slechte dag – of eerder een slechte week. Zo slecht dat ik voor vrijwel niets energie of concentratie had. Dus ging ik eerst voor optie A: een ontspannend boek en een beker warme chocolademelk en vervolgens voor het Back-up plan … De Winchesters zijn de perfecte noodoplossing.

keuken

Bij de vorige foto-update kreeg ik complimentjes over onze mooie keuken. Alleen was het niet onze keuken. Ik hield die dag immers mijn broertje gezelschap die ziek thuis was. 😉 Dit is onze keuken. Zicht op de tuin en veel plek om te bakken, koken of knutselen aan het eiland. Voor wie het zich afvraagt … Ja, al die kasten zijn volgeladen. In het begin kregen we commentaar dat het wel héél veel bergruimte was maar blijkbaar is het geen probleem om die vol te laden met voorraad en keukenbenodigdheden.

oosterselamsparmentier

Ik kook dan ook dagelijks, dus daar zal het ongetwijfeld iets mee te maken hebben. Dit is geen al te geweldige foto, maar deze Oosterse Lamsparmentier is wel super lekker. Echt waar, ik ben doorgaans geen fan van lamsvlees, maar deze combinatie met zoete aardappel, geraspte courgette, ras-el-hanout en kruidenkaas is ontzettend lekker.

levenendoodstepheniemeyer

Dankzij Emmy’s Boeken Adventskalender kan ik binnenkort dit boek lezen. Al vind ik het nog steeds jammer dat het niet over Midnight Sun gaat. Daar ben ik echt al zolang op aan het wachten.

aanmakenboekenarchief

Wat doe je wanneer je je niet goed voelt … blijkbaar ga je dan (in mijn geval) eindelijk aan de slag met een nieuw boekenarchief. De huidige was al lang niet meer up-to-date en was beperkt tot auteur en titel. De nieuwe is iets uitvoeriger en vraagt ook wel wat tijd. Ik ben nog steeds aan het twijfelen of ik er ook alle kookboeken, non-fictieboeken en ebooks aan zou toevoegen.

gelukisdeoogstvanlezen

Grappig hoe deze tekst twee keer klopt dankzij mijn sleutelhanger die op de juiste hoogte hangt. Geluk is de oogst van lezen. 😉

granolamaken

Wat doe je wanneer het vrijwel de hele dag aan het stortregenen is? Tja, lezen is uiteraard mijn eerste keuze maar wanneer ik word afgeleid door het WK veldrijden laat ik mijn boek toch maar even liggen zodat ik een verse lading granola kan maken.

laptopvervanging

Dit wordt eventjes wennen … mijn vorige laptop (dat zware gevaarte onderaan) hield het voor bekeken (nu ja, hij had vaker kuren dan dat hij deftig werkte) en werd vervangen door een MacBookPro. Ondertussen ben ik het klavier al wat gewoon maar ik kan er nog steeds niet van over hoe dun hij is. Hoe licht hij weegt en dat ik hem gewoon niet hoor. De vorige klonk ik met vaste regelmaat alsof hij elk moment ging stukdraaien én ontploffen.

20160201_105338

Wat doe je wanneer je afspreekt met een mede-boekenfan? Op één dag meerdere boekenwinkels bezoeken én er niet enkel boeken spotten maar ook foto’s trekken.

lojolahightea

Wat we nog deden was genieten van een heerlijke High Tea bij Lojola. Wie hen nog niet kent moet zeker hier eens doorklikken. Sinds ik dit adresje heb ontdekt is het één van mijn favoriete bijpraat-locaties geworden. Toen er onlangs werd bekendgemaakt dat ze ook een High Tea-formule gingen aanbieden was ik meteen geïnteresseerd en nu kunnen we dus ook melden dat het superlekker was. Jammer genoeg vergat ik een foto te nemen van het zoete gedeelte. We kregen per persoon vijf lekkere proevertjes: tiramisutaart, kaastaart, amandel/bosbessentaart, appelcrumble-taart en brownie.

standaardboekhandel

Geheel onverwachts ontdekten we ook deze nieuwe Standaard Boekhandel en ook dat was een ontzettend leuke ontdekken. De winkel was nog maar enkele dagen open en is naar mijn persoonlijke mening een hele verbetering ten opzichte van de vorige winkel. Ruim, licht, open, uitnodigingende zithoekjes en een massa boeken. Wat wil een boekenworm nu nog meer?

aanwinstenfeb2016

Mijn drie nieuwe aanwinsten maakten deze leuke bijpraat-dag helemaal compleet.

kunstwerkjevanemiel

Dit kunstwerkje dat ik kreeg van het zoontje van één van mijn vriendinnen hangt bij ons aan de keukenkast en het maakt me iedere keer happy wanneer ik het zie hangen.

kattenbezoek

Bezoek aan het achterraam. Nu ja, bezoek met stalkerige trekjes want ik werd de hele tijd goed in de gaten gehouden. 😉 Ik maakte ook een filmpje maar moet eerst nog even zien of ik dat kan uploaden.

jamiessuperfood

Nog eentje om het af te leren … dit boek mag ik recenseren. Je kan aan de briefjes al zien dat er genoeg receptjes in staan die me intrigeerden. Nu nog een keuze maken en de juiste ingrediënten aankopen zodat ik een gerechtje kan uitproberen.

8 gedachten over “Foto-update #63”

  1. Hihi, dat van het WK. Ik zou mijn boek ook laten liggen, maar niet om granola te maken, maar gewoon om naar het veldrijden te kijken 😉

    En mooie, ruime keuken heb je! Dat is het enige dat ik soms jammer vind aan ons appartement: dat de keuken nogal klein is. Niet zozeer qua opbergruimte, want alles past (en zo houden we het wat binnen de perken 🙂 ), maar vooral qua werkoppervlakte.

    1. Die granola moest 40 minuten in de oven staan dus eigenlijk heb ik het grootste deel van het veldrijden gewoon mee gezien hoor. 🙂

  2. Leuke foto’s. Het is altijd zo mooi hoe katten naar buiten willen, maar tegelijkertijd binnen willen zijn. Epic, gewoon.

  3. Boeken en Winchesters, altijd een goed plan. Ik kwam er laatst achter dat er ook boeken óver de Winchesters zijn, en ik dacht: ‘neeeeee, mijn TBR-lijst is al zo ellendig lang’ 😉 Nog genoeg te doen dus.

  4. Wat een leuke foto’s weer! Wat vervelend dat jij je week niet zo had, hopelijk is dat inmiddels beter geworden.. Een goed boek en Supernatural met een lekkere kop Choco is dan zeker geen straf 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.