Last Minute cadeautjes in de Boekenstad

lastminutegiftsZelf ben ik iemand die reeds lang op voorhand haar zoektocht naar kerstcadeautjes start. Ik ben immers geen fan van de drukte die tijdens die laatste dagen voor Kerstmis in de steden lijkt te sudderen. Die mooie sfeervolle verlichting is uiteraard heel gezellig, maar de drukte en stress in de winkels en de files aan de kassas … tja, die kan ik dus wel missen.

Ik weet dat sommige mensen net wel van dat Christmas Shoppen houden. Mocht jij één van hen zijn en geen flauw idee hebben waar je terecht kan … dan kan je in deze blogpost misschien nog enkele tips vinden. Van Brussel zegt men wel eens dat het de Koekenstad is, voor mij is Antwerpen een heuse Boekenstad. Zelf zou ik er alleszins heel wat cadeautjes kunnen terugvinden.

books-to-check-out’t Stad leest is bijvoorbeeld een super leuke winkel waar je niet enkel terecht kan voor leesvoer maar waar je ook een hele hoop leuke boekgerelateerde spulletjes kan vinden. Zelf kocht ik er bijvoorbeeld dit schriftje. Maar ook de draagtassen van Blossom Books en hun leuke bekers ben ik hier al tegengekomen. Ik hoop er zelf binnenkort ook de leuke magnetische bladwijzers van deze uitgeverij te kunnen kopen. Mocht ik ze hier niet vinden dan ga ik zeker ook eens bij de Groene Waterman in de Wolstraat langs.

Indien je pakjes-budget (door al die leuke boeken die je de afgelopen maanden kocht) wat naar de lage kant is, kan je misschien is bij De Slegte langsgaan. Zelf ga ik daar praktisch iedere keer dat ik in Antwerpen kom even kijken bij het aanbod YA-boeken en Engelstalige fantasyboeken.

Op de Melkmarkt kan je bij Mme Bovary terecht. Vroeger dacht ik dat ze hier uitsluitend kleding van ontwerpers verkochten maar je kan er ook terecht voor juweeltjes, leuke kaartjes, mooie bekers, handtassen, … De eigenaresse van deze winkel geeft nieuwe creatievelingen de kans om een publiek te bereiken. Een beetje zoals Etsy – maar hier hoef je niet te wachten tot een leuk product thuis wordt geleverd … je neemt het gewoon zelf mee naar huis.

nessieDe Melkmarkt heeft meer leuke winkeltjes in de aanbieding. Akotee is bijvoorbeeld een mooi voorbeeld van een winkeltje waar je leuke én originele cadeautjes kan vinden. De paarse bloemenslinger voor aan het stuur lijkt bijvoorbeeld telkens mijn naam te fluisteren. Ik probeer er steeds aan te weerstaan, maar de laatste keer kocht ik er wel deze superleuke soeplepel als kerstcadeautje. Vrolijke brooddozen, grappige magneten, … Je kan er zoveel leuke spulletjes vinden. Zelfs leuke thee-infusers én ik ben ongetwijfeld niet de enige boekenworm die ook van thee houdt dus …

Kan je na een bezoekje aan Akotee meteen doorwandelen naar Essenza (in het shoppingcenter aan de Groenplaats) of Mattheus B in de Korte Gasthuisstraat voor een lading verse thee. Ook bij Dille & Kamille kan je hiervoor terecht en dan vind je ongetwijfeld nog enkele leuke bekers zodat je er meteen een leuk cadeaupakket van kan maken. Bijna vergeten … nog meer leuke thee-infusers en andere vrolijke cadeautjes (scent chips bijvoorbeeld) kan je vinden bij Into the Woods in de Hoogstraat.

harry-potter-funko-dollsBen je op zoek naar leuke strips of graphic novels dan kan je die ongetwijfeld vinden bij Mekanik Strip in de Sint-Jacobsmarkt of bij Beo aan de Oudevaartplaats. Voor toffe fandom-spulletjes moet je ongetwijfeld even langsgaan bij Fans in de Kammenstraat. Al wordt het in deze winkel wel heel moeilijk om enkel cadeautjes voor anderen te kopen.

Uiteraard moet je tijdens zo’n intensieve pakjes-zoektocht ook wel eens even rustig kunnen gaan zitten én je door middel van de nodige koolhydraten van voldoende energie voorzien om die shoppingtrip tot een goed einde te brengen.

jojolacollageBen je in de buurt van stripwinkel Beo of De Sleghte dan kan je dat doen bij Lunchbox, Perruche of Barnini. Indien je net buiten komt bij ’t Stad Leest dan kan je evengoed meteen even doorstappen naar Me & My Monkey. De buurt waar zowel Mme Bovary als Dille & Kamille en Akotee zijn gevestigd beschikt ook over enkele lekkere adresjes. De chocoladebar bijvoorbeeld maar ook het kleine en gezellige Lojola waar je heerlijk kan genieten van allerlei soorten taart. Mocht je bij Mattheus B langsgaan voor thee, dan kan je meteen ook even een rustpauze inlassen bij Pitten & Bonen of bij Lombardia.

6 gedachten over “Last Minute cadeautjes in de Boekenstad”

  1. Leuke tips..als ik ooit nog eens n trip naar Antwerpen doe, dan weet ik waaheen. En mmmm chocoladebar, dat klinkt als muziek in de oren..

  2. Leuke blog! Ik heb je bericht opgeslagen voor een volgende keer Antwerpen.
    En kerstshoppen vind ik ook vreselijk, veel te druk. Aangezien ik zelf zelden vroeg begin met kerstcadeautjes kopen, ben ik grotendeels overgeschakeld op online shoppen, veel rustiger 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.