Update Challenges Augustus 2015

update-challenges-2015Waar ik het vorig jaar hield bij de Reading Bingo en een Goodreads-challenge, besloot ik in 2015 nog enkele andere uitdagingen te volgen. Niet dat ik nu bewust andere boeken ga kiezen, de belangrijkste selectie-factor blijft immers de ‘goesting’. Je kan nu eenmaal zin hebben in één specifiek boek ook al liggen er nog een hele hoop andere op je te wachten. Toch lijkt het me leuk om maandelijks een keer te zien of ik met die gelezen boeken een aantal zaken kan doorstrepen bij deze uitdagingen.

De Goodreads-challenge zette ik op 130 en daar heb ik er, aan het einde van deze maand zo’n 114 van gelezen.

Dit jaar stelde ik ook zelf een lijstje op met boeken die ik in 2015 wil lezen. Deze maand blijft de stand ongewijzigd. Ik vermoed dat ik nu echt bewust boeken zou moeten gaan selecteren als ik deze lijst wil vervolledigen én eigenlijk lees ik gewoon steeds het boek waar ik zin in heb. Niet bepaald een challenge-onderbouwende-selectie dus.

tobereadin2015updatemei
Al heb ik wel zin in die laatste drie van dit lijstje. Zowel het herlezen van een boek dat ik als kind las, als het lezen van een prentenboek én gedichtenbundel zie ik helemaal zitten. Jammer genoeg kwam ik tot nu toe in de bibliotheek geen prentenboek tegen dat me meteen aansprak. Ik heb echter zonet enkele titels genoteerd die ik bij mijn eerstvolgende bezoekje aan de bib ga opzoeken.

Ik nam me echter ook voor om dit jaar meer eigen boeken te lezen. Meerbepaald een minimum van 25 eigen exemplaren. Deze maand las ik 7 recensieboeken, 1 eigen ebook, 3 eigen boeken, en 2 bibliotheekboeken. Dit brengt de huidige stand op 40/25. Althans dat doet het wanneer ik ebooks meetel voor deze uitdaging. (als ik alle ebooks negeer, zou het aantal een pak lager liggen)

YAchallenge2015augustus
Dankzij deze YA-Bingo valt het wel echt op dat ik dit jaar nog maar weinig Young Adult-boeken heb gelezen. De afgelopen maand las ik enkel …. Dankzij Julie Kagawa’s Pupil kan ik deze maand het vakje van ‘a book with a dragon’ markeren.

colorcodedchallenge2015updatejuli

Het leek me leuk om zonder bewust op zoek te gaan te ontdekken hoeveel kleurrijke titels ik eigenlijk lees. Ik begin stilletjes aan te vermoeden dat de meesten mensen die dit soort challenge doen ook effectief op zoek gaan naar specifieke titels. 😉 Ook deze maand kwam er in geen enkel van de gelezen titels een kleurtje voor.

2 gedachten over “Update Challenges Augustus 2015”

  1. Wat een leuke challenges! Ik doe alleen de Goodreads challenge, maar ik zou volgend jaar misschien ook wel mee willen doen aan boekenbingo.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.