Update Challenges juni 2015

update-challenges-2015Waar ik het vorig jaar hield bij de Reading Bingo en een Goodreads-challenge, besloot ik in 2015 nog enkele andere uitdagingen te volgen. Niet dat ik nu bewust andere boeken ga kiezen, de belangrijkste selectie-factor blijft immers de ‘goesting’. Je kan nu eenmaal zin hebben in één specifiek boek ook al liggen er nog een hele hoop andere op je te wachten. Toch lijkt het me leuk om maandelijks een keer te zien of ik met die gelezen boeken een aantal zaken kan doorstrepen bij deze uitdagingen.


De Goodreads-challenge zette ik op 130 en daar heb ik er, aan het einde van deze maand zo’n 87 van gelezen.

Dit jaar stelde ik ook zelf een lijstje op met boeken die ik in 2015 wil lezen. Deze maand blijft de stand ongewijzigd. Ik vermoed dat ik nu echt bewust boeken zou moeten gaan selecteren als ik deze lijst wil vervolledigen én eigenlijk lees ik gewoon steeds het boek waar ik zin in heb. Niet bepaald een challenge-onderbouwende-selectie dus. 😉

tobereadin2015updatemei

Ik nam me echter ook voor om dit jaar meer eigen boeken te lezen. Meerbepaald een minimum van 25 eigen exemplaren. Deze maand las ik 6 recensieboeken, 6 eigen ebooks en 4 eigen boeken, en 3 bibliotheekboeken. Dit brengt de huidige stand op 32/25. Althans dat doet het wanneer ik ebooks meetel voor deze uitdaging. (als ik alle ebooks negeer, zou het aantal een pak lager liggen)

YAchallenge2015updatejuni

Dankzij deze YA-Bingo valt het wel echt op dat ik dit jaar nog maar weinig Young Adult-boeken heb gelezen. Ik vulde deze maand echter de Free Square op met ‘Het vonnis’ van Michelle Gagnon en Nagenoeg perfect van Abbi Glines bevat GEEN driehoeksverhouding. Jaja … Ok, het is eigenlijk New Adult en geen Young Adult, maar dat ‘detail’ laat ik even overheersen door het feit dat dit boek als één van de weinige geen love triangle bevat.

colorcodedchallenge2015updatejuni

Het leek me leuk om zonder bewust op zoek te gaan te ontdekken hoeveel kleurrijke titels ik eigenlijk lees. Ik begin stilletjes aan te vermoeden dat de meesten mensen die dit soort challenge doen ook effectief op zoek gaan naar specifieke titels. Dankzij Zwarte veren van Anne Bishop, een boek waar ik heel erg naar uitkeek (én nee, niet omdat ik nu nog eens iets kan toevoegen bij deze uitdaging) komt de Color Coded Challenge op drie kleurrijke boeken te staan.

Kortom – er is niet zo veel veranderd wat challenges betreft, maar ik heb wel weer een aantal erg leuke boeken gelezen tijdens de afgelopen maand én dat is uiteraard het belangrijkste.

2 gedachten over “Update Challenges juni 2015”

  1. Ik heb er al 4 bij de color coded challenge. Technisch gezien heb ik er al 6 gelezen met een kleur, maar wel al 2 boeken met de kleur zwart en met de kleur blauw.

    En de young adult bingo vlot ook wel: ik heb er al 18 kunnen afstrepen en de free square heb ik nog niet meegeteld 😉

    1. Dan lopen je challenges goed. Ik vermoed dat ik volgend jaar slechts twee dingen ga doen, want dit zijn er blijkbaar wat veel. Zeker wanneer je er eigenlijk niet bewust mee bezig bent. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.