OHMYBOOKATHON: de terugblik

ohmybookathon2015We waren met meer als 300 deelnemers en hadden allemaal hetzelfde doel … zoveel mogelijk lezen. Hier op de blog hebben jullie er waarschijnlijk niet veel van gemerkt maar ik deed van 16 tot en met 21 juli mee aan de tweede editie van de #OHMYBOOKATHON.

20150716_100934Echte voorbereidingen had ik niet getroffen, al had ik er wel voor gezorgd dat ik meerdere uitgewerkte blogposts op de planning had staan. Op die manier kon ik wat extra leestijd vrijmaken én dat was uiterst handig vermits gedurende die zes dagen boeken de hoofdrol mochten spelen. Ik had ook een graaistapel met boeken verzameld. Eigenlijk beslis ik steeds op het moment wat ik wil lezen én dat bleek ook dit keer het geval te zijn. Mijn uiteindelijk gelezen boeken verschillen dan ook van deze stapel.

Een echt doel had ik me niet vooropgesteld … eigenlijk wilde ik gewoon zo veel mogelijk lezen. Maar vermits ik vier van de zes dagen heb uitgeslapen, vrijdag met een vriendin had afgesproken én een heleboel huishoudelijke klusjes op mijn To Do-list had staan heb ik eigenlijk nooit het gevoel gehad dat ik ontzettend veel aan het lezen was. Toch heb ik vrijwel elk beschikbaar moment met mijn neus tussen de boeken doorgebracht én uiteindelijk bleek ik één boek per dag gelezen (zo’n 2136 bladzijden in totaal) te hebben aan het einde van deze leesmarathon.

Vrijwel elk moment, want ik was ook vaak online te vinden. De mensen van Oh My Book hadden immers een heel deel leuke verrassingen in petto voor de deelnemers. Zo waren er verschillende challenges en als ik me niet vergis heb ik op ééntje na, aan elke uitdaging meegedaan. Er waren ook meerdere winacties (waarbij ik minstens één keer een kans heb gewaagd), twitterchats en leessprints, … Die laatste twee heb ik aan me voorbij laten gaan, maar ik vond het wel erg leuk om via de Event-pagina op Facebook andere deelnemers hun vorderingen te zien en hen wat beter te leren kennen.

Hier kan je enkele van mijn inzendingen zien voor de leuke challenges die werden georganiseerd.

20150717_120331Bij eerdere wedstrijden en leesmarathons had ik al vaak leuke bookface-foto’s zien langskomen maar ik had zelf nog nooit een geschikt boek gevonden. Tot ik me bedacht dat ik de boeken van Charlaine Harris hier misschien voor kon gebruiken. Pluspunt: mijn bleke huid blijkt plots zo bleek niet meer te zijn. 🙂 #bookface

20150721_121531Ik stak het nieuwe album van Muse in de cd-speler en ging op zoek naar gele exemplaren in mijn eigen boeken-collectie. #yellowbooks

20150716_133940Voor de #bookrainbow ruilde ik kleurpotloden in voor kleurrijke boeken om zo een mooie regenboog-stapel samen te stellen.

IMAG0419Voor de #crazybookselfie stuurde ik deze foto van mezelf in Belle Steampunk-outfit op. Hij was eerder dit jaar getrokken én ik zag het echt niet zitten om me met dit zomerse weer opnieuw in die warme outfit te steken.

20150718_112858De #bookspinepoetry uitdaging vond ik één van de leukste, misschien wel de leukste van allemaal. Ik vind het leuk om met boekenruggen aan het dichten te gaan. Het valt me op, dat je iedere keer een heel ander resultaat krijgt.

20150722_140213 Ik heb genoten van deze zomerse #OHMYBOOKATHON en ben gelukkig met mijn eindresultaat.

Vergeet die ‘An apple a day’-uitdrukking maar, één boek per dag klinkt mij veel verleidelijker in de oren. 🙂

4 gedachten over “OHMYBOOKATHON: de terugblik”

  1. Ik vond het ook superleuk! Ik heb de challenges alleen overgeslagen omdat ik daar niet voldoende boeken voor heb. Maar we waren met veel en het was gewoon leuk! En goede blogpost ook 🙂 xxx

    1. Ik kijk alvast uit naar een volgende leesmarathon. Al heb ik niet echt een idee wanneer er opnieuw één wordt georganiseerd.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.