Blogger-vriendenboek #3

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Joost van NerdyGeekyFanboy in de spotlight.

ImageProxy2.mvcNaam: Joost

Leeftijd: lichamelijk 20 jaar oud, mentaal meestal 5 jaar.

Broers of zussen: Ik heb een zusje van 17 genaamd Daniëlle.

Wat studeer je of heb je gestudeerd?

Ik ben na mijn Havo-diploma overgestapt op het VWO en ik heb dit ook gehaald. In september ga ik beginnen met Economie & Bedrijfseconomie bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?

Jazeker! Sinds mijn elfde speel ik toneel, doe ik al twee jaar aan theatersport (improvisatie), teken ik al sinds ik jong was, kijk ik graag series en anime en game ik ook als ik daar de tijd voor heb.

Je favoriete eten: Kip! En dan het liefst een halve kip met wat patatjes erbij, dan kan ik zelfs een moord voor doen.

Je lievelingskleur: Hemelsblauw, maar de lievelingskleur van Peeta heeft ook wel wat.

Verzamel je (naast boeken) iets?

Ik ben gek op Fandom Merchandise en vroeger was ik ook een verzamelaar van edelstenen en Pockémonkaarten.

Welk boek staat het langste in je kast? Heb je het al gelezen?

Ik heb werkelijk geen idee welk boek er het langst in staat, ik gok op Harry Potter en de Steen der Wijzen? Uiteraard heb ik die allang gelezen, meerdere keren zelfs.

ImageProxy.mvcHeb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?

De Twishite-saga, een parodie op Twilight was erg goedkoop te vinden op het boekenfestijn en die had ik gekocht, maar achteraf vond ik het niet heel bijzonder, het was soms behoorlijk flauw en de schrijfstijl kon ook stukke beter. Nee, ik had die twee boeken liever ingeruild voor een ander leuker boek.

Luister je naar audio-boeken?

Ik heb alleen een audio-boek van Drakentemmers, maar daar heb ik ook 1 of 2 keer naar geluisterd. Geef mij maar een gewoon boek dat ik op mijn eigen tempo kan lezen!

Heb je een favoriet genre?

Mijn voorkeur gaat toch echt naar fantasy, daar kan ik het meest van genieten.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?

Vandaag dacht ik aan de nieuwe Pokémonmangabox van Ruby and Sapphire, de eerste twee boxen heb ik al en ik wil meer boxen sparen van deze manga, want de strips zijn echt leuk! Wie weet ga ik ze nog eens herlezen deze zomer.

Voor welke boekenkastindeling heb jij gekozen?

Ik sorteer nu mijn boeken op series en daarin heb ik de series en boeken gesorteerd op genre, maar ik ga binnenkort weer herindelen aangezien er weer een boel boeken bij zijn gekomen. Misschien nu een keer sorteren op kleur? Ik moet er nog even diep over nadenken…

Heb je een favoriet boek?

Nee, maar wel een lijstje met favoriete boeken. Toevallig heb ik laatst al twee video’s online gezet over mijn favoriete boeken die je kan vinden op mijn YouTubekanaal, dan kan je idee krijgen welke boeken ik geweldig vind!

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?

Dit is een moeilijke, aangezien ik zo veel prachtige covers heb, maar dan kies ik deze keer wel voor Het Bloed van Olympus van Rick Riordan.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit?

Ik had een paar maanden geleden geteld en toen zat ik rond de 320 volgens mij, maar het zou nu wel rond de 350 liggen. Ik ben een blij man.

Wat is je laatste gekochte boek?

Pfoeh, dat weet ik zelfs niet meer! De laatste tijd probeer ik even minder geld uit te geven aan boeken, want in Londen wil ik waarschijnlijk wel wat mooie boeken kopen, en niet te vergeten het boekenfestijn in Utrecht…

Weet je nog welk boek ervoor zorgde dat je graag las?

Harry Potter, always.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?

Jacques Vriens vond ik vroeger ontzettend goed!

ImageProxy1.mvcVan welke auteur heb je de meeste boeken in je kasten?

Uiteraard van mijn favoriete schrijver Rick Riordan!

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?

Dat is onder andere Hart van Inkt, Harry Potter, Gone en Percy Jackson.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?

Jep, een groot deel van mijn leesdossier van Nederlands. Sommige boeken waren gewoon niks voor mij.

Kan je je naam spellen met de eerste letter van titels uit je boekenkast?

Ik zie zo snel geen boek dat begint met een J…. *gaat zich in een hoekje schamen*

Vind je het leuk om andere bloggers wat persoonlijker te leren kennen? Kijk dan gerust even verder in deze rubriek. Hopelijk komen er de komende weken steeds meer bij.

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

3 gedachten over “Blogger-vriendenboek #3”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.