Foto-update #44

fotoupdate1Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Dit keer lijkt het wel alsof ik er minder vaak aan dacht om mijn camera boven te halen. Toch heb ik ook bij deze foto-update enkele foto’s om met jullie te delen.

toughcookieMijn broer was onlangs jarig en hij kreeg uiteraard een pakje van ons. Nu ja, eigenlijk waren het er enkele. Een ‘echt’ pakje en enkel plagerige pakjes. Nog niet zo heel lang geleden liep hij een marathon uit – volgens mij heeft hij mijn portie sportiviteit mee gekregen bij de geboorte – en dus vond ik hem een tough cookie. Nu maar hopen dat hij ook nog een tijdje met dit liedje in zijn hoofd zat, want bij mij was dat wel degelijk het geval.

hogwartshoesEen tijdje terug had ik met mijn nichtje afgesproken. We hadden de hele dag tijd om uitgebreid bij te praten en besloten uiteindelijk om dit in Eindhoven te doen. Op die manier konden we de hele rit lang in de auto met elkaar praten en dan vervolgens gewoon verder gaan terwijl we in Eindhoven iets lekker gingen eten (De Vooruit) en enkele winkels bezochten. Jammer genoeg hadden we niet door dat het net die dag Bevrijdingsdag was. We gingen speciaal vrij snel naar Primark om zeker te zijn dat we daar rustig konden rondkijken en toen we nog maar 5 minuten binnen waren hoorden we al omroepen dat de winkel binnen een kwartiertje zou sluiten. Dat was op zich al erg jammer, maar dat ook nog eens zowel de HP pyama’s als t-shirts uitverkocht waren maakten het er niet beter op. Gelukkig zag ik wel deze tablethoes hangen. Ik heb helemaal geen tablet – maar nam hem uiteraard wel mee. Nu nog bedenken wat ik er in wil bewaren. 🙂

kipgerechtHet was alweer eventjes geleden dat ik dit gerecht klaarmaakte. Ik kreeg het recept van mijn buurvrouw en heb het sindsdien al regelmatig klaargemaakt. Het bestaat uit kip, prei, tomatenblokjes, kokosmelk en mango curry en orange pepper. Vooral die kruiden zorgen er voor dat het super lekker is.

20150507_150652Dat waren deze aardbeien ook en die hadden daarzelfs helemaal geen kruiden voor nodig. Lekker zomers eten om nog meer van dat onverwachts mooie weer te genieten.

reclamevoorbooknerdsToen ik de reclame-bladen bekeek bleek weer eens dat ik mijn alter-ego als boekenworm echt niet kan onderdrukken. ‘Oh, een Mockingjay voor in de tuin‘ én ‘Pfffft, wat moet je nu met zo’n handtasje – er past niet eens een boek in‘ waren slechts enkele van de gedachten die me meteen te binnen schoten. 🙂

trouwkaartOp een bepaald ogenblik lag vrijwel het hele keukeneiland vol met knutselmateriaal. Ik was immers een kaartje aan het maken voor het huwelijk van mijn broer en schoonzusje. Het leek iets langer te duren dan ik had verwacht en je moetje fantasie wat aanspreken om in dat middelste een gitaar te herkennen maar … het past wel bij hen én bij hun originele uitnodiging.

speeltuinVrijwel de hele week voorspellen ze al slecht weer en blijkt het uiteindelijk vrij mooi te zijn. Gisteren was het zelfs stralend weer en dat kwam ons heel goed uit. Ik had immers afgesproken met een vriendin dat we samen haar zoontje van school zouden halen en vervolgens na een lunch (die we nu dus gezellig in de tuin konden verorberen) naar de nieuwe gemeentelijke speeltuin zouden wandelen. Mooi weer, leuk gezelschap, lekker eten … een super leuke namiddag dus – al vraag ik me wel af wat Frodo er van vindt dat ze zijn woning hebben omgetoverd tot speeltuin.

minionijsjesZie eens wie ik tegenkwam bij Aldi? In de diepvries wel te verstaan. JA, ik ben braaf geweest én NEE ik heb ze dus niet mee naar huis genomen.

 

 

 

 

20150514_132252Thuis was het echter ook een uitdaging om niet te zondigen, vermits ik volop bezig ben met een grote lading macarons. Die krijgen binnenkort tijdens het trouwfeest een plaatsje op het dessertenbuffet. Dit is de eerste van minstens drie ladingen, het lijkt hier momenteel dus een beetje op een macaron-fabriekje. 🙂

 

apresskitraybakeOnlangs mocht ik ‘Rudolph kookt 2‘ recenseren. De recensie verscheen reeds eerder, maar pas nu kwam ik er aan toe om alvast een eerste receptje uit te proberen. Dat werd deze Après Ski-traybake en die bleek erg lekker en super makkelijk te zijn. Bovendien heb je vrijwel geen afwas en dat is natuurlijk leuk meegenomen. Voor de geïnteresseerden – er zitten krieltjes, appels, champignons, beenhesp en geraspte emmentaler in. Wanneer hij uit de oven komt wordt er nog wat rucola en versnipperde augurk overheen gedaan.

3 gedachten over “Foto-update #44”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.