Blogger Lovin #3

blogger-lovinHet lijkt wel alsof ik sinds ik blog steeds minder leestijd heb. Nu ja, dat is natuurlijk relatief vermits het aantal gelezen boeken per jaar wel degelijk hoger ligt dan vroeger. Toch ‘lijkt’ het hier wel op. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk blogposts van collega-bloggers -en blogsters te lezen.


Daarom leek het me leuk om de tijd die ik spendeer met het lezen van die vele nieuwe artikelen te transformeren in een nieuwe rubriek. Kwestie van anderen hun blogposts ook wat meer aandacht te schenken. Bij deze Blogger Lovin-rubriek laat ik jullie dus graag af en toe zien welke posts me aan het lachen brachten, of me bevestigend lieten knikken vermits ik er zoveel in herken, of me aan het denken zetten, of …

Vermits deze rubriek wegens een te drukke blogplanning slechts één keer in de maand verschijnt zal je hier ook wat oudere blogposts zien langskomen. Net door die lange tussentijd heb ik er dit keer ook enkele meer geselecteerd. Al zijn dit uiteraard nog lang niet alle leuke blogposts die ik de afgelopen weken las.

bloggerlovin3thingstag3 Things tag – Surfing Ann
Deze tag is vrij eenvoudig en elk antwoord is telkens een kort lijstje met drie zaken. Jullie weten dat ik een zwak voor lijstjes heb, dus hierdoor had de 3 Things Tag al meteen een stapje voor bij mij. Dat ik mijn blog ook nog eens tussen bij één van de antwoorden zag staan maakte het nog leuker.

 

fandompaloozabloggerlovinFandompalooza – Craving Pages
Na Emmy’s Expeditie Boekblogginson is het dit keer Joany die de pen in de hand nam om een heel deel boekenbloggers nieuwe avonturen te laten beleven in het gezelschap van hun favoriete fictieve helden.
 
 
 
 
 
detwixtaartvankirbloggerlovinIk hou van Kathleen haar ongedwongen en spontane blogstijl. Ook in haar filmpjes komt die steeds naar voren. Zo ook in dit exemplaar waarin ze haar volgers laat zien welke ongelezen papieren boeken er nog op haar staan te wachten én hoeveel het er in totaal zijn. Het waren er wel wat, maar euhm … als Kathleen de behoefte krijgt om zich in een hoekje dood te schamen, dan mag ik met mijn 100+ boeken waarschijnlijk gewoon niet meer buiten komen. Het zijn er al minder als eerder maar dat komt voor het merendeel door een grote opruim-actie in mijn privé-bibliotheekje. Misschien helpt de Blossom Books Book-a-thon me wel weer wat vooruit.

Oh ja, ook de Twixtaart van Kir die op Verbeelding verscheen kreeg een plekje bij mijn favorieten. Die taart lijkt er gewoon om te vragen om klaargemaakt te worden. Al moet ik eerst nog wel even bedenken wie ik er een plezier mee kan doen, vermits het een serieuze energiebom is.
draaienkelsbloggerlovinOp de blog van Zowiezo verschijnen blogposts over allerlei onderwerpen. De ene keer geeft ze haar mening over een actueel thema. Dit doet ze bijvoorbeeld in ‘Tijdschriftkneuzen en sensatieschandalen’. Een andere keer pent ze haar ergernissen neer over een vervelend iets. In deze iets oudere ‘Draai-enkels en hakkenhaat’ is dat voor mij een heel herkenbaar iets. Ik hou wel van de openhartige, eerlijke en grappige stijl die Zoë hanteert in haar schrijfsels.
 
benjijalzooudbloggerlovinEen tijdje terug verschenen er enkele leeftijd-gerelateerde blogposts. Zo kreeg Ellis af en toe ‘Ben jij al zo oud?! te horen. Ook Joany had het er in één van haar artikels over. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik er doorgaans niet echt mee bezig ben. Toen ik 30 werd vroeg iedereen me steeds opnieuw of ik geen probleem had met die mijlpaal, maar eigenlijk werd dat een gewone verjaardag net als andere jaren. Uiteindelijk word je tijdens een verjaardag maar één dag ouder dan de dag voordien. Misschien denk ik er anders over wanneer mijn 40ste verjaardag in zicht komt maar momenteel besteed ik eigenlijk geen aandacht aan mijn leeftijd. Zolang je op elke leeftijd YA-boeken mag kopen en ontlenen is dat aantal levensjaren geen stoorzender. Die grijze haren die ik af en toe opmerk zijn dat dan weer wel.
 
boekenverkopenbloggerlovinIk vind het altijd leuk om via Tags of andere blogposts te ontdekken dat mensen een zelfde mening delen of een gemeenschappelijke voorkeur of hobby met me hebben. Lisa van Leave No Story Behind stelde onlangs deze vraag … Boeken verkopen: Heiligschennis of slim? Blijkbaar dachten we er hetzelfde over. Vroeger kon ik het niet over mijn hart krijgen om boeken af te danken. Mijn collectie was toen ook vrij miniem, nu ze steeds groter wordt en ik daardoor af en toe met plaatsgebrek kamp – ben ik er anders over gaan denken. Sommige boeken kocht ik jaren geleden en ik merk dat ik niet de behoefte heb om hen te lezen. Anderen heb ik reeds gelezen én ik weet zeker dat ik hen niet meer ga herlezen. Waarom zou ik die boeken dan bewaren terwijl ik geen plaats heb voor boeken die ik wel koester. Natuurlijk zijn er een aantal uitzonderingen die gegarandeerd een levenslang plekje in mijn boekenkast heb verdiend, maar bij andere exemplaren kan daar verandering in komen. Al gaat er wel telkens een heel afwegings-proces vooraf aan zo’n beslissing. Ik geef toe dat ik nog wel ‘iets’ probeer te krijgen voor de boeken die plaats moeten ruimen, op die manier probeer ik immers mijn boeken-budget te spijzen.
 
sambalbloggerlovinAf en toe post Vanessa van Mijn B.I.E.B. een ‘Ontdekt’-artikel. Een tijdje terug stelde ze Sambal.be aan haar volgers voor. Ik ging al snel eens een kijkje nemen en besloot hen via FB te volgen. Sindsdien brengen hun posts me regelmatig aan het lachen. Ik hou van hun droge en sarcastische humor, die misschien niet voor iedereen is weggelegd.
 
ohmybookathonbloggerlovinHet team van Oh My Book liet ons alvast weten dat ze van plan zijn om dit jaar op nieuw een leesmarathon te organiseren en daar ben ik uiteraard heel blij om. Vorig jaar deed ik nog mee met de Books & Kisses Read-a-thon, dit jaar probeer ik zeker tijd vrij te maken voor de Oh My Book-a-thon. Althans dat zal ik doen zodra er een datum is geselecteerd want die ligt momenteel nog niet vast.
 
nieuweboekenkastenbloggerlovinIk veronderstel dat ik niet de enige ben die het leuk vindt om in andermans boekenkasten te kijken. Annelies van Boekboetiek kocht onlangs een heel deel nieuwe boekenkasten en daar werd een heuse boekenkamer mee ingericht. Het voordeel van de bekende Billy-boekenkasten is dat je er alle kanten mee uit kan. Zo hebben die van mij een lichthouten kleur en wisselen brede en smallere boekenkasten elkaar af. Annelies haar nieuwe aanwinsten zijn wit en ze koos er bewust voor smallere kasten zodat de planken minder snel zouden doorwegen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik zelf de voorkeur heb voor de bredere kasten, maar ik beken meteen dat mijn drie planken met kookboeken last hebben van het gewicht van die omvangrijke boeken. Daar had ik dan weer niet aan gedacht toen we voor deze kasten kozen.
 
Screenshot from 2015-04-29 21:55:13Lieke toont ons af en toe haar nieuwe aanwinsten in een filmpje of foto-reportage. Een tijdje terug zag ik bij haar deze Funko Pop! Dancing Groot en ik was meteen verkocht. Haar mooie foto’s hebben blijkbaar echter ook een nadeel, want toen ik onlangs op de Antwerp Convention de figurine in het echt zag, leek hij plots minder knap. Hij zag er eerlijk gezegd een beetje triest uit in die kartonnen doos, terwijl hij super schattig én gedetailleerd leek op Lieke’s foto’s. De Lumière die ik zocht was jammer genoeg aan geen enkel kraampje te vinden, maar ik denk dat ik gewoon aftel tot de Harry Potter-reeks verschijnt.

7 gedachten over “Blogger Lovin #3”

  1. Leuk dat je dit deelt. Zowiezoë lees ik ook, en vind ik een leuke blogster met verrassende invalshoeken. En ten aanzien van het weggooien van boeken: ik breng regelmatig boeken naar de tweehandswinkel. Gelukkig is een e-reader een uitkomst. Dan hoef je geen ruimte te maken voor nieuwe boeken in de kast.

    1. Inderdaad, mijn e-reader is meteen ook mijn noodplan. Ooit komt er een moment dat ik van geen enkel boek afscheid wil nemen en dan kan ik verder verzamelen op die Kobo. 🙂

  2. Wat een awesome post en geweldig compliment dit :O

    En bovenal – wat een leuke suggesties voor andere blogs!
    Ik zal eerlijk bekennen dat ik de laatste tijd de tijd niet heb kunnen maken om te bloggen, maar dingen als dit doen me er wel direct weer naar verlangen!

    Thanks!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.