Sick / Ill Book Tag

sick-ill-book-tagAf en toe ga ik op zoek naar leuke tags om in te vullen. Deze ontdekte ik bij Joany van Craving Pages en hij stond al een tijdje op me te wachten. Nu ik ziek ben en niet buiten van het mooie weer kan genieten leek het me dan ook het ideale moment om deze tag in te plannen.

Diabetes: Een suikerzoet boek. Zo zoet dat je er kiespijn van krijgt.

bakken-voor-je-levenIk besef wel dat men het hier over een stroperig romantisch boek heeft. Maar ik heb de vraag heel letterlijk genomen. Bij deze eerste vraag moet ik immers meteen aan ‘Charlie and the chocolate factory’ van Roald Dahl en meer recent, ‘Bakken voor je leven’ van Sarah Vaughan denken. De omschrijvingen in dit boek doen je verlangen naar zoetigheden. Mocht je niet aan die verleiding kunnen weerstaan dan zou je er al snel kiespijn van krijgen want beide boeken staan barstensvol met dit soort verleidelijke omschrijvingen.

Waterpokken: Een boek wat je één keer hebt gelezen, maar nooit meer op zult pakken.

minionMinion van L.A.Banks. Een boek waar ik erg hoge verwachtingen bij had die het jammer genoeg niet kon waarmaken. Gelukkig waren er vervolgens ook een heel deel auteurs die mijn verwachtingen zelfs wisten te overtreffen.

 

 

Griep: Een boek zo besmettelijk dat zich verspreidde als een virus.

middernachtIk kan hier een heel deel reeks opsommen en nadien ongetwijfeld in herhaling vallen vermits ze meermaals als eerste in me opkomen bij een vraag. De laatste tijd waren het echter vooral paranormal boeken die een uiterst besmettelijk of verslavend effect hadden. Vanaf het eerste boek uit de Middernacht-reeks van Lara Adrian was ik bijvoorbeeld helemaal verkocht. Ik heb de boeken toen ook in het Engels besteld zodat ik meteen in één ruk kon doorlezen. Dat telt virus-gewijs wel mee zeker en al helemaal vermits ik mede-boekenfans met ditzelfde virus probeer te besmetten. 😉

Maandelijkse toestand: Een boek wat je iedere maand, jaar of heel erg vaak herleest.

MatildaDe laatste tijd kom ik jammer genoeg niet meer aan herlezen toe. In het verleden heb ik de boeken van mijn favoriete tovenaar erg vaak gelezen, maar vermits die straks ongetwijfeld nog aan bod zal komen zal ik enkele andere boeken vermelden die ik in het verleden met plezier meerdere keren heb gelezen: Matilda, Charlie and the chocolate factory, de Twilight-saga, De vrouw van de tijdreiziger, ..

 

rode-lettersSlapeloosheid: Een boek wat je wakker heeft gehouden.

Rode Letters van Anne Bishop is het meest recent gelezen boek dat er voor zorgde dat ik later ging slapen dan ik van plan was …

 

 

Geheugenverlies: een boek wat je vrijwel meteen weer bent vergeten.

driftDrift en Dwalen van Becca Fitzpatrick. Ik had na vele enthousiaste reacties toch bepaalde verwachtingen bij deze boeken en het enige dat me uiteindelijk is bijgebleven … tja jammer genoeg is dat niet positief. Ik herinner me immers vooral dat de boeken veel te oppervlakkig voor me waren en dat ik de personages niet goed vond overkomen. Van het verhaal zelf is me amper iets bijgebleven.

 

Astma: Een boek wat je de adem ontnam

hetachterhuisEr zijn enkele boeken die me zo wisten te overdonderen dat ze me de adem benamen. Ik maak een kleine tijdreis door de volgende titels te vermelden: De wereld van Sophie, De verborgen geschiedenis, Het achterhuis, Allerzielen, Het nachtcircus, Middlesex, …

Meer recent ontnam ‘Touched by an alien’ van Gini Koch me de adem, maar dan doordat het boek leest als een rit in een achtbaan.

Ondervoeding: Een boek wat te weinig hersenvoer bevatte om je aan het denken te zetten.

Een boek hoeft me niet noodzakelijk aan het denken te zetten. Vaak lees ik net om me te ontspannen en mijn gedachten eventjes volledig op nul te zetten. Voor mij is het wel belangrijk dat een boek iets van inhoud bevat. Dat er toch minstens een beetje verhaal aan te pas komt. Nu was ik sowieso niet gek van de boeken van Lucinda Carrington maar ‘Negentig geheimen van Jacey‘ vond ik echt zonde van mijn tijd. En dat was meteen ook het enige dat dit boek me liet denken.

Heimwee: Een boek wat je meenam naar een andere plek.

harrypotterandthephilosophersstoneBraaf hé, ik heb me tot de laatste vraag kunnen inhouden vooral ik over Harry Potter begin. 😉 Toch is ‘Harry Potter and the philosopher’s stone‘ het eerste boek dat me echt mee wist te nemen. Ik keek telkens uit naar het volgende deel omdat zo’n nieuw boek betekende dat ik terug naar Hogwarts kon verhuizen. Ook nu nog is dat de reden waarom ik er zo naar uitkijk om deze boeken nog is opnieuw te lezen.

Een gedachte over “Sick / Ill Book Tag”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.