Foto-update #41

fotoupdate1Oops, sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier soms een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ik probeer me dus heel braaf in te houden en er geen al te uitvoerig verslag bij neer te pennen.

pastaschotel-met-tonijn-allerhandeZo maakte ik deze pasta-schotel met tonijn, waarvan ik het recept in de Allerhande van maart vond. Hij was trouwens super lekker, maar wel een heuse calorie-bom.

 

bananachoc-quetzalDat laatste telde jammer genoeg ook voor de lekkere Banana-choc die ik samen met mijn nichtje bij Quetzal dronk. Chocoladefans moeten zeker eens bij deze chocoladebar langsgaan wanneer ze in Antwerpen geraken.

forever21-unicorn-sokkenDiezelfde dag kwam ik deze unicorn-sokjes tegen die me meteen aan Ellis deden denken. Forever21 was trouwens een heuse cultuurschok voor me. Ik voelde me plots ene pak ouder of snappen jullie ook het nut niet van een topje dat eruit ziet als een T-shirt dat gigantisch gekrompen is en eigenlijk niets bedekt?

 

wachtzaalEén van meerdere wachtzalen. Als boekenworm heb ik daar helemaal geen probleem mee want het bezorgde me eindelijk nog eens wat tijd om rustig door te lezen in mijn boek.

 

 

 

pompoen-groenten-soepOf ik iets kon doen met een stuk pompoen? Ja hoor, zo kon ik nog een keer één van mijn favoriete soepen maken. Jammer genoeg zal het nu waarschijnlijk een hele poos duren vooraleer ik deze terug kan maken.

nala-tuinhuisLeuk, nu de zon zich terug wat vaker laat zien, komt deze mooie kat van onze buren ook weer wat vaker op bezoek. Het dak van ons tuinhuis is de ideale positie om haar beide tuinen tegen indringers te bewaken. 🙂

 

 

 

tupperware-drinkbusMijn nieuwe aanwinst na een Tupperware-avondje zorgt er voor dat ik zonder probleem elke dag mijn twee liter water drink. Er past net een liter in en ik heb ze vrijwel continu bij me staan. Ook nu terwijl ik deze blogpost schrijf staat ze binnen handbereik. Op die manier wordt het een pak makkelijker om deze gezonde gewoonte vol te houden.

 

rucolapesto-puree-kabeljauw-saladeDit receptje kwam uit Simply You (het magazine van Carrefour) en was super lekker. Het gaat om een rucola-pesto puree met kabeljauw en een salade van rucola, zongedroogde tomaten en geroosterde pijnboompitten.

amnesty-international-briefEen nieuwe maand en dus ook weer een nieuwe Amnesty-brief. Die brieven doen me steeds opnieuw beseffen hoe goed we het wel niet hebben.

 

 

boekenfestijn-mechelen-maart-2015Het boekenfestijn ging dit jaar opmerkelijk vroeger door als anders. Gelukkig zag ik het nog net op tijd in de krant staan en konden we er ’s avonds nog even langs. Anders had ik mijn leuke, nieuwe aanwinsten misgelopen.

 

cavia-voeding-selectiveEventjes paniek toen één van onze cavia’s plots niet goed was. Op aanraden van de dierenarts hebben we nieuwe korrels in huis gehaald maar daar moeten ze, ondanks de mooie paarse verpakking, tot nu toe nog steeds niet veel van weten. Ze zijn dan ook allebei nogal selectief wat hun eten betreft en krijgen veel liever groenten.

knutselmateriaal-parelsDeze parels waren een creatief koopje in de kringloopwinkel. Ja, je leest het goed. Dit keer geen boeken maar parels. Al ben ik wel van plan om die parels te verwerken tot bladwijzer. Hoe je het ook draait of keert, vrijwel alles wordt hier uiteindelijk boek-gerelateerd. 🙂

kindergezelschapspelIk had een afspraakje met één van mijn vriendinnen. Tussen het bijpraten door speelde we ook een gezelschapspel met haar zoontje. Op die manier leer ik nog eens andere spelletjes kennen.

blauwe-stof-cosplayDe aanzet is alvast gemaakt. Nu maar hopen dat mijn nieuwe Cosplay-outfit op tijd afgeraakt tegen de Antwerp Convention.

 

 

paaskaartje2015Van sommige zaken word ik meteen vrolijk. Een onverwachts kaartje in de brievenbus bijvoorbeeld. Het was dan ook een leuke verrassing toen ik deze envelop met het vrolijke Paaskaartje, tussen de reclamefolders zag liggen. Dankjewel!

 

 

hummingbird-banaan-taartDit recept uit het eerste Hummingbird-bakboek wilde ik al lange tijd klaarmaken. Jammer genoeg kon ik de Dulce de leche die je ervoor nodig hebt nergens vinden.  Onlangs kwam daar verandering in en kon ik aan de slag gaan. Een heuse suikerbom, vermits er buiten karamel en banaan ook nog eens banketbakkersroom, slagroom en kaneel aan te pas kwam.

uiltjes-beker-bladwijzersEen tijdje terug was ik boos op mezelf omdat ik deze leuke beker niet had gekocht tijdens een dagje Bergen-op-Zoom. Dit weekend kwam ik hem onverwachts ergens anders tegen én kreeg hem cadeau van mijn broertje. Ik heb hem meteen gepromoveerd tot bladwijzer-bewaker. De beker, wel te verstaan, niet mijn broertje. 🙂

invloed-boeken-op-muziekkeuzeZelf kocht ik het album van Royal Blood. Toen ik hem ’s avonds in de kast wilde zetten viel het me op dat mijn voorliefde voor vampierboeken precies ook mijn muzikale voorkeur lijkt te beïnvloeden. 😉

3 gedachten over “Foto-update #41”

  1. Hé die Tupperwarefles heb ik in ’t roze ^^ Maar heb je er ook niet het probleem mee dat die na het wassen zo naar afwasmiddel geurt? 🙁 Ik gebruik ‘m uiteindelijk niet meer daardoor wat echt wel stom is want ik verbruik echt massa’s plastieken flesjes atm …

    1. Ik spoel de eigenlijk gewoon iedere avond goed uit zonder afwasmiddel te gebruiken. In de vaatwas durfde ik ze net daardoor niet wassen. Tot nu toe geen probleem met afwasmiddel-geurtjes dus.

  2. Weer zoveel lekkernijen die passeren. Die tonijnschotel ziet er alvast heerlijk uit net zoals die taart. Het zit dus echt in mijn genen: hoe calorierijker iets is, hoe lekkerder ik het vind 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.