Foto-update #39

fotoupdate1Deze terugkerende foto-update is na enkele keren een gewoonte geworden én ook dit keer laat ik jullie via een aantal foto’s graag zien waar ik me de afgelopen dagen mee heb bezig gehouden.

chewiegimliHet zijn schatjes deze twee, maar knuffelaars zijn ze niet. Doorgaans lopen ze dan ook weg zodra hun hok wordt geopend, maar voor zo’n lekkere fruitstick maken ze graag een uitzondering. Het leek me dan ook het ideale moment om hen allebei mooi op de foto te krijgen.

 

 

20150302_150203Nieuw leesvoer én bijna lees-stress vermits er nog een heel deel boeken op me staan te wachten. De afgelopen week was vrij druk maar elk vrij moment kon je me met mijn neus tussen een boek terugvinden. Momenteel ben ik dan ook net kunnen beginnen in Maak me gek!

 

20150302_155657Deze maart-editie van de Allerhande zorgde dan weer voor nieuwe kook-inspiratie. Eigenlijk wel gek dat ik zoveel recepten blijf uitknippen terwijl de boekenkast goed gevuld is met kookboeken.

 

quichestoofpotpolentapureeDe voorbije week maakte ik ook enkele nieuwe receptjes klaar. Nu ja, de quiches waren niet echt volgens een recept, maar ze gaven me wel het gevoel dat het al een beetje lente was. De andere twee recepten komen uit het ‘The Green Kitchen Travels’. Het eerste recept staat eigenlijk in het boek als gevulde pompoen, maar vermits ik enkel het klassieke grote formaat had heb ik er een stoofpotje van gemaakt. De polentapuree met boschampignons en geitenkaas was niet mijn ding.

mechelenmaartDonderdag ging ik met mijn nichtje nog eens naar Mechelen. Als tiener kwamen we hier vaker, maar de laatste tijd gebeurd het niet meer zo vaak. Hierdoor bestaat een dagje Mechelen nu grotendeels uit jeugdsentiment. Een broodje eten bij de Croissy bijvoorbeeld, want die bestaat nog steeds. Om drie uur ontdekten we een voor ons nog nieuw adresje, waar we rustig konden bijpraten. Bovendien vond ik meteen ook nieuwe sokken en twee t-shirts en dat kwam goed uit vermits er van beide een heel deel aan vervanging toe zijn. De verse thee nam ik alvast mee naar huis tegen dat ik die leuke Manatea-diffuser krijg toegestuurd. Dan kan ik hem meteen de eerste dag al uittesten.

20150305_155331Ik moest meteen aan Ellis denken toen ik deze tegenkwam. Als je ze wil adopteren moet je even naar Wibra gaan. 🙂

 

 

blankenbergemaartMijn ouders waren een weekje aan de kust, toen we hoorden dat er goed weer op komst was zijn we hen daar dan ook even gaan bezoeken. Het einde van de pier lijkt me een ideale plek om tot rust te komen. Helemaal omgeven door water en ver weg van alle drukte op de zeedijk. Na wat gezelschapspelletjes en een kleine wandeling keerden we ’s avonds terug naar huis.

20150308_170439Ik ben benieuwd of deze Tijm het even goed gaat doen als de basilicum-planten die ik soms in huis haal. Ondertussen komt er alvast wat eerste groen piepen. En ja, je ziet het goed. Er ligt nog steeds kerstverlichting op die vensterbank. Binnenkort ga ik er echt eens afscheid van nemen en ze terug naar de kelder doen. Maar eigenlijk vind ik het wel heel gezellig wanneer die verlichting ’s avonds het raam doet oplichten.

snoeiwerklenteAan het begin van de week trok ik deze foto toen de regen uit de lucht bleef vallen. De eerste zonnestralen werkten blijkbaar motiverend bij de achterburen die hun haag onder handen namen. Wel een groot verschil want nu komen die zon ook beter in ons tuintje terecht.

5 gedachten over “Foto-update #39”

    1. Ja hoor, die actie loopt hier ook. Op vrij korte tijd zijn er ook een aantal filialen bijgekomen.
      Daar ben ik wel gelukkig mee, vermits ik bepaalde producten enkel bij hen kan terugvinden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.