Challenges voor 2015

challenges2015

Ik zag al bij verschillende mensen hun challenges voor 2015 langskomen en bedacht me dat ik jullie nog niet heb laten weten welke boek-uitdagingen ik zelf in 2015 wil proberen te verwezenlijken.

 

De Goodreads-challenge vond ik best wel leuk het afgelopen jaar, dus ik wist al snel dat ik die ook in 2015 opnieuw ging instellen. Het afgelopen jaar stond hij oorspronkelijk op 100 boeken, maar werd vervolgens nog een keertje hoger ingesteld. Uiteindelijk eindigde ik op 181 boeken. Ergens zou je dus verwachten dat ik nu een hoger aantal instel, maar vermits ik mezelf heb voorgenomen om me net minder stress te bezorgen heb ik besloten om het aantal op 130 te houden. Natuurlijk moet ik niet stoppen met lezen zodra ik dat aantal behaald heb. 😉

In 2014 deed ik ook mee aan de Bingo-challenge en vermits die goed meeviel, wilde ik graag ook dit jaar een dergelijke uitdaging vinden. Ik kwam op verschillende blogs varianten tegen en ook al zou ik ze ergens gewoon allemaal willen doen … het moet natuurlijk wel leuk blijven. Jullie weten ondertussen al dat ik een lijstjes-persoon ben, dus maakte ik gewoon mijn eigen lijstje. Eéntje dat ik in 2015 met veel plezier wil afwerken.

toreadin2015

Verder wil ik ook erg graag meer eigen boeken lezen én dan heb ik het nog niet over de boeken die ik een keertje zou willen herlezen. Ik moet (NEE, mag!) dit jaar dus best wel eens wat vaker een boek uit de eigen collectie selecteren én de bezoekjes aan de bibliotheek iets langer uitstellen. Of aan het einde van zo’n verkenningstocht tussen heb bibliotheek-aanbod met maximum drie boeken terug naar huiskeren. Laten we vooropstellen dat ik in 2015 zeker 25 eigen boeken wil lezen.

Ik ben momenteel nog aan het twijfelen of ik ook deze Color-Coded Challenge zou proberen te vervullen. Die kwam ik hier tegen en hij lijkt me erg leuk om te doen. Ik heb er alvast een afvink-lijstje van gemaakt zodat ik het kan bijhouden.

colorcodedchallenge

EDIT: Ik liet me door een reactie van Nancy verleiden om ook aan deze YA Reading Challenge mee te doen. Hun omschrijvingen zijn toch net iets origineler dan de meeste die ik tot nu toe heb gezien. Al ben ik nog niet helemaal zeker of ik hem ook daadwerkelijk met enkel Young Adult-boeken zal invullen.

YAchallenge

Ik probeer jullie af en toe op de hoogte te houden van mijn challenge-vorderingen.

5 gedachten over “Challenges voor 2015”

  1. Haha! Leuk dat je ook meedoet met de YA challenge 😉
    Die Color-coded challenge lijkt me ook wel leuk. Ik ben benieuwd of ik dergelijke boeken zal lezen dit jaar, maar ik probeer het!
    En mijn Goodreads begin ik mooi opnieuw op 100 alhoewel ik er vorig jaar meer dan 190 gelezen heb. Alles op het gemak!

  2. Ik doe voorlopig alleen mee met de Goodreads challenge. Die bingo lijkt me wel leuk, maar ik kan me niet voorstellen dat ik actief op zoek ga naar boeken om een vakje te kunnen wegstrepen.

    1. Eigenlijk ga ik er niet bewust anders door lezen hoor. Bij een echte Bingo weet je ook niet vooraf welk nummertje er getrokken zal worden. Ik vind het echter wel leuk om achteraf te zien hoeveel boeken ik kan afvinken op basis van mijn lijst met gelezen boeken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.