BAK – Kerst Book Tag

kerstbooktagToen Emmy in 2013 haar eerste editie van de Boeken Adventskalender lanceerde hoorde daar ook een Kerst Book Tag bij. Vermits ik die nog niet heb ingevuld, wou ik daar dit jaar graag verandering in brengen.

 

Welk(e) boek(en) lees jij deze kerstvakantie?
Goh, ik ben al een tijdje afgestudeerd, dus een echte kerstvakantie heb ik niet. Natuurlijk ben ik wel van plan om zoveel mogelijk te lezen tijdens de feestperiode. Momenteel heb ik nog één recensie-exemplaar klaarstaan, dus ‘De moord op Assepoester‘ van Mary Higgins Clark staat zeker op mijn lijstje. Ik heb echter ook een heel deel eigen boeken waar ik graag in wil beginnen: White witch, black curse van Kim Harrison, Alien Research van Gini Koch (+ de twee boeken die hierop volgen), Me and my shadow van Katie MacAlister, Between the Lines van Jodi Picoult, Embrace van Jessica Shirvington, Lover Reborn van J.R.Ward (én jawel, de twee boeken die hierop volgen), Bestseller Babe van Holly McQueen, Bedonderd van Sheila O’Flanigan, … Ik zou ook graag verder lezen in de Lucky Harbor-serie van Jill Shalvis, de Shifters Unbound-reeks van Jennifer Ashley, de Demonica-serie van Larissa Ione, … Ik kan gerust nog even doorgaan hoor. 🙂

Welk boek hoop jij onder de kerstboom te vinden?
Een tijdje terug schreef ik een blogpost waar in ik een hele lijst boeken opsomde die ik meteen uit het rek zou nemen wanneer iemand me een onbeperkte boeken-waardebon gaf. Die boeken zijn ook het antwoord op deze vraag. Ik zou heel blij zijn met Mathilda of Charlie and the chocolate factory van Roald Dahl, de Reiziger-serie van Diana Gabaldon, Splintered van A.G.Howard, Witch Finder-serie van Warburton, een boek van Rachel Hawkins, De Night Huntress-serie van Jeaniene Frost, …

Het mooiste boek om met kerst cadeau te geven.
Goh, dat is natuurlijk afhankelijk van persoon tot persoon. Als ik iemand goed ken weet ik doorgaans ook van welke boeken ze houden én dan zou ik proberen om hen een nieuwe serie of auteur te doen ontdekken waarvan ik vrijwel zeker ben dat ze er van zullen genieten. Ken ik iemand wat minder goed dan zou ik op veilig proberen spelen door bijvoorbeeld ‘Het Rosie Project’ cadeau te doen. Het lijkt me immers vrijwel onmogelijk om niet van Don Tilman te houden.

De mooiste boekverfilming om met kerst te kijken.
Het eerste dat in mijn gedachten schoot was Harry Potter. Ze zeggen dat je eerste gedacht vrijwel altijd het juiste is, dus hou ik me ook aan dit antwoord. Ik hou ervan om rustig in de zetel weg te duiken tijdens deze drukkere feestperiode en te genieten van J.K.Rowling’s magische wereld.

Bij welke auteur zou jij wel aan het kerstdiner willen aanschuiven?
Oei, dat is weer zo’n vraag waar ik niet snel op kan antwoorden. Jullie zullen me waarschijnlijk heel flauw vinden, maar ik hou ervan om die feesten met familie te vieren. Ik kan me nog voorstellen dat ik met vrienden zou afspreken in de kerstperiode, maar volgens mij zou het een heel onwennig feest worden wanneer ik met een auteur aan tafel zou schuiven. Een beetje geforceerd vermits je de hele tijd zou bedenken wat je nog kan vragen zonder in herhaling te vallen.

Welk boek brengt jou in de ultieme december feeststemming?
harrypotterreeksEuhm … alweer Harry Potter? Nu ja, die boeken zou ik elk seizoen kunnen herlezen mocht ik er de tijd voor hebben. Eigenlijk zijn boeken niet zozeer seizoensgebonden voor me. De keuze van een boek wordt meer bepaald door hoe ik me op een bepaald moment voel. Misschien moet ik dan maar zeggen welke boeken ik met veel plezier zou herlezen ongeacht het seizoen … Harry Potter dus, maar ook de boeken van Jill Shalvis, Nora Roberts, Janet Evanovich, Deborah Harkness, Lara Adrian, Gini Koch, de Twilight-reeks, …

Als je één boek aan iedereen op de hele wereld mocht uitdelen, welke zou dit dan zijn? En tot slot: Een leuke wens voor de lezers van je blog.
Goh, smaken verschillen … Stel je voor dat er op de hele wereld slechts één boek beschikbaar zou zijn. Wat een nachtmerrie! Drie zou makkelijker zijn maar deze laatste vraag is nu eenmaal een beetje gemeen. Dus … Ja hoor, ik zou opnieuw voor Harry Potter kiezen. Die serie bevat immers zowel humor, als spanning, magie, vriendschap én liefde. Er staan een hele hoop wijze lessen in én het is nu eenmaal heel aangenaam om in deze fantasiewereld te verblijven. Ik hoop dat ik meteen de hele reeks cadeau mag doen. Niet?

Mijn wens? Ik hoop dat jullie in 2015 én alle komende jaren veel nieuwe leuke ontdekkingen doen. Toffe auteurs én personages leren kennen, jezelf volledig kunnen verliezen in een nieuwe wereld én bovenal kunnen genieten van jullie favoriete boeken én die boekenliefde kunnen delen met anderen zonder kritiek te krijgen op het soort boeken dat je graag leest.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.