Vrijwillige tips #2

tipsDeze week kreeg ik slechts een vrij kleine lading boeken om te plastificeren. Vermits een deel daarvan ook nog eens audio-boeken waren en ik daar geen fan van ben, moest ik iets meer moeite doen om enkele tips te kunnen selecteren. Deze zijn het uiteindelijk geworden …

2014-07-15 17.06.13Dit eerste boek sprak me meteen ook het meeste aan. De kaft op zich vind ik al vrij mooie, maar het gaat me hier vooral om de inhoud van het boek en daar is de omslag perfect op afgestemd. ? Er staan immers een heel aantal tips in die je amper tijd of moeite kosten maar wel effect hebben op het milieu en je rekeningen. Ik had de tijd niet om het door te bladeren, maar ondanks het feit dat we hier thuis vrij milieubewuste keuzes proberen te maken, ben ik ervan overtuigd dat er toch nog een heel deel tips in staan die we nog niet toepassen. Wat we bijvoorbeeld wel zelf doen is kraantjeswater drinken in plaats van flessenwater. Natuurlijk is dat voordeliger, maar we moeten ook niet meer met de auto naar de winkel omdat we geen zware flessen moet vervoeren én ik moet ook veel minder snel naar het containerpark fietsen, vermits het veel langer duurt vooraleer de PMD-zak vol is.

2014-07-15 17.06.25Ik vind het leuk wanneer de titel van een boek een naam bevat van iemand die ik ken. Misschien ben ik hier de enige in, maar het is leuk om je eigen naam of die van een vriendin/familielid/… te zien staan op de cover van een boek.

2014-07-15 17.06.33Dit keer was het nog grappiger vermits het thema van het boek ook lijkt te kloppen, op voorwaarde dat je achter de naam van het hoofdpersonage nog eventjes -’s Opa’ toevoegd.

 

2014-07-15 17.06.57Het zal jullie misschien een beetje verbazen dat ik dit derde (én vierde) boek ook bij deze tips vermeld. Ik ben zelf immers geen fan van hype’s, maar het bewijst wel dat onze bibliotheek helemaal mee is met de tijd én dus zeker tijdig inspeelt op de nieuwe trends waar een groot deel van hun lezers (in tegenstelling tot ik) wel interesse voor heeft. Ouders en grootouders kunnen zich tijdens de vakantiemaanden dus alvast verder toespitsen op het maken van al die verschillende loom-figuren en juwelen.

Vrijwillige tips van deze week:

1. Milieubewust consumeren: eenvoudige tips die veel geld besparen, Serge Kalisz – Verbruikersunie Test-Aankoop,  ISBN 9789076229638

2. Kobe maakt een museum, Ashild Kanstad Johnsen – Vier Windstreken, ISBN 9789051169843

3. Band-it: Rubberband sieraden om zelf te maken, Colleen Dorsey – Tirion, ISBN9789043917216

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.