Favoriete series, part II

Ik dacht mijn favoriete series eerst in één blogpost te gieten, maar vermits al snel bleek dat het er iets te veel waren volgt hier het tweede deel …

Een nieuw seizoen waar ik ontzettend naar uitkijk …

leepyhollowSleepy Hollow – Jammer genoeg is het eerste seizoen van deze geweldige serie al eventjes afgerond en zit ik dus momenteel vol ongeduld te wachten op het volgende seizoen.

 

 

 

truebloodTrue Blood – True Blood ontdekte ik nadat ik de boeken van Charlaine Harris had gelezen. Waar het eerste seizoen van ‘True Blood’ de boeken vrij nauwkeurig opvolgt, is dit bij de latere seizoenen niet het geval. Normaal zou dit me als boekenfan moeten ergeren, bij verfilmingen is dit alleszins het geval maar … ik vind True Blood nu eenmaal een geweldige serie. Net het feit dat ze de hele verhaallijn hebben aangepast en het verloop van de reeks dus zo’n beetje alle kanten kan opgaan zorgt ervoor dat ik heel nieuwsgierig ben naar het laatste seizoen van deze reeks. Tegelijkertijd hoop ik dat het einde van True Blood me meer zal liggen dan het afsluitende boek uit Charlaine Harris-serie.

Er zijn natuurlijk verschillende quotes om uit te kiezen maar naast de ‘YOU.ARE.MINE’ die we wellicht vrijwel allemaal kennen, blijft de onderstaande één van mijn favorieten.

Russell: “We will eat you, after we eat your children. Now time for the weather… Tiffany?”

Series die ik volledig heb gezien, sommige zelfs vrij lang geleden …

charmedCharmed – Toen het eerste seizoen van deze reeks op tv kwam, leek het zo’n beetje de enige in dit genre te zijn. Al kan dat natuurlijk vooral ook zo geleken hebben, doordat ik zelf niet veel naar televisie keek. De zusje Halliwell brachten daar echter verandering in. Magische wezens, heksen met krachten, vijandelijke demonen, … Hier kon ik toch onmogelijk aan weerstaan!

 

Coupling – Ik weet eigenlijk niet meer goed hoe ik deze serie leerde kennen. Ze werd vrij regelmatig omschreven als de Britse Friends, maar daar ben ik het niet mee eens. Natuurlijk vertonen beide series overeenkomsten, maar tegelijk vertonen ze minstens evenveel verschillen ten op zichte van elkaar.

 

abfabAbsolutely Fabulous – Ja hoor, er staat minstens één echte klassieker tussen mijn favoriete series. Deze serie is al wat ouder, het eerste seizoen kwam immers in 1992 op de buis. Nog geen flatscreens in zicht, dus de uitdrukking klopt hier volledig. 🙂 Jennifer Saunders en Joanna Lumley wisten de nodige grenzen te overschrijden met deze komische serie.

‘Ooo, she’s so cold, sweetie! I’ll just bet she has her period in cubes.’-Eddie: [in front of Saffy]

Friends – Ondertussen hoort deze volgens sommige ook al thuis tussen de klassiekers. Daar heeft de toenmalige VT4 met zijn eindeloze herhalingen mee voor gezorgd. Ik vind het nog steeds leuk om ze opnieuw te bekijken, maar dan wel zonder de reclameblokken.

‘Observe the art of seduction. Watch, learn, and don’t eat my cookie.’ – Phoebe

Pretender, Alias, Dollhouse, Sex and the City, Heroes, …

In plaats van nog een hele tijd door te gaan (wat me ongetwijfeld zonder al te veel problemen zou lukken), ga ik toch afronden met dit laatste lijstje.

Series die ik nog wil zien

Game of Thrones

Dexter

Doctor Who

Hebben jullie nog tips om dit onderste lijstje verder aan te vullen?

Een gedachte over “Favoriete series, part II”

  1. Jaaaa je moet Doctor Who kijken! Dat is echt geweldig. Niet letten op de eerste aflevering want die is raar, haha. Game of Thrones wil ik ook kijken, maar ik wil eerst de boeken lezen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.