Winactie: De Schilder – Nora Roberts

winactieEind vorige week mocht ik ‘De schilder’ van Nora Roberts lezen.  De meeste van jullie weten waarschijnlijk al dat ik een grote fan ben van deze schrijfster en wie mijn recensie van ‘De schilder’ reeds gelezen heeft weet dat ik ook dit boek heel graag gelezen heb. (anders kan je de recensie HIER terugvinden)

deschilderIk wil jullie echter alvast laten weten dat humor, innemende karakters, herkenbare verwijzingen en een vlotte schrijfstijl slechts enkele typische Nora Roberts kenmerken zijn die er voor zorgen dat je ‘De schilder’ in één ruk wil uitlezen.

Vermits ik er van overtuigd ben dat ik zeker niet de enige ben die van dit boek zal genieten vind ik het heel leuk dat ik dankzij Uitgeverij Lannoo drie mensen gelukkig mag maken met een exemplaar van ‘De schilder’.

Nu vraag je je ongetwijfeld af wat je moet doen om hiervoor in aanmerking te komen …

Ik zou het uiteraard heel leuk vinden mochten jullie me hier op Bloglovin willen volgen maar dit is geen verplichting.  In België wonen is echter wel noodzakelijk om te kunnen deelnemen. Om kans te maken op dit boek wil ik graag weten wat jullie favoriete schilderij is. Je mag me dit laten weten via een reactie of me een mailtje sturen via de ‘contacteer me’-link in de linkerkolom. Deelnemen kan tot en met 27 mei 2014.

Zelf hou ik heel veel van La grande famille van René Magritte uit 1963. “Everything we see hides another thing, we always want to see what is hidden by what we see, but it is impossible. Humans hide their secrets too well….” – René Magritte

17 gedachten over “Winactie: De Schilder – Nora Roberts”

 1. dit schilderij is voor mij het mooiste dat er bestaat op de wereld. Ben al heel lang opzoek naar wie deze schilder is en hoe het schilderij heet.
  Jammer genoeg vind ik het nergens terug.

 2. ik vind het schilderij “Waterlilies and Japanese bridge” van claude monet héél erg mooi, zou er graag eens een puzzel van willen vinden en maken. straalt zo’n rust uit… die brug is terug te vinden in de tuinen van monet in frankrijk, zou ik zo graag eens bezoeken. vincent van gogh heeft die brug ook geschilderd, maar ik vind zijn versie ervan minder mooi. liefs dientje

  [IMG]http://i60.tinypic.com/5dvsys.jpg[/IMG]

  1. Ik vind het zelf ook jammer dat niet iedereen kan meedoen, maar bij de Bloglovin-Giveaway en Facebook-actie is dit gelukkig wel het geval.

 3. Ben momenteel in de kleuterklas rond het thema ‘kunst’ aan het werken. Voor mijn stage veel schilderijen bekeken. Het is misschien geen ‘echt’ schilderij maar toch momenteel is dit mijn favoriete schilderij: de (panda)schreeuw! (uit grote kunst voor kleine kenners)

  PS. Dat boek kan ik goed gebruiken om na mijn stage weer tot rust te komen. 😉

 4. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door Leonardo Da Vinci. Ik kies dus voor het laatste Avondmaal, niet zozeer voor het thema, wel voor de technieken, en de details die erin verwerkt zijn. Daar kan je naar blíjven kijken en blijven ontdekken!

 5. Ik ben geneigd om “The Girl with the Pearl Earing” van Vermeer te kiezen … sympathie voor een ongekend meisje, benieuwd naar het verhaal achter het schilderij. De film erover vond ik ook heel mooi. Maar toch wint een inmiddels 10 jaar oude kleutertekening van mijn ondertussen grote tiener het. Ondanks zijn gemor erom, blijft ze prominent in de keuken hangen, om mij eraan te herinneren hoe heerlijk eenvoudig alles kan zijn als je het maar wilt. 😉 Als het hier lukt, zou hierna een link naar de tekening zijn 😉 http://tinypic.com/view.php?pic=2qaidg5&s=8#.U3yL19oaySM

  1. Omdat dit de doelgroep is waarop de uitgeverij zich richt. Je kan echter wel (dat vermelde ik hier boven al) meedoen aan de Bloglovin en Facebook winactie waarmee je kans maakt op een bladwijzer-juweel of 3 kaartjes naar keuze.

 6. Net zoals Krista vind ik ‘Het meisje met de parel’ een heel mooi schilderij. Ik vraag me altijd af wat ze denkt en naar wie ze kijkt. Na het lezen van het boek werd het schilderij nog mooier voor mij.
  Maar ook Nighthawks van Edward Hopper staat bij mijn favorieten.

 7. Mijn all-time favorite is caféterras bij nacht van Van Gogh. Elke keer ik dit schilderij zie waan ik me even in de het zuiden 🙂

 8. Ik hou erg veel van de balletdanseresjes van Edgar Degas die hij schilderde in een post-impressionistische periode.

  Nadat ik Dancers in Blue zag in Parijs, heb ik direct een kleine poster gekocht. Ik geraak er nooit op uitgekeken!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.