Opposite Books Tag

 Ik moet eerlijk toegeven dat ik ondertussen niet meer weet bij welke mede-blogster ik deze Tag voor het eerste zag. Jullie hebben waarschijnlijk al wel gemerkt dat ik de gewoonte heb om een tijdje te wachten wanneer ik overal dezelfde Tag zie passeren.  Deze Opposited Book Tag kwam echter wel snel op mijn ‘Die lijkt me leuk om te doen’-lijstje terecht en nu dus eindelijk ook op de blog.

 

Je allereerste boek vs je allerlaatste

DSCN4433Mijn ouders lazen me vroeger voor uit Jip & Janneke, daar heb ik dus de eerste herinneringen aan. Maar mijn eerste eigen exemplaar was waarschijnlijk ‘Pluk van de Petteflet’. De laatste nieuwe aanwinst (sinds gisteren) is dit boek van James Patterson dat ik dankzij een vriendin gewonnen heb. Hoog tijd dus om nieuwe uit te kiezen.

Je duurste boek vs je goedkoopste

DSCN4434Oei, ik ben niet 100% zeker welk boek het duurste was. Dat is of ‘Alle verhalen’ van Roald Dahl of ‘Keuken’ van Nigella Lawson. Het goedkoopste is dan weer wel makkelijk vermits ik soms Krinloopwinkel/rommelmarkt-koopjes op de kop kan tikken. ‘Het korte tweede leven van Bree Tanner heb ik op die manier gevonden voor 0,40€.

 

Mannelijke hoofdpersoon vs vrouwelijke hoofdpersoon

DSCN4425Deze vraag heeft me doen inzien dat ik vooral veel boeken met vrouwelijke hoofdpersonages lees. Het eerste mannelijke hoofdpersonages dat me te binnen schiet is … uit ‘I am number 4’ van Pittacus Lore. Voor de vrouwen heb ik veel meer keuze dus hou ik me bij Eve Dallas uit ‘Vermoord naakt’ van J.D.Robb omdat ik dat nog vrij recent gelezen heb.

 

Langzaam gelezen vs snel gelezen

DSCN4426Doorgaans lees ik vrij snel. Nu ja, ik moet natuurlijk wel de tijd hebben om meteen te kunnen doorlezen want telkens een paar bladzijden vind ik maar niets. ‘Moordspel’ van PJ Tracy heb ik echter op de manier moeten lezen toen ik een erg drukke week had. ‘Met een been in het graf’ van Jeaniene Frost was dan weer nog sneller uit dan ik had gedacht. Cat & Bones hebben echt wel een verslavend effect. 🙂

 

Lelijke cover vs mooie cover

DSCN4427Goh, ik wist niet meteen een ‘lelijke’ cover. Natuurlijk vind ik niet alle covers even geweldig, maar zolang ze bij het verhaal passen trek ik me dat doorgaans niet aan. Na eventjes zoeken in de boekenkast sprong dit boek echter meteen naar voren. Ik was vrij zeker dat ik me niet al te veel laat beïnvloeden door de cover van een boek, maar vermits dit boek al erg lang ongelezen in de kast staat, moet ik dat misschien toch in twijfel gaan trekken. 🙂

Over de mooie cover moest ik helemaal niet lang nadenken. De eerste waar ik meteen aan moest denken is ‘Half Zwart’ van Sally Green.

 

Nationaal boek vs internationaal boek

DSCN4428Oei, hier ga ik echt Goodreads voor moeten raadplegen. Ik lees immers heel veel vertaalde of Engelse boeken, maar niet snel iets van eigen bodem … Oh ja, toch wel. Dankzij LS Amsterdam heb ik immers ‘Drakenkoningin’ van An Janssens ontdekt, een Vlaamse fantasyschrijfster met een geweldig debuut.

Voor het internationale boek is het dan weer net moeilijk kiezen omdat het aanbod te groot is. Mmm, dan toch Lara Adrian. Ik dacht eerst voor de grappig reeks van Gini Koch te gaan, maar de boeken van Lara Adrian vind ik minstens even geweldig. Ondertussen ben ik alweer volop aan het uitkijken naar het volgende deel in deze opwindende fantasy-serie.

 

Dik boek vs dun boek

DSCN4429‘I like big books and I ….’ Om maar even te laten weten dat ik er niets mee inzit dat een boek veel pagina’s telt. ‘Godin bij vergissing’ van PC Cast telde er zo’n 608 en had van mij gerust nog langer mogen duren. Ik dacht eigenlijk meteen aan ‘Verwoest me’ van Tahereh Mafi, maar vermits ik dat boek niet zelf bezit is het deze ‘ Bezoek van de nachtlibelle’ van Melissa P. geworden (138p.).

 

Fictie vs non-fictie

DSCN4430Bij de fictie duik ik met alle plezier weg in een heerlijke fantasiewereld, bijvoorbeeld tijdens het lezen van ‘Damien’ van Jacquelyn Frank, die met haar Nightwalkers-serie een heel eigen wereld tot leven heeft gebracht.

Wat de andere categorie betreft is het tijd voor een kleine bekentenis … ik ben GEEN fan van non-fictie boeken. De enige die ik wel graag lees zijn kook -en bakboeken. Vandaar dat ik hier dan ook voor één van mijn favorieten kies … het bakboek van The Hummingbird Bakery.

 

(te) romantisch vs actie

DSCN4432Ik hou wel van romantische verhalen, maar ze moeten wel een vlot tempo hebben én sympathieke karakters. ‘De foute prins’ van Victoria Clayton wist me hierin niet te overtuigen. Misschien had ik er al vooraf schrik voor, want dat boek heeft heel lang in mijn kast gelegen voor ik het gelezen heb.

Ik heb al twee auteurs eerder vermeld, aan wie ik nu meteen moet denken wanneer we het over actie hebben. Dus kies ik er eentje uit die nog niet vermeld werd en dat is Kim Harrison met haar ‘The Hollows’-serie. Het laatste boek uit deze reeks dat ik las is ‘The Outlaw Demon Wails’, in deze boeken beleefd het hoofdpersonage steeds het ene avontuur na het andere.

 

Happy book vs sad book

DSCN4431Hier ga ik toch even met die regel breken. Ik weet dat ik Gini Koch reeds eerder vermeld heb, maar haar boeken horen hier echt wel te staan. De Alien-reeks waarin Catherine ‘Kitty’ Katt de hoofdrol speelt doen me iedere keer lachen. Van een kleine glimlach tot een luide schaterlach. Ik tracht ze dan ook enkel thuis te lezen en niet in de bus of trein. 😉

‘Voor jou’ van Jojo Moyes is het laatste boek dat me aan het huilen bracht. Iets dat niet zo snel gebeurd maar bij dit verhaal had ik er echt last van. Op het einde was het dan ook lezen door een waas van tranen heen.

 

Zitten er toevallig ook enkele boeken tussen die jullie aanspreken?

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.