Eigenlijk was het de bedoeling om een bloemstuk te maken op een isomo-boog. Maar omdat ik die niet kon vinden en me al wel had ingeschreven voor de KAV-cursus, heb ik het bloemstuk gemaakt in deze langwerpige bloempot die mijn moeke nog had staan.

Ook een KAV-creatie. Net als de andere is ook deze al een paar jaar oud en heeft al vaak dienst gedaan. De buitenste krans is de basis, de vulling en versiering kan je afhankelijk van de periode steeds weer aanpassen. De lichtjes komen van bij Ikea.

Deze kerstboom heb ik lang geleden eens bij een bloemschikcursus van KAV gemaakt. Ik bewaar hem ingepakt in de kelder en pas dit jaar (zo'n 8 jaar na datum) is hij beginnen verkleuren. Misschien toch maar aan een nieuw exemplaar beginnen, want zo'n kerstboom die geen naalden kan verliezen is wel heel erg handig.

Normaal moest dit stukje met heel veel groen gemaakt worden, de halve bol moest immers op een met mos, besjes en buxus beklede schotel liggen. Maar vermits ik niet echt in vorm was en het geen weer was om groen te gaan snoeien of uitsteken, is het uiteindelijk dit geworden. Het voordeel is natuurlijk wel dat dit zonder probleem de hele feestperiode kan blijven staan. De kaars zou ik natuurlijk wel niet proberen aansteken, want dat lijkt me om problemen vragen.

Een lente-stuk ook al een paar jaren oud. Het is ondertussen al even geleden dat ik nog een bloemstuk heb in elkaar geflanst. Hopelijk komt het er binnenkort weer eens van. Ik moet nog wel twee kerststukken trekken zodat die ook nog op de site kunnen.

Paasstuk met callas.