En alweer een armbandje gemaakt tijdens een knutselmiddag met Hanne. Deze zijn erg snel klaar. Persoonlijk vind ik ze het mooiste wanneer je met felgekleurde parels kan werken.

Ook dit armbandje in ontstaan tijdens één van die knutselmiddagjes. In mijn favoriete kleurtje natuurlijk. Ligt het aan mij of heeft die exemplaar een beetje weg van die Mandala- bandjes die een tijdje geleden erg populair waren?

De dochter van mijn nicht komt maandelijks een keertje langs voor een knutselmiddag met ons tweetjes. Tijdens die middagen bakken we regelmatig koekjes of cakejes, maar af en toe slaan we ook samen aan het knutselen. Kaartjes hadden we al enkele keren gemaakt, maar één van de vorige keren hebben we ons aan vriendschapsbandjes gewaagd. Nu ja, we hadden er elks ééntje gemaakt, zij in het rood en ik natuurlijk in het paars. Maar eigenlijk vond ik het zo ontspannend om die te maken dat ik nadien tijdens het zien van een film gewoon heb verdergewerkt aan nog enkele andere bandjes. Zo liggen er hier ondertussen ook nog 2 andere exemplaren in het geel. :)

Amper zichtbaar maar paarse steentjes aan een zilverkleurige draad.

Helaas weer geen heldere foto, deze ketting is een soort weeftechniek waar je verschillende patronen mee kan vormen. Doorgaans te druk naar mijn smaak maar deze vereenvoudigde versie vind ik nog wel leuk. Jammer dat je de ketting niet plat kan houden want de drie figuren draaien steeds een beetje om.

Het resultaat van de eerste les juwelen knopen. Deze knooptechniek draagt de naam slangenknoop. Het deed me een beetje denken aan macramé. Als materiaal is er satijnkoort in 2 bij elkaar passende kleuren gebruikt en een kapittelslotje. De volgende les en bijhorende foto's zijn op komst. ;)

Jammer dat ik geen professionele fotograaf ben, want op deze foto komt de ketting niet goed tot haar recht. Het is gemaakt met een Chinese knooptechniek die we geleerd hebben tijdens een cursus 'Juwelen Knopen' van KAV. De parels komen van het Elfenatelier uit Antwerpen.

Hier kan je de kleuren al iets beter zien. Het satijnkoort komt van AVA, daar zijn ze blijkbaar het voordeligst, maar je moet wel ineens een rol van 25 meter kopen. Bij Veritas kan je ze per halve meter kopen. Het uiteinde is afgewerkt met een slangeknoop, de uiteindes van de touwen zijn daar in weggewerkt.

Ook deze parels komen van bij het Elfenatelier en ja het zijn paarse blaadjes. :)