2014

Juli

Jullie hebben waarschijnlijk al wel gemerkt dat ik doorgaans geen cupcakes meer versier. De laatste tijd gebeurd dit nog slechts heel sporadisch of wanneer iemand het me vraagt. Onlangs kreeg ik bijvoorbeeld een mailtje met de vraag of ik Cookiemonster cupcakes kon maken ... dus dat heb ik dan toch maar eens uitgeprobeerd.

Juni

Het was al weer eventjes geleden sinds mijn laatste lading versierde cupcakes. Dit geboorte-kaartje vroeg er echter simpelweg om.

Februari

Het valt nu wel heel erg op dat ik nog zelden cupcakes versier. Die keren dat ik het dan wel doe vergeet ik er doorgaans nog een foto van te nemen. De laatste lading was er eentje met vrolijk gekleurde sterren voor het verjaardagsfeest van mijn oma. Deze cupcakes waren voor de buren die net hun eigen fietsenwinkel hadden geopend. Ik ben nog steeds aan het bakken hoor, een heel gamma van perenmuffins met chocolade tot roze geboortemacarons. Maar die horen natuurlijk niet in deze rubriek thuis.

2013

Augustus

Het valt precies een beetje op dat ik laatste maanden meer bezig ben met het bakken van muffins en koekjes in plaats van het maken en versieren van cupcakes. Al kan het ook wel iets te maken hebben met al die leuke boeken, de handwerk-projectjes, zelfgemaakte kaartjes, ...

Maar deze doos lag al eventjes klaar voor mijn broertje. Ik had hem bijna een jaar geleden gekocht bij Fallen Angels in Gent en was al de hele tijd van plan om er bijhorende Beatles-cupcakes bij te maken. Gelukkig kwam het er wel op tijd van om ze te versieren tegen mijn broer zijn verjaardag.

Juni

Vanmiddag komt mijn nichtje op bezoek met haar zoontje Sander. Die is ondertussen al iets meer als één maand oud dus loop ik nog wat achter met zowel zijn geboortecadeautje als haar verjaardagspakje. Ik heb dan misschien wel een geldige reden voor die vertraging maar heb gisteren ter compensatie toch maar deze cupcakes gemaakt.

Mei

Een hele lading cupcakes in drie verschillende variaties. Chocoladecupcakes met een chocolade meringue botercrème, amandelcupcakes en klassieke cupcakes, beide met meringue botercrème. De versieringen waren suikerkorrels met een aardbei/frambozen-smaak en marsepeinen bloemetjes.

April

De mensen die naar de Antwerp Convention kwamen zagen deze cupcakes misschien wel liggen bij de Puppeteers stand. Er was immers een zoek-actie en de eerste tien mensen die met hun gevonden 'Vinnie' (het logo van de Puppeteers) naar hun stand kwamen kregen één van deze cupcakes

En deze drakenkoekjes waren ook aanwezig op de Antwerp Convention. Die waren voor de mensen die een demo volgden. Je kan het op deze foto niet zien, maar het waren er 50 in totaal en het duurde nogal lang vooraleer ze allemaal afgewerkt en versierd waren. :)

En ten slotte nog deze 'Minnie' cupcakes, als kleine bedanking voor de toffe zombie (yep, dat klinkt als een contradictie) die me tot daar bracht en de hele namiddag voor tof gezelschap zorgde.

Dit keer een kleine lading cupcakes voor één van de klanten van mijn schoonzus. Jammer genoeg was ik ziek toen ik deze aan het maken was en kreeg ik ze niet echt zoals ik ze in gedachten had. Ze zijn gebaseerd op het logo van hun firma. (Noah's Ark)

Voor Oma's feest maakte ik een lading vrolijk gekleurde cupcakes maar ik vergat natuurlijk om een foto te trekken voor ik ze meegaf. Tegen volgende zondag moet ik echter enkele cupcakes en een hele lading koekjes maken met als thema 'potions'. Die foto's hebben jullie dus nog te goed van me.

Maart

Malifaux cupcakes

Oops, blijkbaar was het zelfs al langer geleden dan ik dacht. De laatste tijd heb ik vooral veel ander gebak klaargemaakt. Maar het voorbije weekend kwam het er toch nog eens van om een lading cupcakes te versieren. Dit keer voor de Puppeteers die in Sint Niklaas een Malifaux-tornooi speelden.

2012

December

cupcakes strikjes

cupcakes bloemen

Tussen het verbouwen door toch nog een bestelling cupcakes gemaakt voor Iray (een buurmeisje) die voor haar 10-de verjaardag met deze cakejes ging trakteren in de klas.

geboorte cupcakes

Vervolgens een klein doosje met kerst-cupcakes voor de moemoe ...

kerstcupcakes

... en deze geboorte-cupcakes voor ons pasgeboren, nieuwe buurmeisje met de supermooie naam.

November

Vrolijk gekleurde verjaardagscupcakes voor Robin's vijfde verjaardag.

Met deze cupcakes deed ik mee aan de 'Week van de Smaak'- wedstrijd in onze plaatselijke bibliotheek. Het waren klassieke cakejes met een cuberdon-vulling en afgesmeerd met witte chocoladepasta & chocoladecakejes, afgesmeerd met pure chocoladepasta.

Oktober

Het zoontje van mijn neef en zijn echtgenote heeft eventjes op zich laten wachten, en deze geboortecupcakes dus ook. :)

Nadat de geboortecupcakes afgewerkt waren ben ik nog aan deze cakejes voor de buren begonnen. Beide ladingen zijn amandelcakejes met witte chocoladepasta en fondant-versiering

De komende maand lijkt wel een cupcake-maand te worden. Ik doe immers mee aan wedstrijd van de bibliotheek tijdens de 'Week van de Smaak' en maak de week nadien ook een lading cakejes voor de verjaardags-traktatie van ons huidige buurmeisje. Jammer dat alles ineens samenkwam in dezelfde periode want in combinatie met de verbouwingen (die nog steeds gaande zijn) moest ik nu voor het eerst 'nee' zeggen tegen iemand die graag cakejes wou. :(

September

bumba cupcakes, cupcakes bob de bouwer, kikker cupcakes

bumba cupcakes, cupcakes bob de bouwer, kikker cupcakes

Deze cupcakes waren voor de verjaardag van het zoontje van een vriendin. Vrolijke kleurtjes dus dit keer en toch ook één cakeje met bloemen en pareltjes.

Na het maken van die bestelling wou ik toch nog graag enkele cupcakes maken voor een collega en dat werden deze literaire cakejes. Oh ja, een collega van in de bibliotheek natuurlijk. :)

Augustus

malteser cupcakes

malteser cupcakes

Nieuwe smaakcombinatie uitgeprobeerd. Deze cupcakes hebben een basis van pure chocoladecake, gecombineerd met een witte chocoladepasta als glazuur waaronder ik verkruimelde Maltesers had gemengd.

geboorte cupcakes, birth cupcakes

Deze cupcakes waren voor de babyborrel van een tweeling. Amandelcupcakes met witte chocoladepasta en fondantversiering.

Juli

chocolade cupcakes met hazelnoten

Of hoe je met één basisbeslag 3 totaal verschillende cupcakes kan maken. Het recept voor deze chocoladecupcakes kan je terugvinden in de rubriek 'Muffins & Cakejes'. Alle drie de cupcakes zijn besmeerd met zelfgemaakte meringue-botercrème. Het enige nadeel van deze frosting is dat hij enkel écht lekker is wanneer hij net uit de koelkast komt en nog wat opgesteven is. Achtereenvolgens 'Proficiat met je eigen huis'-cupcakes, 'Zomaar'-cupcakes, en 'Bananaaaaaa'- cupcakes voor mijn broertje.

Juni

fantasy cupcakes

fantasy cupcakes

fantasy cupcakes

Met deze cupcakes kon ik een figuurlijke uitdrukken werkelijkheid laten worden. Ze waren voor een vriendin die net als ik fan is van boeken in het algemeen, en fantasyboeken in het bijzonder. Dankzij deze cupcakes kan ze ze nu ook letterlijk verslinden. :)

verjaardagscupcakes

Deze cupcakes waren voor het verjaardagsfeest van mijn echtgenoot. Ze zien er misschien minder vrolijk en kunstig uit, maar zelf vind ik deze toch het lekkerste. Er waren van boven naar onder: amandelcakejes gevuld met een rode vruchten- confituur en afgewerkt met een vanille-meringuebotercrème en aardbei, chocoladecakejes gevuld met een kersenvulling en afgewerkt met een chocolade-meringuebotercrème en kers en amandelcakejes gevuld met cuberdonsiroop en afgewerkt met vanille merginuebotercrème en cuberdons.

zomerse cupcake

Deze cupcakes waren voor mijn schoonmoeder die een lading 'Zomerse cupcakes' bij me had besteld. Zes vanillecupcakes met vanillemeringue-botercrème. De andere zes zijn chocoladecupcakes met bijhorende chocolademeringue-botercrème. (die laatste lijkt van smaak verdacht veel op Pashka en is dus verslavend lekker)

Mei

KV Mechelen Cupcakes

Deze cupcakes waren voor een housewarming-party ... bij een KV Mechelen-fan. Lang moest ik dus niet zoeken naar inspiratie voor deze cakejes. :)

Puppeteer cupcakes

De cupcakes op deze foto waren voor een spelavond met de Puppeteers in Antwerpen. Het zijn trouwens appel/cranberry- cakejes met witte chocoladepasta en speculaascupcakes.

April

trouw cupcakes

De allerlaatste dag van april nog deze trouwcupcakes gemaakt. Voor het huwelijk van mijn neef en zijn kersverse echtgenote. De supermooie uitnodiging werkte inspirerend. Jammer dat die cupcakes er in mijn hoofd steeds beter afgewerkt uitzien als in het echt. :)

welkom cupcakes

Verwelkomingscupcakes voor de nieuwe buren.

verjaardagscupcakes

verjaardag cupcakes

verjaardag cupcakes

De 90ste verjaardag van je Oma is natuurlijk ook de perfecte reden voor een groot feest. Al moet ik er wel eerlijk bij vertellen dat ik blij was dat het geen 90 cupcakes waren. Toch wel een tijdrovende job, zo'n grote lading cakejes versieren. :)

Amandelcupcakes met witte chocoladepasta, chocoladecupcakes met praliné en speculaascucpakes met speculaaspasta

Maart

hazelnootcupcakes, speculaascupcakes en banaancupcakes

Deze cupcakes waren voor een vriendin die nog steeds geen cupcakes cadeau had gekregen en dus wel een Cupcake-proefpakket verdiende. Hazelnoot-cupcakes met pralinépasta en hazelnootcrumble, speculaascupcakes met speculaaspasta, banaancupcakes met pure chocoladepasta, Oreo-cupcake en voor de chocoholics een chocolade cupcake met pure chocoladepasta en hagelslag.

Januari

bedanking cupcakes

Bedankingscupcakes

verjaardag cupcakes

Deze cupcakes waren voor de jarige zus van een vriendin. Ik vond de combinatie rood/zwart wel iets retro-achtig hebben.

cupcakes verjaardag

Amandelcupcakes met meringue-botercrème, versierd met fondant