Sophie Jordan - Firelight, Ziel van vuur

Bij dit boek laat de schrijfster je niet raden naar de aard van het hoofdpersonage. Dit keer dus geen 150 pagina's waarin stilletjes aan de sluier wordt opgetild, wel worden we meteen aan Jacinda voorgesteld en ook het verhaal komt meteen op dreef.

Jacinda is immers een draki, en niet zomaar een draki, ze is de eerste vuurspuwer sinds meer dan 400 jaar. En net doordat ze zo'n bijzondere drakisoort is, lijken de leden van de kolonie te denken dat ze haar leven mogen beheersen. Wanneer Jacinda in een opstandige bui samen met haar vriendin Az hun belangijkste wet overtreedt, dwingt haar moeder haar om te vluchten naar de mensenwereld om te ontsnappen aan de straf die de kolonie voor haar in petto heeft.

Maar vluchten naar de mensenwereld is een straf op zich, vermits haar drakigeeft hier langzaam weg zal sterven. Haar zus is echter eindelijk voor het eerst gelukkig nu ze niet meer in de kolonie verblijven waar men op Tamra neerkeek vermits ze zich niet tot draki kon manifesteren. Jacinda wil Tamra haar geluk niet ontzeggen, ze gunt het haar echt van harte, ook al denkt haar zus dat ze jaloers op haar is. Maar kunnen haar moeder en zus echt van haar verwachten dat ze haar innerlijke Draki laat sterven? Op die manier zou ze zichzelf immers in die mate wegcijferen tot ze slechts nog een schaduw van zichzelf is.

En dan ontmoet ze Will, in wiens nabijheid haar Draki weer helemaal tot leven komt. Waardoor Jacinda zich nog meer afvraagt of ze zich moet opofferen voor het geluk van haar zus en moeder of toch voor zichzelf mag kiezen....

Sophie Jordan heeft een erg vlotte schrijfstijl die er samen met de korte hoofdstukken in dit boek voor zorgt dat het verhaal heel leuk wegleest. Maar ook erg snel, want sneller dan verwacht was ik al op de laatste bladzijde terecht gekomen. De uitwerking van Jacinda's twijfels en keuzes (het is immers niet makkelijk om te kiezen tussen je geliefden gelukkig te zien en zelf weg te kwijnen, of op komen voor jezelf) en de omschrijvingen van de verschillende soorten draken en hun individuele eigenschappen maken dit een heel leuk boek.Wie van fantasy houdt en graag eventjes wil ontsnappen in een ontspannend verhaal, zal dan ook ontzettend genieten van dit boek.

Ik heb de 'slechte' gewoonte om in mijn recensies zo uitvoerig te zijn, dat je als lezer al een heel deel van het verhaal kent alvorens je het zelf gelezen hebt. Dat leek me niet echt de bedoeling en dus heb ik ze wat ingekort. Wie dit onvoldoende vindt, kan HIER de originele recensie terugvinden.