Titel: Droom van een man
Auteur: Kristan Higgins
Uitgeverij: Harlequin
416 p.

“Callie Grey begrijpt niet wat ze verkeerd doet. Ze is toch altijd lief en opgewekt? Neemt ze niet altijd lekkers mee voor iedereen op haar werk? En ziet ze er – al zegt ze het zelf – niet altijd superschattig en hip uit? Waarom kan Mark, al jaren haar grote liefde, haar ex en ook nog haar baas, dan niet gewoon definitief voor haar kiezen? In plaats daarvan verlooft hij zich ijskoud met een ander, en vindt hij het ook nog eens nodig om haar dat uitgerekend op haar dertigste verjaardag te vertellen.

Voor Callie betekent het een omslag in haar leven. Ze mag niet meer over Mark dromen/mijmeren/fantaseren, ze moet eropuit en een man vinden met wie ze wél een echte relatie kan hebben, een man die ook naar een gezin verlangt, naar kinderen. Een internetprofiel is zo aangemaakt, maar na de eerste date blijkt dat het nog niet zo simpel is om een leuke vent te vinden. Waar blijft hij nou, die man van haar dromen?”

Mijn mening:

Callie heeft liefde in overvloed en ze is dan ook een graag gezien persoon in Georgebury. Haar improvisatie-dansles voor de gepensioneerden maakte haar zelfs nog populairder bij de iets oudere inwoners van haar dorp, al kunnen de Black Eyed Peas daar ook voor iets mee hebben tussen gezeten. Ze barst van de goede bedoelingen, zorgt voor haar familie en vrienden, maar eerlijk is eerlijk … ze is af en toe een tikkeltje naief en klunzig. Bovendien begint ze helemaal te ratelen in stress-situaties. Je raadt het waarschijnlijk al, maar net door die zogezegde ‘foutjes’ komt ze nog sympathieker over.

Al jarenlang is ze verliefd op haar jeugdliefde en vermits ze alleen het goede in mensen lijkt te zien merkt ze niet dat deze man in werkelijkheid niet de droomprins is voor wie zij hem ziet. Het is dan ook een grote – en niet aangename – verrassing voor haar wanneer blijkt dat hij zich plots heeft verloofd. Ze blijft echter niet bij de pakken zitten en maakt zelfs een profiel aan om online op zoek te gaan naar de ware.

Na een tijdje lijkt het erop dat ze zelfs zo ver niet moet zoeken. De nieuwe dierenarts zou wel eens een geschikte kandidaat kunnen zijn. Al lijkt hij het tegenovergestelde van Callie te zijn: perfect georganiseerd en de eigenaar van een gebrek aan sociale vaardigheden en een uitgebreid gamma boze blikken. Hij heeft wel wat weg van een Russische Killer, maar Callie lijkt vastberaden om hem een glimlach te ontlokken én meer …

De boeken van Kristan Higgins staan vrijwel steeds garant voor ontspannend leesplezier. Ook ‘Droom van een man’ las dankzij haar vlotte stijl én humor heerlijk weg. Vooral de hedendaagse verwijzingen toveren vaak een glimlach op mijn gezicht en het is vrijwel onmogelijk om niet van de goedbedoelende Callie te houden die met iedereen het beste voorheeft. Je duimt dan ook volop mee dat ze geluk heeft en iemand kan vinden die hetzelfde voor haar wil doen.