Titel: Eve of Destruction (Marked, #2)
Auteur: S.J.Day
Uitgeverij: TOR
414 p.

“For Evangeline Hollis, a scorching one-night stand has led to a divine punishment – the Mark of Cain.

Now reunited, Eve and Cain are working on transitioning their insatiable desire into a tentative new relationship even as she struggles to become a full-fledged Mark – one of thousands of sinners forced to hunt demons as penance. When her training class goes on a field trip to an abandoned military base, things take a dark turn; there’s a demon hidden among them, killing of Eve’s classmates one by one.

To make a bad situation more dangerous, Eve’s body is still adapting to the Mark and new abilities and challenges that came with it – such as uncontrollable bloodlust … which seems to be inciting another kind of lust alltogether.

With Cain out on assignment, Eve’s simmering attraction to his equally sexy brother, Abel, grows – and Abel is more than willing to take the heat …”

Mijn mening:

Volgens mij heb ik geen recensie geschreven van het eerste deel uit deze reeks. Zonder jullie spoilers voor te schotelen probeer ik toch even de situatie te schetsen …

Wanneer Evangeline “Eve” Hollis in Eve of Darkness naar haar sollicitatie-gesprek vertrok hoopte ze de job van haar dromen binnen te halen. Ze is namelijk binnenhuis-architecte en wil erg graag voor deze bekende én grootse firma werken. Eve krijgt de job ook effectief toebedeeld alleen is die helemaal anders dan de vacature omschreef.

De noodzaak van haar nieuwe functie had ze zelfs in haar gekste dromen niet voor mogelijk gehouden. Nu er van bovenaf is beslist dat Eve haar nieuwe roeping heeft gevonden kan ze deze functie onmogelijk weigeren. Ook al heeft ze er zelf een groot aantal bedenkingen bij.

Veel tijd om hier bij stil te staan krijgt ze trouwens niet, want ze duikelt van de ene vreemde situatie in de volgende verbazingwekkende gebeurtenis. De meeste promoties houden opslag in, diverse extra opties of een firmawagen. Eve’s nieuwe job gaat gepaard met extra bekwaamheden, scherpere zintuigen én uiterst knappe collega’s.

Gelukkig maar want na het spannende eerste deel staat er Eve weer heel wat te wachten in “Eve of Destruction”. Blijkbaar beschikt ze over het natuurtalent om in benarde situaties terecht te komen. In tegenstelling tot de meeste andere van haar lotgenoten lijkt het haar handelsmerk om eerst te handelen en pas dan na te denken. Evangeline heeft echter nog een tweede handelsmerk en dat is haar intuïtie, die even betrouwbaar is als de zekerheid dat eb en vloed elkaar telkens opnieuw afwisselen.

Na deze omschrijving zal het jullie niet verbazen dat Eve Hollis me af en toe aan één van mijn favoriete personages doet denken. Net als Katherine Kitty Katt ontdekt ze geheel onverwacht dat ze in haar dagelijkse leven niet alleen door mensen is omringd. Ze is eveneens goed in staat zichzelf te beredderen. Dit is meteen ook de correcte omschrijving vermits ze dit vrijwel steeds door last-minute improvisatie weet te verwezenlijken. Ze is nuchter, denkt als één van de weinigen in deze reeks outside-the-box en volgt haar eigen intuïte zelfs al twijfelen anderen aan haar redeneringen.

Het is al een tijd geleden sinds ik ‘Eve of Darkness’ las, maar als mijn geheugen me niet in de steek laat, vind ik dit tweede deel zelfs beter als zijn voorganger. Alles is mooi in evenwicht bij dit boek. Het bevat zowel humor als spanning, actie, een groot aantal bijzondere wezens, leuke personages, romantiek en erotiek.

De schrijfstijl is erg aangenaam, en naarmate de resterende bundel bladzijden dunner wordt neemt het tempo steeds meer toe. De driehoeks-verhouding in deze reeks valt gelukkig goed mee vermits ik me hier doorgaans wel eens aan erger. Na het einde van ‘Eve of Destruction’ duim ik dat dit ook zo blijft in het derde deel in de Marked-serie.

Ik ben erg blij dat ik onlangs de twee volgende delen in deze Marked-serie heb besteld. Nu maar hopen dat die boeken snel aankomen zodat ik terug kan wegduiken in S.J.Day’s wereld vol engelen en demonen.