Titel: Up in Smoke (Silver Dragons, #2)
Auteur: Katie MacAlister
Uitgeverij: Signet
328 p.

“Though May Northcott’s heart belongs to Gabriel Tauhou, the leader of the silver dragons, being stuk in Abaddon has significantly cooled down her love life – especially since a demon lord is trying to woo her. So far, May has resisted his efforts, but it’s getting increasingly harder to thwart disaster.

So May is shocked when Gabriel encourages her to give in to the demon prince. But her fire-breathing boyfriend has an ulterior motive. Since May was created in the moral world, her surrender would give her master access to that world, where he would lose most of his powers.

It looks as though May will have to barter to gain her freedom and fulfill her destiny by Gabriel’s side. But will a deal with the devil make her life heaven or hell?”

Verhaal:

De samenvatting op de achterflap doet vermoeden dat Magott een grote rol speelt in dit verhaal, maar eigenlijk is dit niet het geval. Af en toe duikt hij op, maar hij is zeker niet hun grootste zorg. Immers net wanneer je denkt dat Magott hen het meeste problemen kan leveren, beginnen ook de draken onderling de strijd met elkaar aan te gaan en is May zelfs in de schaduwwereld, waar ze normaal even zou kunnen gaan schuilen om aan de heisa te ontsnappen, niet meer alleen.

Voeg daar nog een zus aan toe die haar gezond verstand heeft opgeofferd om een kopie van zichzelf te maken en er komen al vaak de nodige problemen bij. Zonder haar zou May Nortcott, een döppelganger, niet bestaan. Dat ze de situaties waarin haar zus terecht komt doordat die ooit zo ‘slim’ was om net deze eigenschap op te offeren, telkens opnieuw mag oplossen neemt ze er dan ook maar voor lief bij. Bovendien hebben we het dan nog niet eens over de andere karakters die met alle plezier voor de nodig oproer en chaos zorgen …

Mijn mening:

Wie mijn recensie van het eerste deel in deze reeks heeft gelezen, weet ik dat ik ontzettend had genoten van ‘Playing with fire’. Ik kocht het boek op het Boekenfestijn, waar je je wel eens een impulsaankoop kan permitteren én ontdekte later dat ik heel gelukkig was met die aanwinst. Iets later ontdekte ik echter dat ik het eerste en derde deel had aangekocht en daardoor niet meteen kon verder lezen toen ik de smaak te pakken had.

Gelukkig kon The Book Depository me uit de nood helpen. Jammer genoeg passen de covers van de drie boeken nu niet mooi samen, maar eigenlijk vind ik deze getekende cover wel veel leuker. Bovendien bleek ook ‘Up in smoke’ heel grappig én ontspannend leesvoer te zijn …

Een groot deel van de personages lijkt continu voor grappige scènes te zorgen en dat is meteen ook één van de pluspunten van deze reeks. Haar zus slechts één van, want ook Jim is vaak verantwoordelijk voor hilarische uitspraken. Hij mag dan wel in hetzelfde team zitten als hen, Jim blijft desondanks zowel letterlijk als figuurlijk de demon from hell én lijkt er van te genieten om iedereen te folteren door hen non-stop beledigingen naar het hoofd te smijten. Etiquette-regels zijn aan hem duidelijk niet besteed, het enige dat hem af en toe eventjes het zwijgen kan opleggen is een goed-geformuleerde bedreiging van Aisling.

Naast de humor én actie draait het boek natuurlijk ook rond de relatie tussen May en Gabriel, haar zilveren draak. Een relatie die Jim mocht hij vrij spel krijgen, als volgt zou kunnen omschrijven … Ze staan letterlijk en figuurlijk in vlam voor elkaar, de vlammen uit de pan slaan, de passie hoog op,de vlammen slaan uit de pan, de passie laait hoog op, als jullie zo blijven doorgaan worden de kosten van de brandverzekering onbetaalbaar, …

De vele regeltjes in de demonenwereld die hen zowel in onderwereld als sterfelijke wereld stokken in de wielen steken of hen voor verrassingen doen staan, het gekibbel tussen Ailsing en Drake, het haantjesgedrag tussen Gabriel en Drake, die wel heel snel én extreem jaloers kunnen worden. Kan je het eigenlijk wel haantjesgedrag noemen wanneer het tussen twee draken plaatsvindt?

Er zijn echt zoveel zaken die ervoor zorgen dat dit boek heerlijk wegleest. Zelf vind ik het vooral leuk dat het zo’n toffe combinatie is van actie, humor én een aantal zinderende scènes tussen May en Gabriel.