Titel: Bijna verliefd
Auteur: Abbi Glines
Uitgeverij: Karakter Uitgeverij
243 p.

“Ze is nog maar negentien. Ze is de dochter van zijn stiefvader. Ze is jong, onervaren en heeft drie jaar lang voor haar zieke moeder gezorgd. Maar voor de 24-jarige Rush Finlay is ze het enige wat ooit verboden terrein is geweest. Een schatrijke vader, de onvoorwaardelijke liefde van zijn moeder en zijn charmes zijn drie redenen waarom hem nooit iets geweigerd wordt.

Blaire Wynn heeft de kleine boerderij in Alabama, die ze met haar moeder deelde, verlaten en trekt in bij haar vader en zijn nieuwe vrouw in hun enorme villa aan het strand van Florida. Gewend als ze was aan haar leven op het platteland, kan ze niet wennen aan de luxe en extravagantie waar ze in haar nieuwe thuis door omringd wordt.

En dat niet alleen, haar vader vertrekt voor de zomer naar Parijs met zijn vrouw, waardoor ze alleen achterblijft met Rush, haar nieuwe stiefbroer, die irritant is, arrogant en … ongelooflijk sexy. Rush is nog knapper dan hij verwend is. En hij irriteert haar. Blaire weet dat hij eigenlijk niet goed voor haar is, maar ze kan de aantrekkingskracht om een of andere reden niet weerstaan, helemaal niet als ze denkt dat dat gevoel wederzijds is.”

Mijn mening:

Bij een extreem bondige samenvatting van dit boek lijkt het verhaal veel weg te hebben van de andere boeken die ik van deze schrijfster las. Jongen én meisje ontmoeten elkaar en er volgt een liefde op het eerste zicht. Die gevoelens worden omwille van schuldgevoelens eerst ontkend en net wanneer dan toch alles goed lijkt te komen duikt er een oud geheim als schijnbaar onoverkomelijke hindernis voor beide personages. Je zou denken dat dit een groot nadeel is, maar ondanks de grote gelijkenissen staan de boeken van Abbi Glines toch steeds opnieuw garant voor ontspanning. Net die ontspanningsfactor is voor mij de grootste troef bij de boeken van deze auteur.

Bij zowel Gevaarlijk Spel als Perfecte Zomer gebeuren al die zaken allemaal in één boek en was het verhaal op het einde afgerond. Dit is echter niet het geval bij ‘Bijna verliefd’. Door de voor haar typerende vlotte schrijfstijl neemt Abbi Glines je al snel mee op sleeptouw. Dit eerste deel in de ‘Verboden vrucht’-serie is uiterst ontspannend en leest zo ontzettend vlot dat je in recordtijd bij het einde terecht komt. En dat einde ….. Grrrr! Ik hoop dat het vervolg op deze reeks heel snel uitkomt, want zo’n abrupt einde is toch niet echt iets voor mij. Bij een trilogie in het Fantasy-genre verwacht je om met een cliffhanger te eindigen, maar in dit genre boeken had ik daar niet op gerekend.

Naast dat abrupte einde was er maar één ding dat ik een beetje jammer vond en dat was de evolutie van Blaire in dit boek. In het begin lijkt zij een heel sterk karakter (kan ook moeilijk anders wanneer je op haar leeftijd al zoveel hebt meegemaakt) en daarom verbaasde me het ook een beetje dat alles plots zo snel leek te gaan tussen haar en Rush. Ik had bij haar geen ‘Liefde op het eerste gezicht’-crush verwacht en nog minder dat ze zich hierdoor oppervlakkiger zou gedragen. Gelukkig toont ze naar het einde toe terug meer dat ze stevig in haar schoenen staat.

Dankzij de korte hoofdstukken en eenvoudige zinsconstructies ligt het tempo van dit boek vrij hoog. Op zich is dat natuurlijk een voordeel, al vond ik hel wel erg jammer dat ik zo snel het einde van dit boek had bereikt. Het verhaal eindigt dan wel niet niet met een spannende cliffhanger, maar laat je wel een beetje verbouwereerd achter. Ik hoop dan ook dat het tweede deel in deze serie snel zal verschijnen.