Titel: Ongebonden (Stouter, #3)
Auteur: Christina Lauren
Uitgeverij: Xander Uitgevers
319 p.

“Hanna Bergstrom zit altijd met haar neus in de boeken. Als haar broer haar waarschuwt dat ze zo misschien de liefde van haar leven misloopt, besluit ze dat het tijd wordt dat ze de wereld van vriendjes, dates en onenight-stands instapt. En gelukkig is Will summer, de beste vriend van haar broer en de arrogantste player die je je kunt voorstellen, maar al te bereid haar de kneepjes van het vak te leren.

Maar als zijn sexy leerling hem verleidt, wil hij niets liever dan Hanna bewijzen dat ze alleen hem nodig heeft.“

Verhaal:

Haar vader en broer maken zich stilletjes aan zorgen om Ziggy. Ieder familielid lijkt haar met die naam aan te spreken maar eigenlijk heet ze gewoon Hanna. Al van kindsaf aan is Hanna steeds erg verstandig geweest. Waar haar leeftijdsgenoten in de zomer niet aan school wilden denken bleef zij met haar neus tussen de boeken zitten. Ook nu nog draait haar hele leven om haar studie en werk. Ze heeft de boeken dan wel ingeruild voor pipetten en proefbuizen, maar buiten komen en vrienden maken daar is ze nog steeds niet goed in.

Na de interventie van haar bezorgde familieleden en met een niet al te zachte duw in de rug komt de oplossing van haar probleem te voorschijn in de vorm van Will Summer. De beste vriend van haar broer, het perfecte voorbeeld van iemand die geen problemen heeft met het leiden van een druk sociaal leven én het leren kennen van nieuwe mensen.

Ze kennen elkaar al van jongsaf aan en Will ziet het dan ook meteen zitten om haar wegwijs te maken. Alleen ontdekt hij al vrij snel dat de sociaal onhandige én heerlijk openhartige Hanna er voor zorgt dat hij zelf ook aan het analyseren slaagt. Alleen is het object van zijn analyse niet één of andere wetenschappelijk project. Nee door haar begint hij steeds meer zijn eigen leven onder de loep te nemen …

Mijn mening:

Ik had tot nu toe enkel het eerste deel uit de Stouter-serie gelezen en hoewel ik ‘Ondenkbaar’ ontspannend leesvoer vond was het voor mij niet meer dan dat. Dit derde deel in de reeks die door de vriendinnen Christina Hobbs en Lauren Billings wordt geschreven is me echter heel goed bevallen.

Natuurlijk is dit boek niet plots een literair meesterwerk, maar je merkt duidelijk dat hun schrijfstijl positief is geëvolueerd. Het boek leest niet enkel uiterst vlot ik had ook veel meer het gevoel dat ik een leuk verhaal aan het lezen was, waar ik vroeger meer het idee had dat het een aaneenschakeling van losse scènes was.

Bovendien bevatte ‘Ongebonden’ een grote portie humor én dat bleek een heel groot pluspunt te zijn. De onschuldige en iets wat naïeve Hanna heeft echt geen filter. Ze lijkt te spreken zonder nadenken én is in elke situatie uiterst openhartig. Hierdoor bevat dit boek heel veel grappige conversaties tussen Hanna en Will. Dat ze ook nog eens alles op een rationele manier analyseert, inclusief pornofilms, zorgt af en toe voor hilarische gesprekken.

Naast de humor vond ik het ook erg leuk dat dit boek veel geloofwaardiger was. In tegenstelling tot vrijwel elk ander boek in dit genre lag de nadruk niet op de rijkdom en luxe waarin het mannelijke hoofdpersonage leeft. Nee, ze leren elkaar kennen via een familielid en ondanks het feit dat ze zich van bij de eerste ontmoeting tot elkaar aangetrokken voelen ontwikkelt hun relatie zich geleidelijk aan. Door deze geloofwaardige evolutie kon ik me veel beter inleven in ‘Ongebonden’.

Ondeugend, grappig en bovenal super ontspannend lijkt dan ook de ideale én bondige omschrijving voor het derde boek uit de ‘Stouter’-serie.