Titel: Verleiden in 10 stappen
Auteur: Kristan Higgins
Uitgeverij: Harlequin
416 p.

“Een eigen, liefst ook nog mooi en schattig huisje... check. Een nieuwe baan (als arts uiteraard, ze heeft niet voor niets jaren keihard gestudeerd)... check. Een lieve nieuwe hond en een nieuwe hobby om gemakkelijk contact te kunnen leggen... check. En ten slotte een nieuwe look, om op te vallen en te veroveren... check!

Millie Barnes heeft alles wat ze kan bedenken om haar doel te bereiken gedaan of gekocht. Je zou toch zeggen dat het nu moet lukken om het hart van Joe Carpenter (haar grote en eeuwige liefde) te winnen. Ze heeft gedaan wat ze kon om het geluk een handje te helpen, en nu is het geluk aan zet.

Het geluk lijkt de hint te begrijpen. Geholpen door haar vrienden (en op de voet gevolgd door haar ex-zwager, Sam, die zich kostelijk vermaakt met haar escapades) lukt het Millie om Joes aandacht te trekken. En vast te houden!

Maar nu kan ze het gevoel niet van zich afschudden dat de droom die uitkomt eigenlijk helemaal niet lijkt op de droom die ze al die jaren gekoesterd heeft...”

Millie, een verstandige jonge vrouw heeft het vrijwel allemaal. Ze is afgestudeerd als arts en heeft al een nieuwe vaste baan op een leuke locatie, al die jaren ijverig studeren beginnen dus eindelijk vruchten af te werpen. Ze is de nieuwe eigenaar van Digger, een schattige en trouwe hond, die op het eerste zicht haar hart wist te veroveren (zijn gevoelige darmen, zijn een iets mindere bijkomstigheid die ze maar al te graag over het hoofd wil zien). Dankzij een onverwachtse erfenis is ze zelfs eigenaar van haar eigen huisje, dat ze stilletjes aan helemaal volgens haar eigen smaak heeft opgelapt én ingericht.

Je zou denken dat ze alles heeft om gelukkig te zijn. Nu ja, misschien zelfs een beetje teveel, die extra kilootjes zou ze immers gerust kunnen missen. Hopelijk kunnen haar loopsessies daarbij helpen, al zorgen die er de eerste keren enkel voor dat ze eruit ziet als een rood-aangelopen én chronisch-naar-lucht-happende versie van zichzelf.

Er mist echter één ding in haar leven, of beter … één persoon. Joe Carpenter, de man van wie ze al sinds jongsaf aan droomt, de man die er voor zorgt dat haar anders normale gedrag plots 'lichtjes' gestoorde trekjes begint te vertonen. Door hem ontwikkelt ze enkele vreemde gewoontes die ze voor zichzelf telkens weet goed te praten omdat ze haar zullen helpen om haar doel te bereiken.

Wanneer hij haar eindelijk opmerkt en ze zelfs zijn aandacht kan weten te behouden, komt ze geleidelijk aan tot de ontdekking dat 'Joe, de droomprins' waar ze de afgelopen jaren over heeft gefantaseerd, en de echte Joe niet exact dezelfde persoon zijn.

Kristan Higgins slaagt er in om heel innemende personages op papier te tot leven te laten komen. Van Millie, die in gedachten een hele droomleven heeft uitgedacht en het nu tracht te verwezenlijken, tot haar zus Trish die het compleet tegenovergestelde van haar is en er plezier in lijkt te scheppen om haar zus (zelfs publiekelijk) te kleineren. Haar familie en kennissen, haar hartsvriendin Katie (de twee zijn onafscheidelijk sinds de kleuterklas), …. Deze karakters weten al snel een plekje in je hart te veroveren. 'Verleiden in 10 stappen is een super ontspannend boek dat je heel snel zal uitlezen.