Titel: Onbreekbaar
Auteur: Kami Garcia
Uitgeverij: Full Moon
267 p.

Als Kennedy Waters haar moeder dood aantreft, beseft ze niet dat paranormale krachten hiervoor verantwoordelijk zijn. Pas als de mysterieuze tweeling Jared en Lukas Lockhart in haar kamer inbreken en een geest vernietigen die daar was om haar te vermoorden, begrijpt ze dat haar moeders dood geen ongeluk was. Kennedy moet haar moeders plaats innemen in het Legioen van de Zwarte Duif, een geheime club voor geestenjagers. Samen met de andere vier leden moet ze de wereld beschermen tegen een wraakzuchtig demon …

Verhaal:

Sinds haar vader onaangekondigd uit hun leven verdween, leeft Kennedy samen met haar moeder. Ze is niet bepaald Miss Popular op school, maar dankzij haar grote passie tekenen, de nauwe band met haar moeder en de loyale én vooral openhartige vriendin Elle vormt dit geen enkel probleem.

Nee problemen dienen zich in een heel andere vorm aan. Het plotse overlijden van haar moeder is een immens zware klap voor. Maar terwijl ze tracht uit te dokteren hoe ze hier mee moet omgaan én zich afvraagt hoe haar leven zonder moeder er zal uitzien staat haar een nog grotere én minstens even ongewenste verrassing te wachten.

Wanneer ‘s nachts plots twee onbekende jongens haar kamer binnenstormen en haar op het nippertje redden ontdekt ze dat het overlijden van haar moeder geen ongeval was. Haar dood werd veroorzaakt door paranormale krachten én het wezen dat hier verantwoordelijk voor is heeft nu haar in het vizier. Dankzij deze gebeurtenis én een spoedcursus ontdekt Kennedy dat kwade geesten én zelfs demonen niet noodzakelijk aan de fantasie ontschoten zijn …

Mijn mening:

Toen ik bij thuiskomst dit pakketje op tafel zag liggen had ik al meteen een vermoeden welk boek er in zou zitten. De pakketjes van Uitgeverij Moon zijn immers heel herkenbaar door de doorschijnende folie die ze gebruiken. Ik zag dan ook al snel dat mijn vermoeden klopte en ik ‘Onbreekbaar’ van Kami Garcia mocht recenseren.

Eigenlijk was ik wel nieuwsgierig naar dit boek. Ik heb ondertussen al weer een hele tijd geleden de zowel Betoverd als Vervloekt en Chaos gelezen. Het eerste boek uit deze reeks vond ik een heel leuke ontdekking met de wereld die Garcia & Stohl bedacht hadden. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik de volgende boeken iets minder vond. Het werd een beetje te langdradig voor me en dat is nu al zeker één ding dat je niet kan zeggen van ‘Onbreekbaar’.

Het eerste deel uit deze nieuwe Legioen-reeks die Kami Garcia dit keer in haar eentje schrijft is immers heel vlot opgebouwd en bevat voldoende actie zodat je er als lezer heel erg doorheen leest. Op zich allemaal pluspunten natuurlijk, maar qua originaliteit was het verhaal jammer genoeg iets minder voorzien. Het lijkt wel alsof de schrijfster haar inspiratie uit haar favoriete series heeft gehaald. Blijkbaar zijn dat dezelfde series die ik zelf ook graag bekijk en ik vermoed dat je lang zal moeten zoeken om iemand te ontdekken die het erg zal vinden om in dit boek de Lockhart-broers te ontmoeten als alternatief voor de Winchester-broers. :)

Dit boek bestaat uit een grote portie Supernatural, een snuifje Dan Brown, een theelepel Dan Brown, een mespunt Charmed én nog een beetje Paranormal Activity er bovenop. Dat zijn ze zelfs nog niet allemaal. Het nadeel hiervan is dat het allemaal iets te herkenbaar is en niet bepaald vernieuwend is. Het heeft echter ook een voordeel. Deze mix zorgt er immers voor dat ‘Onbreekbaar’ leest als een spannende aflevering van een populaire serie die je aan het einde vol ongeduld doet uitkijken naar het vervolg.