Titel: Nieuw begin
Auteur: RaeAnne Thayne
Uitgeverij: Harlequin
352p (E-book 223p.)

“Evie Blanchard is een uitstekende fysiotherapeut en heeft een heerlijk leven in Los Angeles, maar als ze een tragische gebeurtenis te verwerken krijgt, merkt ze dat het haar niet meer lukt haar beroep uit te oefenen. Ze besluit het roer drastisch om te gooien: ze verhuist naar het kleine plaatsje Hope’s Crossing, gaat daar in de kralenwinkel werken en neemt een hond. Het blijkt een goede beslissing, want langzaam maar zeker lukt het haar de draad van haar leven weer op te pakken.

Dan wordt haar zwaar bevochten gemoedsrust verstoord: Brodie Thorne, een zakenman uit Hope’s Crossing, wil dat ze zijn dochter helpt. Taryn heeft een zwaar ongeluk gehad, en Evie heeft de expertise in huis om haar weer aan het lopen te krijgen. Met veel tegenzin geeft ze toe, op voorwaarde dat ze er maar een paar weken in zal investeren. Maar in die paar weken hecht ze zich aan Taryn – en tot haar grote schrik ook aan Brodie… “

Evaline is iemand die zich met hart en ziel in zet voor haar grote passie. Op zich is dat natuurlijk een goede zaak, al helemaal wanneer je die passie kan uitoefenen als beroep, maar er is echter ook een risico aan verbonden. Evie smijt zich niet enkel helemaal in het fysiotherapie-gebeuren, ze houdt ook te weinig afstand van haar patiënten …

Dat deed ze alleszins, want nadat ze ondanks jaren studeren en de nodige ervaring met een onoverkomelijk en tragisch feit wordt geconfronteerd gaat ze hier helemaal aan onderdoor. Door deze gebeurtenis is Evie zo aangedaan dat ze zelfs haar werk niet meer kan uitoefenen. Vermits haar thuisbasis erg confronterend is geworden, besluit ze dat er maar één oplossing is.

Ze ruilt Los Angeles in voor het kleine dorp Hope’s Crossing, gelegen tussen berg en bos in een gemeenschap waar iedereen elkaar kent. Iets helemaal anders dan wat ze gewoon is, maar ze kan er aan de slag in de kralenwinkel van haar vriendin. Na twee erg moeilijke jaren ziet het er eindelijk naar uit dat ze er bovenop kan komen tot men een beroep doet op haar talent als fysiotherapeut.

Brodie Thorne, een alleenstaande vader, wil dat zijn dochter Taryn de beste begeleiding krijgt bij de zware revalidatie, die haar na een zwaar ongeluk te wachten staat. Hij heeft sterk zijn twijfels bij Evie, die in vrijwel alles van hem verschilt, maar weet dat zij de meest geschikt is voor deze taak. Evie die zich doodergert aan vastberaden en hooghartige Brodie,zou liefst van al weigeren, maar vermits dit geen optie is belooft ze Taryn tijdens de eerste beginperiode van haar herstel te helpen. Hierdoor brengt ze enkele weken door in het gezelschap van haar patiënte, maar ook van diens vader …

RaeAnne Thayne heeft echt een heel leuke schrijfstijl. Ze weet de locatie zo te omschrijven dat je echt een beeld krijgt van het landelijke geïsoleerde Hope’s Crossing. Je volgt Evie, Brodie en Taryn, maar leert tijdens het lezen van ‘Nieuw begin’, zo’n beetje de hele bevolking van dit dorpje kennen. De mensen die hier wonen, kennen elkaar allemaal bij naam en de manier waarop ze elkaar steeds zoveel mogelijk proberen te helpen is heel aandoenlijk.

Ik vond het echter ook leuk hoe de creatieve Evie, haar kunstige juweel-ontwerpen én creaties aan de kant moet schuiven, maar dat haar creativiteit dan toch weer boven komt wanneer ze de juiste motivering zoekt om de mokkende Taryn aan het werken te krijgen. Het grootste pluspunt in dit boek vind ik echter de humor. Evie op zich is al erg grappig, maar de conversaties tussen haar en Brody brachten me vaak aan het lachen. Ook Taryn komt ondanks het feit dat ze een moeilijk periode meemaakt vaak komisch uit de hoek door haar gevatte antwoorden en reacties.

Ik heb dit grappige en vlotte boek met veel plezier gelezen!