Getij - Amanda Hocking

Titel: Getij
Reeks: Watersong, deel 3
Auteur: Amanda Hocking
Uitgeverij: LS Amsterdam
326 p.

“Ze had het gevoel dat ze overspoeld werd door een golf die alles in haar leven verwoestte. En wat ze ook deed, ze kon hem niet tegenhouden.

Gemma moet vechten voor haar leven. Ze is vervloekt door de mooie, maar dodelijke Sirenen en verafschuwt haar nieuwe, duistere krachten. In een race tegen de klok probeert ze de vloek te doorgronden en te verbreken. De enigen die haar kunnen helpen zijn haar zus Harper en haar vriend Daniël. Samen duiken ze in de mythische geschiedenis van de Sirenen. Gemma's hoop is gevestigd op hun gevaarlijkste geheimen, waarmee ze van de vloek kan worden verlost. Maar de Sirenen zijn vastbesloten haar te vermoorden voor ze zich kan bevrijden...”

Tijdens de ongemakkelijke wapenstilstand die werd afgesloten met de Sirenen, waarbij beloofd werd dat ze niemand in Capri iets zouden aandoen, probeert Gemma zo goed mogelijk de draad weer op te nemen.

Alleszins naar de buitenwereld toe, vermits ze enkel bij Harper en Daniël volledig zichzelf kan zijn. Nu ze Alex heeft veiliggesteld is Penn haar aandacht voor hem verloren. Al gauw heeft de Sirene echter een nieuw doelwit voor haar interesse ontdekt in Daniël. Volgens haar is dit omdat ze wil te weten komen waardoor hij immuun is voor de vloek, maar al snel begint evolueert haar aandacht tot ze de grens van het obsessieve overschrijdt.

Gemma is nog steeds op zoek naar een manier om de vloek te verbreken en daardoor haar vrijheid terug te winnen. Haar zoektocht wordt echter steeds meer gehinderd door de lokroep. Ze weigert zich te voeden als Sirene, maar net die voeding is één van de vier zaken die een Sirene nodig heeft om te kunnen bestaan.

Vanuit onverwachte hoek krijgen ze een beeld van wat ze juist moeten zoeken om de geheimen én zwakke punten van Penn, Lexi en Thea bloot te leggen. De oplossing waarmee de vloek kan worden opgeheven is gedocumenteerd, het is dan ook de drager van deze informatie die Gemma wil vinden.

Dat de Sirenen alles doen om dit te voorkomen spreekt voor zich. De wapenstilstand komt dan ook in het gedrang en Gemma komt steeds meer in tijdsgebrek wanneer enkele van hen besluiten dat ze er wel erg lang over doet om zich neer te leggen bij haar nieuwe leven.

De terugblik op het verleden van de sirenes, het mythologische aspect, de duistere krachten die Gemma in zich heeft maar nog onder de knie moet krijgen, een uiterst prikkelbare Penn die voor het eerst in haar lange bestaan iemand ontmoet die weerstand durft te bieden, de wrijvingen tussen de Sirenes onderling,… zorgen er samen met Amanda Hocking's vlotte manier van schrijven voor dat je 'Getij' net als zijn voorgangers, erg snel uitleest.