Titel: Vrij Spel
Auteur: Katie Fforde
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
315 p.

"Drie jaar geleden liet Bella Castle haar leven in de grote stad achter zich toen haar hart werd gebroken door Dominic Thane, op wie ze smoorverliefd was maar die ze niet kon krijgen. Inmiddels woont ze bij haar lieve peettante Alice op het platteland en heeft ze haar zaakjes prima voor elkaar.

Bella is dol op haar nieuwe huis, op haar nieuwe baan als makelaar en op haar vriend Nevil, die haar net een huwelijksaanzoek heeft gedaan. Nevil lijkt alleen wat afwezig de laatste tijd en wil maar niet vertellen wat er precies aan de hand is. Dan loopt ze Dominic onverwacht weer tegen het lijf, Bella zal voor eens en voor altijd moeten besluiten waar – en bij wie! - ze nu eigenlijk echt thuishoort.”

Bella liet enkele jaren geleden alles achter zich en begon helemaal opnieuw op een nieuwe locatie. Het hielp natuurlijk wel dat ze bij haar meettante Alice terechtkon, die ondanks het leeftijdsverschil tussen hen beide een geweldige vriendin is. Ze geniet ook ontzettend van haar nieuwe werk als makelaar. Ze houdt ervan om op zoek te gaan naar het droomhuis van haar klanten, zelfs wanneer deze onredelijke eisen hebben. Zo is er altijd wel iemand op zoek naar een charmant kasteel terwijl hun budget eerder geschikt is om een rijwoning te betalen.

Ze meent het ze goed met haar klanten dat deze soms zelfs goede vrienden worden. Iets dat haar niet altijd in dank wordt aanvaard door haar baas en vriend Nevil. Daarom laat ze hem dan ook maar al te graag in de waan wanneer hij gelooft dat haar bezoekjes aan Jane bedoeld zijn om deze te overtuigen haar gigantische huis te verkopen.

Het valt al snel op dat Bella de gewoonte heeft om zichzelf telkens opnieuw weg te cijferen. Voor haar klanten, haar partner, haar kennissen, … eigenlijk voor vrijwel iedereen. Terwijl ze net iemand verdient die haar op de eerste plaats wil zetten ...

Ik moet eerlijk toegeven dat dit boek niet tot mijn favorieten van deze schrijfster hoort. Nevil jaagde me immers al snel in het harnas. Dit afgelikte personage met zijn geheimzinnige gedrag had sowieso al niet veel kans om de prijs van meest sympathieke karakter te winnen. Wanneer hij zich echter ook nog eens ontzettend denigrerend begon te gedragen ten opzichte van Bella en zo maar beslissingen in haar plaats naam zonder eerst even te overleggen, had hij het bij mij helemaal verkorven. Natuurlijk bewijst dit nog maar eens dat Katie Fforde haar karakters heel treffend en overtuigd weet te omschrijven maar het zorgde er eveneens voor dat ik me zo ergerde aan dit personage dat ik minder kon genieten van het boek in zijn geheel.

Sommigen onder jullie weten het misschien al, maar voor de andere herhaal ik het graag nog een keer … ik hou van de boeken van Katie Fforde. 'Vrij spel' is haar 20ste boek en het is duidelijk dat ze het nog niet verleerd is want ook in dit boek zijn de typische Katie Fforde ingrediënten van de partij. Zo kon ik dankzij haar vlotte schrijfstijl, korte hoofdstukken en gevoel voor humor opnieuw genieten van een luchtig, gemoedelijk én uiterst ontspannend boek.