Titel: Perfecte zomer (De Vincent Boys, 1)
Auteur: Abbi Glines
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
267 p.

Ashton is het zat braaf te zijn, en ze heeft ook geen zin meer om de ideale vriendin van Sawyer Vincent te spelen. Sawyer is perfect, een ware droomprins, maar hij is nog maar net vertrokken op een sportieve zomervakantie, of zijn neef Beau is al in zicht … Beau is de meest sexy verschijning die Ashton ooit heeft gezien en – hoewel ze weet dat ze uit zijn buurt moet blijven, voelt ze zich zeer tot hem aangetrokken.

Beau houdt van zijn neef Sawyer als van een broer, dus het laatste wat hij wil is zijn vriendinnetje afpakken. Daarom blijft hij bij Ashton uit de buurt, hoewel hij tot over zijn oren verliefd op haar is. Maar hoe verder Ashton en Beau uit elkaars buurt proberen te blijven, hoe meer ze zich tot elkaar aangetrokken voelen. Totdat ze er op een gegeven moment geen weerstand meer aan kunnen bieden …

Ik heb me recent nog zitten ergeren aan een boek omdat het hoofdpersonage overspelig was en het was me onlangs nog eens opgevallen dat er wel heel veel boeken om een driehoeksverhouding draaien … Je zou dus verwachten dat 'Perfecte zomer' me zou tegenvallen, maar ik heb het net heel graag gelezen.

Dat ik me bij dit boek niet zo stoorde aan het feit dat ze op iemand anders verliefd werd kwam deels omdat Beau en Ash nog zo jong zijn, maar vooral omdat je al snel merkt dat Ashton zich al drie jaar lang anders voortdoet dan ze is en gewoon zichzelf niet durft zijn bij haar huidige vriend. Ze leeft volgens het beeld dat anderen van haar hebben als de brave domineesdochter en iedereen gelooft dat dit de ware Ashton is.

Iedereen, behalve haar grootmoeder, die haar kleindochter goed genoeg kent om te weten dat de echte Ash, net als zijzelf te onrustig is om zich te settelen met haar vriend Sawyer. Hij is ongetwijfeld iemands ideale schoonzoon, maar niet Ashton's ware liefde. Ash weet dit zelf ook, maar zelfs al wil ze niet langer toneel hoeven spelen, ze wil haar twee jeugdvrienden niet uit elkaar drijven ..

De wisselende perspectieven en Abbi Glines schrijfwijze en woordkeuzes zorgen ervoor dat je een heel duidelijk beeld krijgt van de gevoelens die Ash en Beau voor elkaar koesteren. Maar ook van hun twijfels … kunnen ze zichzelf wel gunnen wat ze willen wanneer ze niemand willen kwetsen?Net het feit dat ze hier vrijwel de hele tijd bij stilstaan en bereid zijn om hun eigen geluk op te offeren omdat van iemand anders te sparen, zorgt ervoor dat je als lezer voor hen mee supportert.

'Perfecte zomer' mag dan geen grootse verrassingen bevatten, Abbi Glines zorgde wel voor een heerlijk romantisch verhaal met een ondeugend tintje. Een boek dat zo vlot leest dat je het in één ruk zal verslinden. Ik kijk er al naar uit om ook haar andere boeken te ontdekken.