Villa Vintage - Isabel Wolff

Titel: Villa Vintage
Auteur: Isabel Wolff
Uitgeverij: De Kern
346 p.

“Met Villa Vintage maakt Phoebe haar dromen waar, een eigen winkel met vintage kleding. Maar haar geluk wordt overschaduwd door het verlies van haar beste vriendin Emma. Als ze de kleren van Therese Bell opkoopt, raakt ze met haar aan de praat over een donkerblauwe kinderjas waarvan de Franse dame geen afscheid kan nemen. Bij de jas hoort een tragisch oorlogsverhaal dat verdacht veel lijkt op het geheim achter de dood van Emma. Er groeit een vriendschap tussen de twee vrouwen, die allebei vinden dat ze hun beste vriendin hebben verlaten. “

Dit boek stond al een tijdje in één van mijn boekenkasten op me te wachten. Toen ik eventjes geen recensie- materiaal in huis had, haalde ik het er uit met het idee dat het een luchtig tussendoortje zou zijn. Ik had er dus niet echt erg veel van verwacht, maar ontdekte al snel dat dit boek een mooi en ontroerend verhaal bleek te zijn.

Doorgaans staat liefde centraal in het chicklit-genre, maar in 'Villa Vintage' is het centrale thema net vriendschap. Tijdloze, leeftijdsloze vriendschap … Tussen collega's, onverwachtse vriendinnen, een gescheiden koppel, … Maar bovenal onvoorwaardelijke vriendschap én de kracht daarvan.