De foute prins - Victoria Clayton

Titel: De foute prins
Auteur: Victoria Clayton
Uitgeverij: The House of Books
479 p.

“Een vrouw moet meestal een heleboel kikkers kussen voordat ze achter op het witte paard van haar prins kan springen. Voor Marigold is het nog moeilijker: haar kikker blijkt een giftige pad. Het is Sebastian, de louche directeur van het balletgezelschap in Londen waar ze werkt. Hij stuurt Marigold na een pijnlijke val terug naar het huis van haar moeder op het Engelse platteland om te herstellen. Betekent dit het einde van haar danscarrière? Gelukkig ontmoet Marigold haar aantrekkelijke jeugdvriend Rafe, die staat te trappelen om aan haar voeten te liggen. Maar wie is die mysterieuze vreemdeling in de coulissen? “

Marigold is eerste danseres in het op twee na beste dansgezelschap van het land. Een groep waar iedereen naar de pijpen danst van de lichtjes tirannieke directeur Sebastian, die het als enige voor het zeggen heeft. Na een ongelukkige val met een ernstige breuk als gevolg krijgt Marigold een wekenlange platte rust voorgeschreven. Daarom trekt ze terug naar het dorp waar ze als kind opgroeide … terug naar huis. Terug naar haar disfunctionele familie, minus haar oudere, ondertussen getrouwde, zus. Haar lieve, zij het iets wat zweverige moeder en haar vader, een huisarts met een aversie voor iedereen behalve zichzelf, die je enkel te zien krijgt wanneer het hem uitkomt.

Al snel wordt ze uitgenodigd voor etentjes bij de moeder van een jeugdvriendin. Dineetjes die meer weg hebben van een georchestreerd poppenspel met voorname gasten en de zichzelf iets wat verheven voelende gastvrouw als poppenspeler. Gelukkig zijn ook haar vroegere beste vriendin en diens broer aanwezig om een beetje ambiance toe te voegen aan deze doorgaans 'saaie' feestjes.

In de Londense balletwereld waar Marigold doorgaans vertoeft is het overduidelijk dat iedereen een rolletje speelt. Hier op het Engelse platteland, in haar geboortedorp, lijkt echter iedereen naar de buitenwereld toe zijn beste beentje voor te zetten, maar wordt dat acteren binnenshuis al snel op zij geworpen. Het duurt dan ook vrij lang vooraleer Marigold beseft wat er zich allemaal vlak onder haar ogen afspeelt.

'De foute prins' leest vlot en is vrij ontspannend leesvoer, maar met momenten net iets te langdradig. Persoonlijk vond ik 'Ierse honing', één van haar eerdere boeken beter.