Titel: De Godinnenwraak
Auteur: Aimée Carter
Uitgeverij: Harlequin
320 p.

“Wat als onsterfelijkheid niet voor eeuwig is?

Kate heeft als enig meisje de Godinnentest doorstaan, waarna ze door de goden onsterfelijk is gemaakt. Nu is ze er helemaal klaar voor om zich bij Henry, de machtige koning van de onderwereld te voegen. Helaas is het leven samen met Henry in zijn paleis niet helemaal wat ze ervan had verwacht. Hij heeft haar zelfs nog niet één keer gekust sinds ze terug is uit de bovenwereld! Houdt hij eigenlijk wel vaan haar?

Dan wordt Henry het slachtoffer van Caliopes wraakzucht en wordt hij door haar toedoen ontvoerd door het enige wezen dat machtig genoeg is om hem te doden: Kronos, de koning van de Titanen.

Terwijl de andere goden zich opmaken voor een strijd die het einde van alles kan betekenen, gaat Kate op zoek naar de Tartarus om Henry te redden. Al snel beseft ze dat ze het niet in haar eentje kan en dat ze hulp nodig heeft. Hulp van de enige vrouw die ze nooit had willen ontmoeten:

Persephone, Henry's grote liefde ...”

Kate die nog meer net onsterfelijk is geworden, moet zich ontzettend aanpassen. Niet enkel moet ze alles leren over haar nieuwe thuis … de Onderwereld. Nu moet ze ook nog eens leren omgaan met haar nieuwe krachten. Een gave die zich niet enkel zonder verwittiging plots ontwikkelt, maar haar ook telkens onverwachts weet te overvallen. En dan is er ook haar kersverse echtgenoot nog. Henry heeft eigenlijk amper contact met haar. Het zijn net anderen die haar wegwijs maken in de Onderwereld en dat terwijl ze haar echtgenoot maar al te graag aan het praten wil krijgen.

Al die aanpassingen doen haar zelfvertrouwen wankelen en zorgen ervoor dat ze aan zich zelf begint te twijfelen, maar wanneer dan plots alles lijkt mis te lopen moet ze die zorgen naast zich proberen te leggen en een oplossing zoeken voor de ernstige problemen waar zowel zij als de goden mee te kampen krijgen.

Door dit boek heb ik voor het eerst één van mijn leesregels verbroken. Reeksen lees je immers altijd in volgorde. Maar vermits het eerste deel uit deze reeks momenteel niet binnen was bij de bibliotheek en ik deze recensie zo snel mogelijk wou schrijven, ben ik dus meteen in 'De Godinnenwraak' gestart.

In het begin miste ik de voorgeschiedenis wel, maar doordat Aimée Carter in dit tweede boek enkele keren terugblikt naar 'De Godinnentest' kreeg ik al snel een duidelijk beeld van wat er was voorafgegaan aan 'De Koninginnenwraak'.

Als de mythologie-lessen vroeger plaats hadden in de vorm van dit soort boeken dan had ik er waarschijnlijk veel meer van onthouden. Al lezende krijg je meer inzicht in de mythologie. De goden, hun karaktertrekken, hun verwanten, hun taakomschrijving, …

Ik vond het vooral leuk dat je in dit boek, deze doorgaans onbereikbare wezens, anders leer tekken. Ze mogen dan wel Goddelijk zijn, Aimée Carter heeft hen menselijke trekken toegeschreven waardoor ze in dit boek te kampen krijgen met gevoelens en frustraties. Zelfs onmacht komt aan bod en dat is nu niet bepaald is wat je bij een God verwacht.

Wat ik ook heel positief vond was dat er geen sprake is van een probleemloze 'op het eerste zicht'-verliefdheid. Kate en Henry's relatie verloopt niet van een leien dakje en dat maakt het alleen maar geloofwaardiger. Misverstanden, twijfels, wankelend zelfvertrouwen en de daarbij horende onzekerheid vertonen zich allemaal bij de start van hun huwelijk.

Al was het natuurlijk de actie die ervoor zorgde dat je als lezer gekluisterd bleef aan het verhaal. Ik weet niet of dit in het eerste boek ook het geval was, maar 'de Koninginnewraak' bevatte alleszins voldoende actie. Waar ik in het begin twijfelde of ik niet had moeten wachten tot ik het eerste boek had kunnen lezen, zat ik al snel helemaal in het verhaal om dan aan het einde in volle vaart stil te vallen bij een gigantische cliffhanger.

Het eerste boek uit deze reeks staat nu niet meer bovenaan mijn lijstje, het is het volgende boek waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Samen met de andere lezers zal ik dus in spanning moeten aftellen naar november 2014 wanneer het derde deel in deze reeks uitkomt.