Auteur: Elsbeth Witt
Titel: Koffie Verkeerd (Barista!, #1)
Uitgeverij: Xander Uitgevers
207 p.

“Laura weet precies hoe haar toekomstige vriend eruit zal zien: hij heeft blonde krullen en blauwe ogen. Dat vertelt ze haar vriendin Iris, die net als Laura bij koffiebar Barista! werkt. En toch raakt ze ineens compleet in de war van een donkere man met bruine ogen die een paar keer per week koffie komt halen. Ze zou toch niet ineens op een heel ander type vallen, en is deze mysterieuze man misschien echt de ware...?”

Dit boek won ik een tijdje geleden dankzij Adorable Books. Ik had het boek de weken voordien al enkele keren zien passeren en was nieuwsgierig geworden. Zo benieuwd dat ik meteen deelnam toen je kans kan maken op dit boek. Alleen had ik niet gezien dat je een E-book kon winnen. Zelf heb ik geen E-reader, maar gelukkig kreeg ik de tip om 'Aldiko' op mijn gsm te installeren zodat ik dit ontspannende boek toch kon lezen.

Ontspannend is 'Koffie verkeerd' alleszins. Verwacht dus geen complexe verhaallijn of verrassende plotwending, want dat ga je in dit boek niet tegenkomen. Wat je echter wel zal ontdekken is een vlot lezend verhaal met sympathieke personages, een uiterst gezellige locatie en een luchtige schrijfstijl die qua luchtigheid kan concurreren met het melkschuim op de heerlijke cappucino waar Barista! om gekend staat.

Door de manier waarop Elsbeth Witt het koffiehuis beschrijft, kan je je echt een beeld vormen van de werkplek waar Laura, Sophie en Iris werken. Zelf lust ik geen koffie, ik heb het nooit leren drinken maar ben wel helemaal gek van lekkere vruchten-theesoorten. Ik vermoed echter dat je als koffiefan al snel je boek zal moeten neerleggen om jezelf van een tas cappuccino te voorzien vooraleer je kan verder lezen in dit boek. Zelf had ik deze behoefte niet, maar 'Barista' leek me wel een geweldige plek om af te spreken met een vriendin voor een uitgebreide bijpraat-sessie. Gelukkig verkopen ze er niet enkel koffie maar ook lekkere muffins. :)