Titel: Een nieuwe koers (Blackberry Island, #3)
Auteur: Susan Mallery
Uitgeverij: Harlequin
Ebook 273 p.

“Nina en Averil zijn zusjes, maar ook elkaars tegenpolen. Eén ding hebben ze gemeen: allebei staan ze op een kruispunt in hun leven…

Verpleegkundige Nina Wentworth woont al haar hele leven op Blackberry Island. Als vanzelfsprekend heeft zij thuis altijd voor alles en iedereen gezorgd, met als gevolg dat ze haar eigen ambities verwaarloosd heeft. Maar nu verlangt ze er voor het eerst naar te doen wat zíj wil, en er hangt ook nog romantiek in de lucht!

Averil is altijd haar eigen weg gegaan, maar nu weet ze niet meer wat ze moet doen. Bij haar man blijven, of niet? Kinderen, of niet? Tijdschriftartikelen blijven schrijven, of nou toch eens aan die roman beginnen? Uiteindelijk besluit ze terug te keren naar Blackberry Island, in de hoop daar uit haar impasse te komen.

Wat de zusjes ook gaan doen, het wordt een zomer vol veranderingen… “

Verhaal:

Nina heeft een druk leven. Niet enkel werkt ze als verpleegkundige in de praktijk van kinderarts Andi, naast haar werk heeft ze nog een hele lijst verantwoordelijkheden. Van het in het oog houden van haar moeder én desnoods de problemen oplossen die deze veroorzaakt, tot zien dat de winkel waarvan haar moeder officieel de eigenaar is niet in het rood loopt én zien dat alles goed gaat met haar zusje Averil. Al heel haar leven is Nina in deze verantwoordelijke positie terecht gekomen. Hun moeder mag haar beide dochters dan wel erg graag zien, ze was er vaker niet dan wel wanneer ze haar nodig hadden én hierdoor heeft haar oudste dochter haar rol moeten overnemen. Doordat ze steeds druk bezig was met alles in goede banen te leiden heeft ze nooit haar eigen dromen kunnen verwezenlijken. Iets waar haar mateloos ergert én waar ze nu eindelijk verandering in wil brengen. Zowel haar leven als liefdesleven zijn dringend aan verandering toe.

Averil, de jongste telg van de familie lijkt meer op hun moeder. Ze heeft altijd haar eigen zin gedaan, maar ondanks dat ze gelukkig getrouwd is lijkt ze niet gelukkig te zijn met haar leven. Ze is zichzelf kwijt gespeeld, weet niet langer wat ze wil en die gevoelens maken haar erg rusteloos. Ze mist een doel in haar leven, maar weet niet wat dit doel moet zijn. Wil ze bij haar echtgenoot blijven? Moeder worden? Wil ze journaliste blijven of toch eindelijk eens werk maken van de roman waar ze al maanden zogezegd aan het werken is? Ze is niet in staat om de knoop door te hakken en besluit daarom om terug naar het huis én eiland te gaan waar ze is opgegroeid in de hoop dat deze plek haar kan helpen om zichzelf terug te vinden.

Mijn mening:

Ik vond het heel aangenaam om bekende personages uit ‘Uitzicht op zee’ terug te herkennen wanneer ze in dit boek een gastoptreden deden. Nog leuker is het feit dat we in dit boek meer te weten komen over karakters die in datzelfde boek slechts terloops aan bod kwamen.

Die personages werden opnieuw zo realistisch beschreven dat je makkelijk met hen meeleeft maar tegelijkertijd zorgde het ervoor dat ik me bij sommige fragmenten evengoed aan hen kon ergeren. Het enige dat me stoorde in dit boek was Nina’s getwijfel, ik ben immers geen fan van driehoeks-verhoudingen. Dit element zorgde er voor dat ik ‘Uitzicht op zee’ net iets aangenamer vond, maar veranderde gelukkig niets aan Susan Mallery’s ontspannende manier van schrijven.

‘Een nieuwe koers’ heeft immers dezelfde aangename schrijfstijl, met een vlotte opbouw en een goed tempo. Het boek bevat naast humor, ook veel herkenbare elementen, een goed gedoseerde afwisseling in perspectieven, variatie in personages én persoonlijk hield ik ook erg van de dynamiek van de familie Wentworth.