Titel: De rol van zijn leven (Whiskey Creek, #1)
Auteur: Brenda Novak
Uitgeverij: Harlequin
448 p.

Net nu het pr-bedrijf van Gail DeMarco succesvol is, gebeurt er iets waardoor ze haar carrière wel kan vergeten. Nadat ze acteur Simon O’Neal – echt meer dan eens! – heeft gewaarschuwd dat hij bezig is zijn reputatie om zeep te helpen met zijn wilde leven, heeft ze hem als klant moeten schrappen. En nu heeft hij er uit wraak voor gezorgd dat ál haar klanten bij haar weglopen.

Uitgeroepen worden tot de meest sexy acteur van Hollywood, roem, geld… Het doet Simon allemaal niets sinds het enige wat écht belangrijk voor hem is, zijn zoontje, van hem is afgenomen. Om de voogdij te kunnen krijgen, moet hij zijn slechte imago kwijtraken, en snel ook. Wat daar goed bij zou passen, is een huwelijk met een keurig meisje. Iemand als Gail! Ze kan hem nu niet luchten of zien, maar misschien kan hij iets verzinnen om haar over te halen…

Verhaal:

Simon O’Neal is de nieuwe IT-boy in de filmwereld én dat zullen de mensen die achter de schermen werken geweten hebben. Hij gedraagt zich immers als een verwend kind, met vrouwen aan de vleet in plaats van speelgoed. Nadat zijn PR-verantwoordelijke zijn streken beu is en hem als klant aan de kant heeft gezet, is hij dan ook woedend. In plaats van te beseffen dat hij niet goed bezig is maakt hij de hele situatie alleen maar erger.

Iedereen kent hem als Hollywood-ster. Het hele wereldje van valse schijn, waar mensen hun glimlach gevormd wordt door botox én elke vrouw een Victoria Secret-model lijkt die haar buste als investering ziet, doet Simon echter niets. Je zou het niet denken wanneer je de dagelijkse berichten ziet waarmee hij het nieuws haalt, maar het enige dat Simon echt graag wil is zijn zoontje Ty. Door een samenloop van omstandigheden is hij zijn hoederecht kwijtgespeeld én om voogdij te kunnen krijgen zal hij op een positievere manier in beeld moeten komen.

Jammer genoeg is zijn slechte imago dankzij alle paparazzi al uitgebreid in beeld gebracht én is er ver een wondermiddel nodig om al dat negatieve nieuws te overstemmen … Een huwelijk bijvoorbeeld. Maar dan wel één met een deftige vrouw. Iemand als Gail, die naast een heuse controlefreak, ook erg saai én degelijk is. De perfecte kandidate dus, al is het maar de vraag of hij haar zo ver kan krijgen dat ze hem wil helpen …

Mijn mening:

‘De rol van zijn leven’ is echt een heerlijk luchtig én ontspannend boek. Door dronken uitspraken én boze beslissingen brengt Simon zijn PR-verantwoordelijke in een uiterst moeilijk parket. Hij jaagt haar helemaal tegen zich in het harnas, maar beseft niet zo erg veel later dat zij misschien wel de enige is die hem kan helpen met zijn probleem.

Waar zijn zoontje Ty, in het begin de enige motivatie is voor Simon om zijn leven én zichzelf te beteren, vindt hij geleidelijk aan nog een andere overtuigende reden. Gail mag dan volgens hem vooral saai en degelijk zijn, ze is tegenlijkertijd de enige die tegen hem in durft te gaan en één van de weinige die niets van hem nodig heeft.

Waar het voorstel in de film ‘Indecent Proposal’ nog voor de nodige oproer zorgde, lijkt dit nu een peulschil. Simon en Gail sluiten immers een iets omvangrijkere overeenkomst af. Gail mag haar werk dan wel heel ernstig nemen, ik vermoed dat ze nooit had verwacht dat ze zo ver zou gaan om iemands imago terug op te lappen. Dat er bij heel deze onderneming de nodige verwikkelingen aan te pas komen spreekt natuurlijk voor zich.

Het einde vond ik net iets te abrupt, maar ik denk dat dit deels komt doordat ik helemaal nog geen afscheid nemen van Whiskey Creek en zijn bewoners. ‘De rol van zijn leven’ is een leuk verhaal met innemende personages én een erg vlotte schrijfstijl. Deze combinatie zorgt dan ook voor een boek waar je heerlijk bij kan ontspannen.